Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ala TIDAL Contriva Toxic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
    a jakie one maja wymiary?
    wysokotonowy nie jest za nisko?
    Wymiary to jak stoją coś koło: 121/48/28

Skomentuj

Zamieszczone przez bingant Zobacz posta
      Skróciłeś sobie na maxa ścieżkę diy nie było monitorków, dwudrożnych podłogówek, kombinacji alpejskich z TLkami itp.
      Dokładnie :)
      świetna konstrukcja, sam bym chętnie posłuchał takiego zestawu przetworników. Gratuluje:)

Skomentuj

Rozmieszczenie przetworników jest jak najbardziej OK. Trwały pewne rozmowy odnośnie ich rozmieszczenia jak i zostawieniem sporego miejsca nad wysokotonowka z konstruktorem zwrotnicy :)

---------- Post dodany o 14:19 ---------- Poprzedni post o 14:11 ----------

Miałem możliwość słuchania konstrukcji różniącej sie wysokotonowym a był tam właśnie równie świetny morel.
        Decyzja co do zmiany na SS illuminatora zapadła po uprzednim odsłuchu. Nie powiem ale była to trudna decyzja, której w żaden sposób nie żałuje.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          Przy takim wooferze nie da rady zrobic skrzynek jak u Tidala :)
          ale można byłoby wydłużyć dół

Skomentuj

Solidne, wręcz majestatyczne kolumny do dużego salonu, tak wyglądają z przodu. Od tyłu natomiast trochę techno, jak dla mnie zbyt widoczne terminale o otwory br. Nie mniej gratuluję poważnej i zaawansowanej konstrukcji!

Skomentuj

Wieniu - gratuluję ukończenia! Piękne paczki. Lubię takie kolosy!
              Ktoś już pisał, że jak na pierwszą konstrukcję to zacząłeś od "jonosfery" a grzecznie należało od "troposfery" czyli STX Co dalej???
              Jak to gra mogę się tylko domyślać. Z całą pewnością spodobałoby mi się to brzmienie.
              Cieszę się, że poziom konstrukcji na tym forum w ostatnim czasie osiągnął solidny światowy poziom. Chłopcy do dzieła! Tanie Scany, Vify NE na Was czekają!
              Pozdrawiam,
              Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0

Skomentuj

Masz wieniu jakiś wykres charki przenoszenia ?

Skomentuj

ala TIDAL Contriva Toxic

Yoshi mi wysyłał pomiary wiec jak najbardziej owe posiadam :) .

Skomentuj

Panowie jak zwykle gdy ktoś pokaże coś fajnego to szukacie dziury w całym. Prawda jest taka, ze jest to doskonała konstrukcja i nie ma czego się przyczepić. Zastosowane głośniki są klasą same dla siebie, wykonanie jest super, gra wspaniale. Widać, że wieniu włożył w to mnóstwo serca i cieżkiej pracy bo sam chciałbym mieć tak wykończone skrzynki. Chyba tylko konstrukcje binganta robią większe wrażenie ale to jest inna para kaloszy. Nie ma co porównywać doświadczenia i zaplecza obu kolegów. To co uczynił wieniu jako swoje pierwsze kolumny to po prostu miażdży wszystko i koniec tematu.

Pamietajcie że tam siedzi 10" na basie, nie wiem czy da sie uzyskać lepsze proporcje. Poza tym to miało być inspirowane Tidal Contriva a nie miało być klonem.

Skomentuj

Ładne kolosy :) co tu więcej pisać...
                      Mi się tylko nie podoba ten duży terminal, osobiście bym dał mniejszy i zrobił przerwę między terminalem a kantem kolumny (od dołu) jakieś 2-3cm.
                      A tak to jest bajera :)

Skomentuj

Zamieszczone przez KonradRak Zobacz posta
                        Chłopcy do dzieła! Tanie Scany, Vify NE na Was czekają!
                        powiedz to mojemu szefowi. jak da podwyzke to skusze sie :/

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                        nie ma czego się przyczepić
                        przeciez od dawna tak jest ze jak nie ma sie czego czepic to czepiamy sie o srubki

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                        Mi się tylko nie podoba ten duży terminal
                        zapewne sluzy do wyciagania zwrotnicy

Skomentuj

Dzięki wielkie za słowa uznania
                          Mogą być jak najbardziej rożne upodobania i gusta. I to mnie bardzo cieszy bo byłoby nudno. Wszystko co piszecie odnosi sie do tego nieszczęsnego terminala. Tak jak pisałem wcześniej miał być czarny i nic po za tym, wielkość taka jaka jest, ta sama ilośc wkrętow tak jak w Tidalach. Moze na foto to tak wyglada ale... w realu jest OK :).
                          Przy następnej rozwiąże powyższe uwagi i wskazówki .
                          Tak na poważnie to uwagi o których mowa mogą posłużyć komuś w budowie podobnej czy takiej samej konstrukcji. Oczywiście służę pomocą, odnośnie wymiarów i innych szczegółów o których nie zawsze da sie napisać.

Po cichu liczyłem, że ktoś się odnośnie do tunelu BR, który jak dla mnie wyszedł świetnie i fajniej niż w Tidalach.

Problemem na chwile obecna jest chyba wzmacniacz.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                            Po cichu liczyłem, że ktoś się odnośnie do tunelu BR, który jak dla mnie wyszedł świetnie i fajniej niż w Tidalach.
                            prosze bardzo.
                            robiac b-r od zera bo bym dal tam wiekszy promien :p
                            konstrukcja spawana?

Skomentuj

fajne kolumny, jakie maja f3? mysle o podobnej koncepcji za jakis czas:)
                              wzmacniacz - klon accuphase od jaskiniowca:)

Skomentuj

Yoshi mi wysyłał pomiary wiec jak najbardziej owe posiadam :) .
                                A zaprezentujesz je?

Skomentuj

Problemem na chwile obecna jest chyba wzmacniacz.
                                  Tak delikatnie mówiłem że Yaquin nie da rady :) Do tych metalowców trzeba niezłej spawarki Tak 2x200W/8 nie byłoby przesadą:)

Kolumny po prostu świetne, jak i same głośniki.

Ja ostatnio kombinowałem z ustawieniami kolumn w pokoju i niestety akustyka pomieszczeń czasami jest bezlitosna, różnice są ogromne w różnych ustawieniach i pomieszczeniach. A przy tej klasie głośników warto też pokombinować z ustawieniem.

No i przynajmniej wykres charakterystyki by się zobaczyło, choćby wygładzonej:)
                                  Last edited by jamess8; 18.05.2013, 15:51.

Skomentuj

Genialnie to wyszło, chciałbym posłuchać takiego zestawu:) Gratulacje

Skomentuj

Yaqin to dobra lampa ale niestety tutaj zapotrzebowanie na prąd jest spore.
                                      jemess8 masz taki sam zestaw głośników wiec wież co to potrafi, aczkolwiek różnice w zwrotnicy pewnie są. Co do akustyki jak najbardziej ma ona bardzo duży wpływ o czym juz sie sam przekonałem.
                                      Jestem ba wyjeździe i owych charakterystyk teraz nie mam.
                                      Sam bym posłuchał tych Toxicow np na tych clonach accu. Niestety dźwiganię i taszczenie z 3 piętra koło 140kg mi sie nie widzi.
                                      Może za jakiś czas taki clon mnie odwiedzi :)

Skomentuj

Jak fornirowałeś ?? Znaczy się fornir na klej kontaktowy czy może wikol i ściski ??

Skomentuj

Ile mniej więcej wyniósł Cię koszt jednej zwrotnicy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X