obojętnie, byle Festool :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Illuminatus
Collapse
X
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaCzasu mam tyle samo co każdy, 24h/doba To jest moim zdaniem jeszcze dosyć łatwa skrzynka, Illuminatusy były gorsze. Za to teraz mam w głowie prawdziwy odjazd. Bynajmniej dla mnie. Mam już fornir i kilka rysunków. Próbowałem sobie to wybyć z głowy, bo trudne, bo drogie, bo masa pracy i czasu. Nie przeszło, wic zabieram się do roboty, bo mi tak huczy od tego pomysłu w głowie, że żona w nocy spać nie może
bingant nie obraź się zaraz ale czy zechcesz choć zraz uraczyć nas fotkami z budowy ?
Pomału zaczyna być to lekko irytujące. Od początku Ci kibicuje i zachwalam twoje prace bo robisz kawał naprawdę konkretnej roboty. Nie chcę żebyś mnie źle zrozumiał bo nie mam na myśli ataku na twą osobę z wysnuwaniem przypuszczeń że to nie ty robisz te kolumny, czy coś podobnego lecz po prostu interesuje mnie np. jak rozwiązałeś/poradziłeś sobie z poszczególnymi elementami w każdej z swoich konstrukcji.
Przyznam Ci się szczerze że moje uznanie co do twoich prac z każdym razem słabnie tylko z tego względu iż zaczyna to już być co najmniej nudne. Wkleić zdjęcia skończonych kolumn to każdy może i to już nawet nie miało by znaczenia czy to on zrobił te kolumny czy nie. Meritum problemu jest to że profesjonalnie wykonane zdjęcia pięknych kolumn można pooglądać sobie w necie... (jest tam tego aż do bólu)
Konkluzja: twój temat o nowo zrobionych kolumnach zawierający w sumie tylko kilka zdjęć już wykonanych kolumn staje się w takim wypadku najzwyczajniej i po prostu zbędny.
Liczę że zrozumiałeś o co mi chodzi, a i pewnie niektórzy użytkownicy też zgodzą się ze mną ?
Moim zdaniem lepiej zdobywać uznanie innych za wykonaną ciężką pracę, a nie za pokazanie jak ładne zdjęcie zrobiłem, a ty jak myślisz?
Skomentuj
-
"Moim zdaniem lepiej zdobywać uznanie innych za wykonaną ciężką pracę, a nie za pokazanie jak ładne zdjęcie zrobiłem, a ty jak myślisz? "
a co te zdjęcia pkazują?
Zauważ, że wiele tych kolumn jest podobnej konstrukcji. Pokazywałem szczegółowo postę prac np. w temacie "Dwie drogi dla ubogich", krok po kroku, detal po detalu. I tak znalazł się jakiś pajac, który twierdził, że z całą pewnością używałem innych narzędzi niż te, o których wspomniałem. Innym razem ktoś twierdził, że pokazał jedno zdjęcie znajomemy "fotografikowi" i tan "stwierdził", że nie ma w tej galaktyc obiektywu, którym można osiągnąć tak małą GO. Bzdury na resorach. Jest na forum kilka osób, które mnie znają osobiście i wiedzą czym zajmuję się zawodowo. Nie jestem stolarzem i nie mam wypasinego warsztatu, ewentualnie wala się w moim warsztaciku kilka festoolków, ale każdy może sobie kupić takie zabawki. Dalej. powiedz sam, co komu daj każdorazowy pokaz formatek MDFu ociekających wikolem w ściskach stolarskich? Nic. To są w kólko te same sposoby i techniki. Widziałem wiele kolumn pokazanych na tym forum z tekstem w tytule "a'la bingant'. Były to przeważnie 2,5way na AWXach. Wszystkim poza Marianem brakowało jednej, ale zasadniczej rzeczy - PROPORCJI! Tego się nie da pokazać, ale to widać na sam koniec. Niektórzy to widzą wcześniej. Tylko niech broń Boże nikt nie pomyśli sobie, że uważam się za superdiyowca. Nikt nie podchodzi bardzij kryrtycznie do moich klejonek, niż ja sam.
Niestety Twoja opinia irPnhide, nie jest odosobniona. Dzisiaj mnie coś tak naszło na pokazywanie zdjęć. Może niepotrzebnie. Zobacz, pokazując jak kleje MDF, oklejam fornirami i inne takie duperele, powstały by na tym forum kolejn wątki, z których i tak nikt by nic nie wyniósł/zapamiętał, oprócz zdjęć ukończonych koumn. Prawda? Przecież klejąc, oklejając i szlifując, nie odkrywam Ameryki na diyaudio.
Kolejn rzecz, która mnie wkurza, to czepienie się zdjęć. Co mam zrobić, iść porzyczyć od teściowej kompakta, bo wiem że ma i cykać nim fotki pokazowe żeby był "jak inni"? Pisałem już wiele razy, każdy ma internet i może się podciągnąć w robieniu zdjęć. To też jest jakieś tam diy.
Mój następny wątek o nowej konstrukcji, będzie taki sam. Najwyżej go usuniecie.
mam jeszczę taką fotkę:Załączone pliki
Skomentuj
-
O jej nie bulwersuj sięPo pierwsze co do fotek to się wcale nie czepiam mnie osobiście temat fotografii nie interesuje za bardzo...
Po drugie to jednak sie nie zrozumieliśmy, nie interesują mnie formatki ociekające klejem lecz np. jak wykonałeś ten tył z blachy, w jaki sposób ją tak elegancko wyprofilowałeś, jak czym ją ciąłeś, w jaki sposób jest umocowana do obudowy/ współgra z nią, itd itd... ogólnie szczegóły co do tego elementu kolumny.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postagorlicha
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postanie kupowałem gorlicha , to był głośnik klienta, na tej ostatniej fotce są skrzynki, w których też teraz siedzą gorlichy
ja czekam na wiecej zdjec diy
tylko pytam bo w wersji na srprzedaz nie ma kopulki
dlatego zapytalem
o to powod?
troche znam sprzedajacego
http://imageshack.us/photo/my-images/594/img6806p.jpg/Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaznasz się z tym gościem od kolumn Anna Maria Jopek?
i z kilku innymi co przy nich pracowali...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaa wiesz ile Jopkowa zgarnia za sygnaturki na frontach od pary?
i bardzo mnie to interesuje moze dlatego, ze juz sa "nowsze"
ale nie tu bym szukal problemu tych kolumn
....Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postato może i lepiej, że nie wiesz, bo mnie cholera bierze jak sobie pomyślę...
Zamieszczone przez bingant Zobacz postabrzmienie tych głośników to nie moja "szkoła" grania
absolutnie sie z tym nie zgodzie
graja rewelacyjnie z 2904/7
i z ty zestawem tworza naprawde rewelacyjny zestaw
Kamil zrobil do nich swietna obudowe
z regulowana faza
ale oczywiscie trzeba ja odpowiednio ustawicJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj