farmi18, zobacz w polinku te glosniki - sa tez 3"
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 1-drożne] Szerokopasmowce na Tang Band W4 657SC
Collapse
X
-
farmi18, z lepszych Tang Bandów, to może ten z bambusową membraną? Tylko, że jego cena to ponad 200 złotych. Musiałbyś przejrzeć ofertę Polinku i dobrać coś dla siebie. W styczniu robią podobno nowe zamówienie i można zamówić też inne Tang Bandy. Napędzam je Yamahą AX 540. Do tego subek na tiwie 200XS napędzany wzmakiem S-300. Normalnie pod tą Yamahą śmigały kolumienki na małych usherach, ale te tang bandy mi się na tyle spodobały, że postanowiłem słuchać tych monitorków dopóty, dopóki mam możliwość. W sumie, to mam nadzieję, że wkrótce się ich pozbędę, bo nie wziąłem za nie zaliczki a strasznie krucho u mnie z $$ ostatnio
[ Dodano: 2009-12-22, 23:15 ]
Tym razem wersja heban. Szkoda, że bez głośników, ale w Polinku już nie ma tego modelu TB, więc muszę poczekać do nowego roku, klient zresztą też.
Skomentuj
-
Sam zastanawiam się nad malutkimi monitorkami na biurko na tym głośniku (+sub). Tylko... Niepokoi mnie jedna rzecz: http://www.polink.com.pl/pliki/dane_...ne_tech_53.pdf Pasmo drastycznie spada powyżej 15kHz... Czy jest to słyszalne? Nie brak np. szczegółów? Jak jest z talerzami od perkusji? Byłby ktoś w stanie to porównać do konfiguracji totemowskiej - GDN 13/40/2 +GDWK10/80/7 ?
Skomentuj
-
Niestety, nie mam porównania do Totemów, ale mogę Ci powiedzieć, że jedną z rzeczy jaka mi się podobała, było właśnie brzmienie instrumentów perkusyjnych. Szczegółów z pewnością nie brakowało. TB na tyle mi się spodobał ze swoim brzmieniem perkusji, że teraz postanowiłem zainwestować w metalową wysokotonówkę ze stajni Seasa.
Skomentuj
-
takero, nie no, teraz już jestem prawie na finiszu z projektem na 18 AWX + Seas 27 TBFC/g i brakuje mi właśnie tylko Seasów bo na razie gra to już na odpowiedniej zwrotce, jednak na nieodpowiednich wysokotonówkach (PJ-ki) Jak TB W4 657SC się pojawią w Polinku, to jeszcze raz je kupię i poeksperymentuję może z TL i może jakimś filtrem RLC do tego, kto wie...
Skomentuj
-
RzeznikUnitra, Nie ma ich. Właśnie czekam na nie z niecierpliwością (a klient z jeszcze większą). No chyba, że masz jakieś inne informacje o ich dostępności. Do czego mógłbym porównać? Hmm... Nie słyszałem nigdy nic takiego, do czego mógłbym je porównać. Najbardziej pasuje mi tu określenie "precyzyjne brzmienie". Nie mam tej łatwości wypowiadania się w tematach brzmienia. Klient, dla którego robię następną parkę, obiecał, że skrobnie recenzję jak tylko je otrzyma. Miejmy nadzieję, że już niedługo.
Skomentuj
-
Tak sobie czytam i się zastanawiam.Czy Tang Bandy lub inne szerokopasmowce by podeszły do tego:
http://www.phi-audio.com/Cyclops%20II.htm
Skomentuj
Skomentuj