Miałem podobnie jak mi się zachciało używać starej taśmy od dysku ata czy dyskietki, niestety któryś pin ci pewnie nie łaczy, jak dobrze piny są i przejście od razu działa
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
2 kanałowy preamp na PGA2320
Collapse
X
-
Wiem wszystko, pre nie działa, widać należę do tych co jak dostaną dwie kulki to jedną zgubią a drugą zepsują.
po włączeniu świeci się podświetlenie lcd i reaguje na selektor, włączanie i wyłączanie nie działa.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaMiałem podobnie jak mi się zachciało używać starej taśmy od dysku ata czy dyskietki, niestety któryś pin ci pewnie nie łaczy, jak dobrze piny są i przejście od razu działa
Być może mam przyczynę, zimny lut na 3-cim pinie lcd
pin 3 (BR) sie odkleił, nie wiem za co jest on odpowiedzialny, ale nie mogę go dobrze polutować, muszę kupić nowy lcd
Skomentuj
-
Od siebie mogę polecić:
- http://www.piekarz.pl/pl/?item=28789 - grube żyły, wejdą na styk do tych pinów na preampie - nie są tak cienkie jak w zwykłych tasiemkach,
- dobry topnik przy lutowaniu
:)
sylvek - daj zdjęcia tego lcd od obu stron. br masz od regulacji podświetleniaLast edited by gavron04; 11.01.2016, 23:23.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez szastal Zobacz postaTo może następnym razem listwa kolkowa i wtyk
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaOd siebie mogę polecić:
- http://www.piekarz.pl/pl/?item=28789 - grube żyły, wejdą na styk do tych pinów na preampie - nie są tak cienkie jak w zwykłych tasiemkach,
- dobry topnik przy lutowaniu
:)
Skomentuj
-
Nie rozumiem dlaczego lutujesz bezołowiową? :)
Z tego co widzę to pin 16 tez się ledwo trzyma. Pin 3 który musisz naprawić to niestety po ścieżce musisz dojść do jakiego elementu ona leci i się kynarem podlutować do pada elementu, jeśli nie będzie nic po drodze to zdrap soldemaskę ze ścieżki i podlutuj się kynarem do pinu z listwy kołkowej.
Skomentuj
-
Wgrałem dzisiaj nowy soft do pre. Regulacja fajnie chodzi, spoko jest też ustawienie poziomu dla poszczegulnych wejść.
Jednak ja wolał bym wybór źródeł sekwencyjnie +/-, oraz regulację podświetlenia sekwencyjnie jednym przyciskiem.
Ogólnie fajna rzecz, no i sam pre i regulacja głośności jest super.
Skomentuj
-
Z tą zmianą podświetlania w "kółko" to bym sam był na TAK. - Jednego przycisku mniej.
I jeszcze ciekawym rozwiązaniem było by dopisanie do softu, aby po jakimś czasie gdy nie zmienimy źródła na wyświetlaczu znikała informacja o tym lub wyświetliła się tylko mniejsza wersja napisu. A główną informacją byłaby informacja o głośności. Z dalszej odległości ciężko się doinformować co do poziomu głośności.
To tylko propozycja, a ciekawy jestem czy są jakieś pomysły na aktualizację softu z strony autorów?Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nik156 Zobacz postaI jeszcze ciekawym rozwiązaniem było by dopisanie do softu, aby po jakimś czasie gdy nie zmienimy źródła na wyświetlaczu znikała informacja o tym lub wyświetliła się tylko mniejsza wersja napisu. A główną informacją byłaby informacja o głośności. Z dalszej odległości ciężko się doinformować co do poziomu głośności.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez taz Zobacz postaPrzyznaje, że nie wiem czy na wyświetlaczu 2x16 można taki trik zrobić. Trzeba się zagłębić w dokumentację...
Skomentuj
Skomentuj