Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Illuminatus

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
    były jeszcze inne:
    Nawiązując do tematu Z Wielkim Podziękowaniem dla binganta za świetną robotę, a tak wyszły finalnie ( jedynie podstawy uległy zmianie na polerowane )

9.jpg5.jpg4.jpg6.jpg1.jpg2.jpg

Skomentuj

Co to za głośniki? ten front na wysokotonówce jest oryginalny?

Skomentuj

Na dole pewnie Gorlich VK170 i illuminator http://audiodrivers.eu/prest/pl/wyso...luminator.html tak szacuje. Front zapewne dorabiany.

Skomentuj

góra to scanspeak r2904/700000 w dorobionym froncie ze stali niemagnetycznej, dół to gorlich vk170 w starej ( górny) i nowej (dolny) wersji zawieszenia

Skomentuj

Można prosić o pare słów jak to gra? Skoro R2904 to siatka tez dorabiana?
            Last edited by Krystian Markow; 13.02.2013, 22:26.

Skomentuj

I tu zaczynają się subiektywne odczucia-moje są takie:

zacznę od wad: obowiązkowo wymagają suba bo brak jest niskiego basu, nie nadają się do kawałków rockowych nie wspominając o havy ale akurat to nie moje klimaty więc absolutnie mi to nie przeszkadza.

Zalety: jak każda kombinacja przetworników wymaga przyzwyczajenia, mnogość szczegółów jednym przeszkadza ja uważam to za wielką zaletę, przeciwnicy mówią że słychać nawet wzdychanie wokalisty ale będąc na koncercie nikt takich efektów nie wycina więc ... Mówiąc krótko ciepłą , bardzo szczegółowa raczej nie męcząca kombinacja dla słuchaczy sade, norah jones, stinga, amj i tego typu klimatów.

Trzeba posłuchać i tyle ( zapraszam )

P.S. potrzebują dużooooo mocy więc są ograniczenia jeśli chodzi o wzmacniacze ja gram MusicalFidelity A3 wcześniejszy Arcam 8R nie dał rady

Skomentuj

To w jakiej kombinacji to gra?
                Pytam ze względu na użycie dwóch roznych midwooferow.

Słuchałem tych głośników w takim połączeniu i powiem tylko tyle:
                Potrzebują bardzo dobrej elektroniki, dobrej jakosci płyt itd
                I co najważniejsze potrzeba na nie amatora. Nie każdemu sie spodobaja.
                Można powiedzieć, ze można je kochać albo nienawidzic.

---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post o 23:03 ----------

Można zobaczyć zwrotnice?
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Można zobaczyć zwrotnice?
                  Nie mam fotek a rozbieranie nie bardzo mi się widzi, mogę powiedzieć tylko tyle że oparte są o komponenty mundorfa wg projektu i zaleceń Arka ( wiemy którego )

Pytam ze względu na użycie dwóch roznych midwooferow
                  Te głośniki nie leżą na ulicy i nie należą do najtańszych, takie udało mi się zdobyć choć nie ukrywam że nawet mi to pasowało ponieważ słuchałem wcześniej takiej kombinacji wykonanej przez Proa dla mojego przyjaciela i bardzo mi się spodobało stąd kopia tego projektu. Jedyna różnica polega na obsadzeniu na stałe tweetera a nie jak w ori w stalowej tubie- dość kosztowne rozwiązanie i stwarzające sporo problemów ( np małżonka wycierająca kurze przestawiająca mozolnie ustawione głośniki)

Skomentuj

Wiemy którego Arka
                    Kacper? Jeśli sie nie mylę ?

To zwrotnicy nie musisz wyciągać.
                    Wiem co tam jest :)

Ale zamontowanie wysokotonowki w rurce miało jeden duży +
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ale zamontowanie wysokotonowki w rurce miało jeden duży +
                      nie mówię że nie ale przeważył rozsądek po pierwsze cena ok 2k po drugie fakt że nie robi się kopi dosłownie, może i mniejsze możliwości regulacji szerokości sceny ale i tak jest zaj......e.

Poza tym już mnie korci wstęga:flapper:

Skomentuj

Ta z tego dużego projektu Arka?
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

miałem ostatnio okazję słuchać takiego czegoś http://www.madisound.com/manufacture...ontweeters.php i jestem pod wrażeniem "święta kobiet"

Skomentuj

Kto to jest Arek...? :)

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                              Kto to jest Arek...?

http://www.proaindividual.pl/

Skomentuj

Tylko ciekawi mnie jeszcze w jakiej konfiguracji to gra?
                                2, 2,5 czy 3 drogi?
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Nie na temat...
                                  A może wydzielicie sobie temat, co? I posprzątacie trochę w tym wątku...
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

2,5 górny mid cięty na średniaka dolny z większą membraną przenosi niskie ( podobno lepiej mu to wychodzi niż starszej wersji z zawieszeniem harmonijkowym)

Skomentuj

Znając Arka to pewnie I rząd wszędzie :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wklejam, żeby dać znak życia :) , a tak na poważnie to chcę pokazać ciekawy fornir. Stary jak świat, ale pierwszy raz nim oklejałem taką bryłę. Mowa o mahoniu.
                                        Surowy jest taki sobie, ale w wysokim połysku robi wrażenie. Należy do rodzaju "Lenin wiecznie żywy" :), czyli nigdy nie wyjdzie z mody. Zdjęcia nie odzwierciedlają jego piękna, nie mam ostatnio czasu na zabawę w foto. Poza tym fornir bardzo wdzięczny w obróbce. Szczerze polecam, jeżeli komuś wpadł w oko.
                                        Skrzynka w tradycyjnym kształcie SF.
                                        Zwrotka klienta.
                                        Głośniki UsherAudio.
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Bajecznie Ci to wyszło.
                                          Jestem ciekaw tego połysku :p
                                          pozdrawiam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X