Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] Szerokopasmowce na Tang Band W4 657SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

farmi18, zobacz w polinku te glosniki - sa tez 3"

Skomentuj

farmi18, z lepszych Tang Bandów, to może ten z bambusową membraną? Tylko, że jego cena to ponad 200 złotych. Musiałbyś przejrzeć ofertę Polinku i dobrać coś dla siebie. W styczniu robią podobno nowe zamówienie i można zamówić też inne Tang Bandy. Napędzam je Yamahą AX 540. Do tego subek na tiwie 200XS napędzany wzmakiem S-300. Normalnie pod tą Yamahą śmigały kolumienki na małych usherach, ale te tang bandy mi się na tyle spodobały, że postanowiłem słuchać tych monitorków dopóty, dopóki mam możliwość. W sumie, to mam nadzieję, że wkrótce się ich pozbędę, bo nie wziąłem za nie zaliczki a strasznie krucho u mnie z $$ ostatnio

[ Dodano: 2009-12-22, 23:15 ]
      Tym razem wersja heban. Szkoda, że bez głośników, ale w Polinku już nie ma tego modelu TB, więc muszę poczekać do nowego roku, klient zresztą też.

Skomentuj

mozesz podac wymiary tych monitorkow, albo jakies szkice z produkcji?

Skomentuj

156 x 246 x 206 (szer. x wys. x gł.)

Żadnych rysunków nie mam, bo utopiłem lapa :/

Skomentuj

skal_ar, Bardzo ładne ...zgrabne i foty tez fajne :)

Skomentuj

Rzeczywiście, ładne :grin:

Skomentuj

Sam zastanawiam się nad malutkimi monitorkami na biurko na tym głośniku (+sub). Tylko... Niepokoi mnie jedna rzecz: http://www.polink.com.pl/pliki/dane_...ne_tech_53.pdf Pasmo drastycznie spada powyżej 15kHz... Czy jest to słyszalne? Nie brak np. szczegółów? Jak jest z talerzami od perkusji? Byłby ktoś w stanie to porównać do konfiguracji totemowskiej - GDN 13/40/2 +GDWK10/80/7 ?

Skomentuj

Niestety, nie mam porównania do Totemów, ale mogę Ci powiedzieć, że jedną z rzeczy jaka mi się podobała, było właśnie brzmienie instrumentów perkusyjnych. Szczegółów z pewnością nie brakowało. TB na tyle mi się spodobał ze swoim brzmieniem perkusji, że teraz postanowiłem zainwestować w metalową wysokotonówkę ze stajni Seasa.

Skomentuj

skal_ar, to może kopułkę TB ?

Skomentuj

takero, nie no, teraz już jestem prawie na finiszu z projektem na 18 AWX + Seas 27 TBFC/g i brakuje mi właśnie tylko Seasów bo na razie gra to już na odpowiedniej zwrotce, jednak na nieodpowiednich wysokotonówkach (PJ-ki ) Jak TB W4 657SC się pojawią w Polinku, to jeszcze raz je kupię i poeksperymentuję może z TL i może jakimś filtrem RLC do tego, kto wie...

Skomentuj

skal_ar, przecież chyba są dostępne te głośniczki w polinku

Wiem, że może pytanie nie na miejscu... Ale do czego mógłbyś porównać te TB ?

Skomentuj

RzeznikUnitra, Nie ma ich. Właśnie czekam na nie z niecierpliwością (a klient z jeszcze większą ). No chyba, że masz jakieś inne informacje o ich dostępności. Do czego mógłbym porównać? Hmm... Nie słyszałem nigdy nic takiego, do czego mógłbym je porównać. Najbardziej pasuje mi tu określenie "precyzyjne brzmienie". Nie mam tej łatwości wypowiadania się w tematach brzmienia. Klient, dla którego robię następną parkę, obiecał, że skrobnie recenzję jak tylko je otrzyma. Miejmy nadzieję, że już niedługo.

Skomentuj

:)
                            http://www.markoh.net/pics/thumbnails.php?album=2

Skomentuj

o kinie na tych glosnikach myslalem
                              ale raczej w innej formie - omnipolar

Skomentuj

Witam!

Sam aktualnie strugam skrzyneczki do Kina Domowego właśnie na TB ;-) Jestem ciekawy jak to będzie grało :-) ale jestem dobrej myśli...

Pozdrawiam,
                                Krzysiek191022.

Skomentuj

Zamieszczone przez skal_ar
                                  Nie ma ich.
                                  Zobacz aukcje ...można z nich wyciągnąć. Nie wiem czy dokładnie chodzi Ci o ten model.
                                  ->KLIK<-

Skomentuj

TatoTurbo, nieee... te są mniejsze i mają papierową membranę, a ja potrzebuje model 4-calowy z alu membraną.

Skomentuj

Tak sobie czytam i się zastanawiam.Czy Tang Bandy lub inne szerokopasmowce by podeszły do tego:
                                      http://www.phi-audio.com/Cyclops%20II.htm

Skomentuj

majkipe, czemu nie, można spróbować :P

Skomentuj

Glupota..

Skomentuj

Czaruję...
                                          X