Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ala TIDAL Contriva Toxic
Collapse
X
-
Zamieszczone przez bingant Zobacz postaSkróciłeś sobie na maxa ścieżkę diy nie było monitorków, dwudrożnych podłogówek, kombinacji alpejskich z TLkami itp.
świetna konstrukcja, sam bym chętnie posłuchał takiego zestawu przetworników. Gratuluje:)
Skomentuj
-
Rozmieszczenie przetworników jest jak najbardziej OK. Trwały pewne rozmowy odnośnie ich rozmieszczenia jak i zostawieniem sporego miejsca nad wysokotonowka z konstruktorem zwrotnicy :)
---------- Post dodany o 14:19 ---------- Poprzedni post o 14:11 ----------
Miałem możliwość słuchania konstrukcji różniącej sie wysokotonowym a był tam właśnie równie świetny morel.
Decyzja co do zmiany na SS illuminatora zapadła po uprzednim odsłuchu. Nie powiem ale była to trudna decyzja, której w żaden sposób nie żałuje.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPrzy takim wooferze nie da rady zrobic skrzynek jak u Tidala :)
Skomentuj
-
Wieniu - gratuluję ukończenia! Piękne paczki. Lubię takie kolosy!
Ktoś już pisał, że jak na pierwszą konstrukcję to zacząłeś od "jonosfery" a grzecznie należało od "troposfery" czyli STXCo dalej???
Jak to gra mogę się tylko domyślać. Z całą pewnością spodobałoby mi się to brzmienie.
Cieszę się, że poziom konstrukcji na tym forum w ostatnim czasie osiągnął solidny światowy poziom. Chłopcy do dzieła! Tanie Scany, Vify NE na Was czekają!
Pozdrawiam,Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Panowie jak zwykle gdy ktoś pokaże coś fajnego to szukacie dziury w całym. Prawda jest taka, ze jest to doskonała konstrukcja i nie ma czego się przyczepić. Zastosowane głośniki są klasą same dla siebie, wykonanie jest super, gra wspaniale. Widać, że wieniu włożył w to mnóstwo serca i cieżkiej pracy bo sam chciałbym mieć tak wykończone skrzynki. Chyba tylko konstrukcje binganta robią większe wrażenie ale to jest inna para kaloszy. Nie ma co porównywać doświadczenia i zaplecza obu kolegów. To co uczynił wieniu jako swoje pierwsze kolumny to po prostu miażdży wszystko i koniec tematu.
Pamietajcie że tam siedzi 10" na basie, nie wiem czy da sie uzyskać lepsze proporcje. Poza tym to miało być inspirowane Tidal Contriva a nie miało być klonem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaChłopcy do dzieła! Tanie Scany, Vify NE na Was czekają!
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postanie ma czego się przyczepić
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMi się tylko nie podoba ten duży terminal
Skomentuj
-
Dzięki wielkie za słowa uznania
Mogą być jak najbardziej rożne upodobania i gusta. I to mnie bardzo cieszy bo byłoby nudno. Wszystko co piszecie odnosi sie do tego nieszczęsnego terminala. Tak jak pisałem wcześniej miał być czarny i nic po za tym, wielkość taka jaka jest, ta sama ilośc wkrętow tak jak w Tidalach. Moze na foto to tak wyglada ale... w realu jest OK :).
Przy następnej rozwiąże powyższe uwagi i wskazówki.
Tak na poważnie to uwagi o których mowa mogą posłużyć komuś w budowie podobnej czy takiej samej konstrukcji. Oczywiście służę pomocą, odnośnie wymiarów i innych szczegółów o których nie zawsze da sie napisać.
Po cichu liczyłem, że ktoś się odnośnie do tunelu BR, który jak dla mnie wyszedł świetnie i fajniej niż w Tidalach.
Problemem na chwile obecna jest chyba wzmacniacz.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaPo cichu liczyłem, że ktoś się odnośnie do tunelu BR, który jak dla mnie wyszedł świetnie i fajniej niż w Tidalach.
robiac b-r od zera bo bym dal tam wiekszy promien :p
konstrukcja spawana?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaYoshi mi wysyłał pomiary wiec jak najbardziej owe posiadam :) .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaProblemem na chwile obecna jest chyba wzmacniacz.Tak 2x200W/8 nie byłoby przesadą:)
Kolumny po prostu świetne, jak i same głośniki.
Ja ostatnio kombinowałem z ustawieniami kolumn w pokoju i niestety akustyka pomieszczeń czasami jest bezlitosna, różnice są ogromne w różnych ustawieniach i pomieszczeniach. A przy tej klasie głośników warto też pokombinować z ustawieniem.
No i przynajmniej wykres charakterystyki by się zobaczyło, choćby wygładzonej:)Last edited by jamess8; 18.05.2013, 15:51.
Skomentuj
-
Yaqin to dobra lampa ale niestety tutaj zapotrzebowanie na prąd jest spore.
jemess8 masz taki sam zestaw głośników wiec wież co to potrafi, aczkolwiek różnice w zwrotnicy pewnie są. Co do akustyki jak najbardziej ma ona bardzo duży wpływ o czym juz sie sam przekonałem.
Jestem ba wyjeździe i owych charakterystyk teraz nie mam.
Sam bym posłuchał tych Toxicownp na tych clonach accu. Niestety dźwiganię i taszczenie z 3 piętra koło 140kg mi sie nie widzi.
Może za jakiś czas taki clon mnie odwiedzi :)
Skomentuj
Skomentuj