Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 2-drożne] 2 drogi dla ubogich...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez lklukasz
    ja jestem ciekawy jeszcze ile czasu zajmuje zrobienie takiego kompletu wraz ze stendami.
    Zamieszczone przez bingant
    na całość liczę około 170-200 godzin

Skomentuj

2000-3000zł robocizny...
      Nieźle...

Skomentuj

csbiczek, chyba za szybko czytałem :oops:
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

dolphin123 mam już tą fotkę, tylko nie patrz na kolory, bo nie chciało mi się bawić z właściwym WB, a kolor ścian pokoju, w którym stoją kolumny, jest podle-pomarańczowy.

Skomentuj

ja jestem ciekawy jeszcze ile czasu zajmuje zrobienie takiego kompletu wraz ze stendami.
            Nie mówię to o schnięciu klei czy lakierów tylko samej pracy. Jesteś w stanie mniej-więcej to określić?
            Czytaj uważnie :

paldo - wszystkie prace wykonałem w kotłowni, przy okazji położyłem w niej na posadzce płytki :)
            Jednym słowem trochę roboty było ale warto na pewno. Efekty są.
            Co do samych przetworników to zakończmy głupią dyskusję, niektórzy chyba źle mnie zrozumieli, napisałem tylko że szkoda, a nie że ktoś zrobił coś źle, nie ma tu anie jednego słowa krytyki Ważne że autor jest zadowolony.

bingant, myślę że mógłbyś zacząć robić takie obudowy na zamówienie, chętni by się na pewno znaleźli i były by fundusze na dalsze konstrukcje. A i zawsze skilsy podskoczą )

Skomentuj

Zamieszczone przez paldo
              bingant napisał/a
              paldo - wszystkie prace wykonałem w kotłowni, przy okazji położyłem w niej na posadzce płytki :)
              to czas z kładzeniem płytek czy tylko praca nad kolumnami :?: :wink:
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

bingant, myślę że mógłbyś zacząć robić takie obudowy na zamówienie, chętni by się na pewno znaleźli
                chętni pewnie tak ale patrząc na czas pracy to któraś ze stron była by pokrzywdzona bo albo kupujący musiał by słono zapłacić albo bigant musiał by się napracować za psi grosz :wink:

Skomentuj

dolphin123 mam już tą fotkę, tylko nie patrz na kolory, bo nie chciało mi się bawić z właściwym WB
                  hehe luz :razz:

Skomentuj

csbiczek, ano fakt.

bingant, a jeszcze spytam - to teak modyfikowany jest?? I czemu tak tanio/gdzie kupowany? I jaki lakier konkretnie?

Skomentuj

to czas z kładzeniem płytek czy tylko praca nad kolumnami :?: :wink:
                      płytki zajęły mi dwa popołudnio-wieczory i na trzeci dzień tylko umyłem na czysto, około 16m2, ale tego nie wliczałem oczywiście w godziny pracy z monitorami. tak skrupulatnie to liczyłem do 120 godzin, potem tak na aoko, dlatego podałem w widełkach.

[ Dodano: 2010-01-17, 23:00 ]
                      teak naturalny, kupiłem na allegro od gościa rudek666(chyba taki nick)

Skomentuj

A mi fornir do gustu absolutnie nie przypada...w 3 drogach o niebo lepszy

Skomentuj

aha, lakier matowy Urepolak firmy Yuma

[ Dodano: 2010-01-17, 23:02 ]
                          Zamieszczone przez poti89
                          A mi fornir do gustu absolutnie nie przypada...w 3 drogach o niebo lepszy
                          to niech kolega wygnie tak padouk

Skomentuj

padouka nigdy w reku nie mialem :mrgreen: do czego mozna go porownac pod wzgeldem elastycznosci?? do debu??

Skomentuj

ja z kolei nigdy nie miałem w ręku dębu :)
                              padouk się lepiej szlifuje, bo nie robi tak łatwo odprysków, ale za to w poprzek słojów, robi takie pstryk i po sprawie :)

Skomentuj

A mi się chyba ten fornir bardziej podoba. Zresztą inaczej wygląda jak jest tak położony, a inne wrażenie jak by był normalnie, no i lakier też ma znaczenie. teak generalnie fajny fornir, choć ten jakiś nietypowy jak na teak. Jeszcze spytam ile m2 za te 30zł wyszło?

Skomentuj

Podobnie jak dab :mrgreen: Ja jestem w trakcie budowy rowniez 2 dog dla ubogich rowniez na bazie trapezu rowniez fornir slojami w poprzek,troche sie boje laczenia forniru bo jak dotad laczylem krawedziowany a teraz mam dab niekrawediowany i bede probowal na zakladke ale nie wiem jak mi to wyjdzie. Kolumny beda mialy ksztal lezkowaty,odziwo do uzyskania tego ksztaltu uzylem nie sklejki a 6mm MDF i odziwo sie wygial :mrgreen:

Skomentuj

kupowałem w pocięty w formatki o szerokości 5cm, razem było chyba niecałe 0,5m2

Skomentuj

A ja bym jeszcze prosił zdjęcie połączenia głośników, ciekawie to wyszło :) wiem, że oryginały też tak mają ale nie znalazłem większej fotki, poza tym chciałem zobaczyć jak Tobie to wyszło :) (oczywiście nie dziś, jak będziesz miał aparat w rękach to przy okazji ) właśnie, co to za skaj? pewnie jest trochę elastyczny...może podaj źródło zakupu

Skomentuj

To już teraz wiem o jakich monitorkach mowileś mi jak pisaliśmy o Twoich słuchwkach....szkoda ze niema buźki wyrażającej wszystkie O KU.... O JA PIER.... itd :P Bajecznie... To może jednak odsprzedaż mi słuchawki skoro masz już tyle sprzetu ?? Albo zamienisz się na inne ??

Skomentuj

fee ale brzydkie :mrgreen:
                                          żartuję, załóż firmę: "Polski Sonus Faber"

Skomentuj

Czaruję...
                                          X