Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitorki STX WM.STX.4.1.100.8.F.S.MC + AUDAX/mission

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jak namoczysz go klejem to w "ta strone" sie dobrze ułoży
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

nic nie trzeba moczyc
      wszystko zalezy od forniru
      ale nawet te pekajace podczas pekania szybko doklejamy

Skomentuj

Nie trzeba moczyc tylko posmarowac klejem
        Sam namoknie :)
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czy jest szansa na otrzymanie pliku z pomiarami schematu z pierwszej strony?
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

http://pawel.lutuje.se/stx10cm+mission.swd

Skomentuj

Wielkie dzięki.
              Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
              Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Obrazki wygasły - można prosić schemat/dane zwrotnicy?

Skomentuj

fotki poprawione na poczatku postu

zglaszajcie jak gdzies jeszcze fotki wygasly!

Skomentuj

Dzięki!

Czy może to być ta cewka (Polink)?
                    Cewka ind. 1,000mH +/-3% 0,420Ω dr.0,70mm Fe 0,033kg. śr.22 dł.30mm P-Core Inductor Fe proszkowy(walcowy)

Skomentuj

tak
                      nie zdziwie sie jak dokladnie to samo uzylem

Skomentuj

Dzięki. A jeśli wybrałbym obudowę zamkniętą, to polecałbyś tyle co STX czyli 3L, czy mniej lub więcej?

Skomentuj

w zamknietej on nie gra basem! :/
                          do malej zamknietej stare tonsile 10cm sie sprawdza lepiej

Skomentuj

Czy pierścienie do tych wysokotonówek można gdzieś kupić bez większych problemów? Ewentualnie czy można by zastąpić ten głośnik czymś innym w podobnym rozmiarze/cenie. Bardzo leży mi ten projekt na tyły do kina domowego.

Skomentuj

Nie sądzę, były dorabiane specjalnie do tych głośników i sprzedawane na naszym forum.
                              Mi zostały 4 szt., jak chcesz kupić, to pisz na PW.

Skomentuj

leza mi jakies wybrakowane fronty do tych glosnikow
                                jeden wiem ze mial zle nawiercone otwory a drugi chyba w nieco innym rozmiarze

ale moze w stx uda sie dokupic plastiki? przypomnij sie wieczorem to zmierze czy beda pasowaly

Skomentuj

Czy zamiast 4,9uF mogę dać 4,7uF. Ewentualnie z jakich pojemności poskładać to 4,9uF?
                                  Pasuje mi ta konstrukcja na tyły w patriotycznie - STXowym kinie domowym :)

Skomentuj

a masz te glosniki?
                                    bo jak nie to mozemy zrobic nowa zwrotnice z innym tweeterem
                                    te 4,9uF to mialem pomierzone 4,7 z tak duzym rozrzutem
                                    raczej spokojnie mozesz uzyc 4,7

Skomentuj

Tak, głosniki już mam. Ponieważ żona nie chciała "tak dużych skrzynek" na ścianie, to tweeter ten idealnie nadawał się do zminimalizowania obudowy :)
                                      Dzięki, będzie 4,7uF w tyłach mam nadzieje nie powinno być to tak istotne. Zresztą te tyły to trochę taki poligon do nauki. Jak zrobię resztę to ewentualnie tyły zostaną wymienione. Na przód planuje MX140 w zmienionej obudowie a centralny z https://diyaudio.pl/showthread.php/2....15.160.16.FCX . Będzie już trochę drożej, więc wolę podchodzić z jakąkolwiek wiedzą

Skomentuj

Czaruję...
                                      X