Zamieszczone przez bingant
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
[Kolumny 2-drożne] 2 drogi dla ubogich...
Collapse
X
-
Ja dałem 35l chociaż 30l też próbowałem i jest bardzo dobrze ale ze względu że u mnie w kinie najczęściej pracuje dałem te 35, w większą budę to już go szkoda pakować. Obudowa musi być pancerna, żadnych listewek w ściankach nie dawaj jak w kolumnach bo to może trzeszczeć, widać jak pracuje że ciśnienia w środku są ogromne.
Skomentuj
-
bingant, Ty masz naprawdę Talent do robienia takich obudów, wstawiam po raz drugi post z komentarzem tych kolumn, ale nie mogłem sie powstrzymać :mrgreen:
Głupio się przyznać, ale nie zauważyłem, że słynna konstrukcja "3 drogi dla ubogich" jest także twoim dziełem :oops: :oops:
PS już się nie mogę doczekać Twojego suba jak będzie wyglądał na tych przetwornikach :mrgreen:
Skomentuj
-
Wysoko stawiasz poprzeczkę.
Z wielka przyjemnością oglądam po raz kolejny Twoje kolumny i nie będę krył, z zazdrością.
Chociaż pocieszam się myślą, że gdybym miał takie cacka w domu, żona zaraz zagoniła by mnie do urządzania z taką dbałością i smakiem, reszty mieszkania. :wink:
A może, by tak pomyśleć o jakiejś własnej formie obudowy, nie wzorowanej na godnych naśladowania (ale zawsze) mistrzach. Masz na pewno, wysokie poczucie estetyki i dobry smak i myślę, że już wystarczające doświadczenie, by stworzyć coś równie zapierającego dech w piersiach. :shock:
Wielkie uznanie i gratulacje!
Skomentuj
-
Poszczególne moduły standów są sklejone wikolem, a te wyfrezowane rowki gdzie są gwintowane szpilki, przed złożeniem napełniałem klejem ze zdjęcia. O przekręcaniu nie ma mowy.
Zgadza się, szpilki wchodzą w dno kolumny, ale nad nimi jest przyklejona płytka z MDFu, na której jest zwrotnica. Wszystko zasmarowane klejem z obu stro. Szczelne na 100%.
Resztę zobrazują zdjęcia:
Skomentuj
Skomentuj