Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 1-drożne] Szerokopasmowce na Tang Band W4 657SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W Polinku dostępne są obecnie Tang Band W4 657SB, a nie Tang Band W4 657SC. Czy ktoś z Szanownych miał już do czynienia z wersją SB? Ponoć to wersja nowsza o szerszej częstotliwości.

Skomentuj

Właśnie je wygrzewam ale nie powiem Ci czym sie różnia dokładnie bo nie miałem SC,
      wiem tyle co ty. Narazie wrzuciłem w karton i coś tam mruczy. Dużo mocy przyjmują. Ładne wykonanie itp. Słychać troche plastyku no ale zobaczymy jak to będzie w obudwoie.

Skomentuj

Bartuś,
        Dziękuję za odpowiedź. Jak Kolega zapozna się bliżej z tym modelem to bardzo proszę o dokładniejszy opis :)

Skomentuj

napewno po paru dniach już tak nie krzyczy gora, generalnie fajny głośniczek : )

Skomentuj

Ten i poprzedni model wymaga jednak korekcji,puszczanie go pełnym pasmem nie jest zbyt dobrym pomysłem.Charakterystyka ze strony producenta jest powiedzmy z deka ponaciągana.Warto jednak podszlifować je filtrami i połączyć z szybkim dołem.Szczególy,stereofonia jak i wokale są najwyższych lotów.

Skomentuj

Wersja heban nareszcie gotowa.

Skomentuj

skal_ar powiedz jaki tunel BR zastosowałeś? bo tak na oko wychodzi około fi-45mm

Skomentuj

Zamieszczone przez Miecho77
                  skal_ar powiedz jaki tunel BR zastosowałeś? bo tak na oko wychodzi około fi-45mm
                  35 mm o długości niecałych 10 cm.

Skomentuj

No tak

Ślepy byłem - przecież pisze w pierwszym poście.

Skomentuj

Ma ktoś porównanie tych tangandów do monacora sph 60X ? Z teog co niektórzy psiza, te tangbandy "znikają" w pokoju - czy podobnie jest z monacorem? jak z pzrestrzenią i dynamiką w tych głośnikach?

Skomentuj

Dzwięk tych głośników jest rzeczywiście rewelacyjny!
                        Wkrótce szerszy opis.

Skomentuj

Violet - miesiąc minął a opisu brak :)

Skomentuj

Również czekam na ten opis bo myślę o kinie na tych przetwornikach...

Skomentuj

No właśnie, nadadzą się do kina ze wsparciem subwoofera? Chodzi zwłaszcza o górę pasma bo średnica powinna być fajna. Ile te głośniczki się cenią i jak z dostępnością?
                              ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                Ile te głośniczki się cenią i jak z dostępnością?
                                www.polink.com.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez amdr
                                  No właśnie, nadadzą się do kina ze wsparciem subwoofera? Chodzi zwłaszcza o górę pasma bo średnica powinna być fajna.
                                  Nadadzą się, nadadzą. Góra też jest ok, wbrew opiniom niektórych, którzy twierdzą, że brakuje wysokich.

Skomentuj

Szerszy opis monitorów na Tang Band na razie umieściłem tu:

http://stereo-underground.pl/index.p...sets&Itemid=67

Skomentuj

Violet, dzięki wielkie za linka :)

Skomentuj

Żółwik,

Cała przyjemność po mojej stronie :)

To są naprawdę fajne głośniczki.

Skomentuj

czyli jeśli i tak słuchamy z subwooferem to nie bawić się w monitory 15-16cm tylko dawać tangbandy? Olać vify xt itp oraz zwrotnice do nich? Taniej i prościej, ale czy lepiej? 5 monitorów + subwoofer 20-25cm zamiast 2 dróg + sub. Bo jednak tangband musi być kompromisem przyzwoitej góry z jakimś dołem, które ulegną 2 drogom, a w opisie wszystkie są super.
                                          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Czaruję...
                                          X