Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez cezar504 Zobacz posta
    Gdyby ktoś zechciał wykonać paczki pod te kolumny to byłbym w siódmym niebie.

NA allegro jest koles co docina obudowy frezuje itd.. zrób projekt wyslij mu go na meila zrobi ci wycene i juz masz
    Polecam ci go bo sam u niego zamawiam mdf na wymiar + frezy na glosniki wszystko dociete co do mm. POLECAM
    To już nie te czasy ze meczysz sie sam z docinka i frezowaniem :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Mlody123 Zobacz posta
      To już nie te czasy ze meczysz sie sam z docinka i frezowaniem
      No to chyba pomyliłeś fora kolego.

Skomentuj

NA allegro jest koles co docina obudowy frezuje itd.. zrób projekt wyslij mu go na meila zrobi ci wycene i juz masz
        Polecam ci go bo sam u niego zamawiam mdf na wymiar + frezy na glosniki wszystko dociete co do mm. POLECAM
        To już nie te czasy ze meczysz sie sam z docinka i frezowaniem
        W tym przypadku nie chodzi tylko o samą obudowę (choć i ona nie jest łatwa) ale także o jakość położenia forniru oraz bardzo wysoką jakość lakieru.

A poza tym Marian dobrze napisał :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
          No to chyba pomyliłeś fora kolego.

Jezeli lubisz sie bawic w docinki niepracujesz , ja niemam czasu pracuje a chyba ze jestes zlota raczka i dotniesz formatki rowno

---------- Post dodany o 13:36 ---------- Poprzedni post o 13:35 ----------

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
          W tym przypadku nie chodzi tylko o samą obudowę (choć i ona nie jest łatwa) ale także o jakość położenia forniru oraz bardzo wysoką jakość lakieru. A poza tym Marian dobrze napisał

Wiem o co chodzi samo skrcanie obudowy niektorym sprawia problem ale jest latwiej skrecac jezeli wszystko jest rowno dociente

---------- Post dodany o 13:37 ---------- Poprzedni post o 13:36 ----------

A poza tym Marian dobrze napisał

a ty co jego doradca
          UWAGI MODERATORA
          ...2...
          Last edited by Pawel S.; 26.11.2012, 10:51.

Skomentuj

a ty co jego doradca
            A wiesz czego skrótem jest 'DIY'? Jak się dowiesz to się zastanów czemu tak Ci napisał.

Większość osób tutaj albo się uczy albo pracuje. Trochę więcej pokory.

dociente
            I słownika języka polskiego.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Gość ogólnie wrzuca od rana każdemu.. i ma jakieś "ale". Albo jest z tych co logują się nie dłużej niż miesiąc albo coś przypalił.

Skomentuj

:)
                kolega Mlody123 chyba rzeczywiście jest młody, lub "młody" w tym temacie bo nie zdaje sobie sprawy, ile kruczków znajduje się w budowie tej skrzynki.
                Poza tym, tak jak napisali przedmówcy, cała zabawa i radość tego forum polegają na tym, aby własnymi łapkami wykonać jak najwięcej :)

Skomentuj

I słownika języka polskiego.

Dobrze ze ty znasz tak dobrze j. polski

---------- Post dodany o 14:18 ---------- Poprzedni post o 14:16 ----------

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
                  kolega Mlody123 chyba rzeczywiście jest młody, lub "młody" w tym temacie bo nie zdaje sobie sprawy, ile kruczków znajduje się w budowie tej skrzynki. Poza tym, tak jak napisali przedmówcy, cała zabawa i radość tego forum polegają na tym, aby własnymi łapkami wykonać jak najwięcej

Wiwm na czym polega diy ale sa tez nowe technologie jak cnc ktora mozna jeszcze lepiej i atwiej wykonac diy

Skomentuj

łatwiej z CNC tak, jak łapki sprawne, to z jakością podobnie :) Mam porównanie :)
                    Jeżeli ten gość z allegro to Romek "GrafeR", to szczerze polecam jego usługi, rzetelny i uczciwy człowiek.

Skomentuj

Wlasnie o niego mi chodzilo
                      Chodzilo mi tez o to że jezeli by mial ktos problemy z docinka lub frezowaniem plyt to lepiej powiezyc komus ta robote niz samemu spartolic sprawe, wiem sam po sobie ze poczatkujacemu ciezko jest zrobic frezy mi na poczatku wychodzily albo za male albo za duże a różnica byla ok 2mm. Dlatego lepiej zaplacic troszke wiecej za plyty i miec odrazu frezy i wszystko rowniutko.

Skomentuj

No, z jednej strony tak, ale z drugiej już nie bardzo :)
                        Za 100zł kupujesz frezarkę z marketu i ona Ci już zostaje. Nie musisz po zakupie od razu montować frezu i robić podfrezowania w gotowej kolumnie. Można zrobić próbę na byle płycie/desce, zmierzyć średnicę podfrezowania i jego głębokość i wtedy do dzieła. Rykoszet 2mm, to chyba po ciemku lub po oblaniu nowo zakupionej frezarki :)

Skomentuj

Za 100zł kupujesz frezarkę z marketu i ona Ci już zostaje.
                          Wlasnie dlatego nie polecam frezarki za ta kase

jak mial bym kupic to festool

---------- Post dodany o 16:15 ---------- Poprzedni post o 16:14 ----------

wszystkie tanie frezarki to badziew strata kasy

Skomentuj

:) nie tędy droga. Na tym forum możesz policzyć na palcach jednej ręki ludzi, którzy mają Festoole. I co? I nic! Reszta robi równie wspaniałe rzeczy marketówkami.
                            Frezarka ma za zadanie rozpędzić frez i go zagłębić, nic więcej. Nawet jeżeli Twoja maszynka ma bicie na wrzecionie, to jest to wartość stała i można to wziąć pod uwagę w obliczeniu fi otworu. Najzwyczajniej przez próbne frezowanie. Gotowe :) Mogę się domyślać, co tak rozjechało wymiary Twoich otworów w kolumnie, ale na pewno nie był to brak festoola :)

Skomentuj

Mogę się domyślać, co tak rozjechało wymiary Twoich otworów w kolumnie, ale na pewno nie był to brak festoola

Wmiary rozjechaly krzywe tuleje skokowe na frezarce, bylem z nia w naprawie i powiedzialem ze już nigdy nie kupie taniego szajsu

---------- Post dodany o 17:44 ---------- Poprzedni post o 17:42 ----------

ale na pewno nie był to brak festoola

niemam nic przeciwko jeżeli wolisz jakiegos tandeciaka z marketu to już twoja sprawa

Skomentuj

Bingant jako jeden z niewielu chyba ma festoola i zapewne Nutollem za 100zł też by sobie poradził..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                                  i zapewne Nutollem za 100zł też by sobie poradził..

TAK jak KAŻDY

---------- Post dodany o 18:05 ---------- Poprzedni post o 18:03 ----------

niema sie czym chwalić ale ja też mam sporo sprzętu FESTOOL'a
                                  ale frezarki jeszcze niemam ale na pewno kupie

Skomentuj

TAK jak KAŻDY
                                    no ale jakoś Ci nie poszło?
                                    Słuchaj, chyba wstałeś dzisiaj lewą nogą, poza tym ten temat to nie tool box. Niech każdy robi tym, co mu pasuje.

Skomentuj

Nie na temat...
                                      chyba ze jestes zlota raczka
                                      W porównaniu do ciebie "forumowy kolego" najprawdopodobniej jestem,gdyż:

TAK jak KAŻDY
                                      no ale jakoś Ci nie poszło
                                      No comment.

Skomentuj

Wlasnie dlatego nie polecam frezarki za ta kase

jak mial bym kupic to festool

---------- Post dodany o 16:15 ---------- Poprzedni post o 16:14 ----------

wszystkie tanie frezarki to badziew strata kasy
                                        ciekawe, czyli 5 lat pracowalem badziewiem ktory do niczego sie nie nadaje?
                                        jak to sie mowi "kiepskiej baletnicy..."

a festool do DIY sie nie nadaje - mala nie wygodna, a duza zdecydowanie za duza

Mogę się domyślać, co tak rozjechało wymiary Twoich otworów w kolumnie, ale na pewno nie był to brak festoola
                                        moja frezarka miala mega bicie na wrzecionie, a jakos frezy robilem z dokldnoscia do 0,1-0,2mm! ;]

Skomentuj

Ech wywołałem niepotrzebną dyskusję.Chodziło mi o wykonanie tych paczek,ponieważ przy pomocy wiertarko-wkrętarki i noża kuchennego nie jestem w stanie zbudować tych kolumn.
                                          Czy możecie mi podać namiary na tego gostka z allegro.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X