Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Zestaw x.1] 2.1 na Peerlessach, Vifie, IT Nova by Digiproco

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Muszę powiedzieć że mimo to ta Vifa mi się podoba. Trochę upiększa. Może nie jest wierna ale na pewno jest bardzo muzykalna i przeźroczysta. Jak by ją jeszcze trochę wyżej przyciąć to by była idealna.
    Peerless 810921 jest całkiem dobry. Tylko że dużo droższy. Na pewno dobrze by pasował do tego 180 exc.

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
      Poza tym kto przy zdrowych zmysłach puszcza wysokotonówkę od samego startu :?: :!:
      chodzi ci o pomiar? jezeli tak to KAZDY ;]
      glosnik wysokotonowy ma 0,5-5W mocy. sygnal pomiarywo ma max 2W (dla 4Ω/2,83V) i jest bardzo krotki wiec glosnikowi nic nie grozi

Zamieszczone przez wasik1989
      Chyba wyjaśnia się to, dlaczego mi XT25 nie przypadł do gustu
      moze i tez dlatego ze obecna XT25 to juz nie to samo co kiedys? a przeciez prestiz pozostal...

Skomentuj

Właśnie dostałem z ebaya Kimber'a 4TC. Może się kabel wygrzeje ale na razie jest źle. Teraz nie dziwię się że niektórym za mało basu w tych Peerless'ach i że wysokie tony są dziwne z tej Vify. Ten kabel w ogóle do tych głośników nie pasuje. Zamiast przejrzystości jest brak basu i nieprzyjemnie jasny dźwięk. Dam parę dni szansę tym kablom i jak się nie poprawi to z powrotem podłączam mojego wypróbowanego Kimbera 4pr. Na szczęście zapłaciłem bardzo tanio i nie będzie trudno sprzedać.

Skomentuj

Zamieszczone przez KrzysiekA
          Może się kabel wygrzeje ale na razie jest źle.
          Dam parę dni szansę tym kablom i jak się nie poprawi to z powrotem podłączam mojego wypróbowanego Kimbera 4pr
          :shock:

Skomentuj

Pawel S., też jak to czytalem to moja reakcja była podobna :neutral: kablosłuchacz :???:

Skomentuj

KrzysiekA, a moze postawiles przypadkiem kolumne na kablu i sie bas przydusil?

Skomentuj

Ale śmieszne. Poczytaj co ma na ten temat do powiedzenia Van den Hul.
                Panowie myślałem że tu są poważni ludzie a tu widzę Tonsilarze sami. :grin:

Skomentuj

KrzysiekA, a jakie masz kable w kolumnach ? jakie masz linki w głośnikach ? Jakie masz IC, jakie masz wtyczki i gniazda , jakie masz kable wewnątrz wzmaków , cd , jaką cyną są lutowane ?

Skomentuj

Ja się nie wdaje w dyskusje o kablach. Żeby uwierzyć trzeba usłyszeć. Usłyszałem i uwierzyłem. Przedtem jak czytałem na temat kabli to pukałem się w głowę i też robiłem sobie głupie żarty.
                    To moja ostatnia wypowiedź na temat kabli. :grin:
                    Teraz możecie sobie na mnie pojeździć.

Skomentuj

Ja jak na razie jestem na etapie sprawdzania IC i póki co bez rewelacji...
                      Kable jak wszędzie , tylko na kabel szlauf (wąż ogrodowy) załozony, na to oplot i kosmiczne wtyczki :P

Skomentuj

Ja się nie wdaje w dyskusje o kablach. Żeby uwierzyć trzeba usłyszeć. Usłyszałem i uwierzyłem. Przedtem jak czytałem na temat kabli to pukałem się w głowę i też robiłem sobie głupie żarty.
                        To moja ostatnia wypowiedź na temat kabli. :grin:
                        Jakie masz wykrztlacenie?

Skomentuj

Średnie techniczne. A dlaczego pytasz?

Skomentuj

To tak jak ja. Jesli jestes technikiem to powinienes podejsc do sprawy nie jak humanista ale jak scislowiec. Wiesz przeciez co oznacza slowko subiektywny? Podaj tylko jedno obiektywne kryterium ktorym rozroznisz te kable. Naukowiec nie odawala fuszery i nie losuje wynikow ale przeprowadza doswiadczenia, wyciaga wnioski opisuje to co zaobserwowaly wiarygodne mierniki. Przeciez jestes po technikum..

Skomentuj

O kablach nie dyskutuję.

Skomentuj

Wiec nie wiem jak zdobyles dyplom, bo ja musialem wykazac sie logicznym mysleniem scislowca, a nie chaosem w glowie i abstrakcją odbiegajaca od rzeczywistosci.

Skomentuj

O dyplomie mogę podyskutować.
                                  O kablach nie dyskutuję. :mrgreen:

Skomentuj

Panowie myślałem że tu są poważni ludzie a tu widzę Tonsilarze sami.
                                    jestesmy powazni (czasami nie ale to wyjatki :roll: ) ale jestesmy takze realistami.
                                    ja na moich vifach nie slysze roznicy miedzy rodzajem elementow zastosowanych w zwrotnicy (no moze poza elektrolitem na wysokiego :P ) a co dopiero uslyszec wplyw kabli na brzmienie? :???:

w wyzszej polce jakosciowej moze to jakos wplywa - ale minimalnie i napewno nie tak jak to opisuja...

ale temat sie zrobil :mrgreen:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
                                      ale temat sie zrobil :mrgreen:
                                      aż przypomniałem sobie temat z elki, gdzie koleś chciał przeznaczyć 200tyś na sprzęt, mówił, że jest audiofilem (o ile wiedział co to słowo znaczy :roll: ) ale na razie słucha na logitechach i podoba mu się klimat dyskotekowy :shock:
                                      co do kabli :idea: proszę was, może nietoperz to usłyszy, człowiek nie. Mnie zostało pare lat do 30stki (o Q :!: ) i za te pare lat będę marzył o 14-16kHz.

Skomentuj

rozmowy o kablach sa fajne :P
                                        zwlaszcza o wymianie kabli zasilajacych :P tozto zabawniejsze niz polska polityka

a tak poza tym, to podoba mnie sie kolor tych twoich monitorkow, ladny ten machon,
                                        byc moze bede robic swoje stereo, pewnie tez taki kolorek machne, a przod czarny mat chropowaty czy cos

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez tom3kk
                                          a przod czarny mat chropowaty czy cos
                                          jak dobrze pojdzie to w piatek cos takiego zrobie. powierzchnia juz przygotowana

Skomentuj

Czaruję...
                                          X