Zamieszczone przez ploter
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
ala TIDAL Contriva Toxic
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ploter Zobacz postaJak fornirowałeś ?? Znaczy się fornir na klej kontaktowy czy może wikol i ściski ??
Napisałem, że fornir klejony na Rakoll GXL3 w ściskach i też taka sytuacja miała miejsce :cool:
Poniższa fotka powinna rozwiać wątpliwości
IMG_0028.JPG
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marko3T Zobacz postaFornirowanie palisandrem na kleju kontaktowym może po kilku miesiącach przynieść niemiłą niespodzianke.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaMasz wieniu jakiś wykres charki przenoszenia ?
Jak komuś dokładnie powie jak w rzeczywistości to gra to proszę :
11.jpg
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaja terrarium fornirowalem palisandrem po 2 latach odstal
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPanowie jak zwykle gdy ktoś pokaże coś fajnego to szukacie dziury w całym. Prawda jest taka, ze jest to doskonała konstrukcja i nie ma czego się przyczepić. Zastosowane głośniki są klasą same dla siebie, wykonanie jest super, gra wspaniale. Widać, że wieniu włożył w to mnóstwo serca i cieżkiej pracy bo sam chciałbym mieć tak wykończone skrzynki. Chyba tylko konstrukcje binganta robią większe wrażenie ale to jest inna para kaloszy. Nie ma co porównywać doświadczenia i zaplecza obu kolegów. To co uczynił wieniu jako swoje pierwsze kolumny to po prostu miażdży wszystko i koniec tematu.
Pamietajcie że tam siedzi 10" na basie, nie wiem czy da sie uzyskać lepsze proporcje. Poza tym to miało być inspirowane Tidal Contriva a nie miało być klonem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaZainspirowany tym co zrobił wieniu 26, wróciłem do pomysłu klonu Contrivy, tylko na tańszych głośnikach. Yoshi_80 - czy takie coś jest możliwe i warte zachodu. Chciałbym klony Contrivy, bo po prostu bardzo mi się podobają. Dla mnie to najładniejsze kolumny. Jeżeli chodzi o zrobienie obudów, to jestem praktycznie przygotowany, żeby zacząć działać od zaraz. Oczywiście wszystkie elementy zewnętrzne kolumny łączone pod odpowiednimi kątami, nawet przednie kliny. Technologia, rysunki i przyrządy gotowe do wycinania formatek. Boki obudowy to MDF 30mm, a front 60mm. Tylko czy warto robić ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaJak masz zamiar wydać na głośniki 1000zł i drugie 1000 na obudowy to oczywiście nie ma to sensu, lepiej zrobić obudowy za 500 a reszte władować w głośniki. Z grubosciami płyt chyba troche przeszadzone, przecież mozna dać wzmocnienia.
Yoshi_80 - czy przy takich założeniach da się zrobić dobre kolumny?
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz postaProblemem na chwile obecna jest chyba wzmacniacz.
Jak to jakiś PP na kt88 lub podobnej to powinno być OK .
W każdym razie warto spróbować
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaYoshi_80 - czy przy takich założeniach da się zrobić dobre kolumny?
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaPomęcz Yoshiego niech Ci linearyzację impedancji zrobi do zwrotki .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaJa mogę wydać kilka tysięcy PLN. Potrzebne są następujące głośniki -2 niskotonowe 22cm , 1 średniak 17cm i wysoko tonowyDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaKilka to 2000zł czy 9000zł? Duży średni 17cm do 22cm nie pasi, max 15cm. Sugerowałbym nawet 12cm (Illuminator?).
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaOczywiście, ze się da.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaWybierz faworytow i jedz na audio show. W jednym miejscu odsluchasz interesujace cie glosniki i wybierzesz swiadomie
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Janekzet Zobacz postaPaweł S. - chyba żartujesz. Tu chodzi o dobór głośników o określonych wymiarach do konkretnego rozwiązania obudowy. Kolumny są pochylone 6st., mają wysoką ściankę nad wysokotonowym i ścięcia skośne. Tu trzeba naprawdę dużego doświadczenia , żeby dobrać wstępnie głośniki tak aby dało się zrobić się zwrotnicę i żeby kolumny dobrze grały. Byłem na trzech ostatnich Audio Show i nie widzę możliwości wykorzystania pobytu tam do tego projektu. Cała nadzieja w Yoshim.
PozdrawiamAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Czy ja wiem...magnezowy Excel na średnich i aluminiowy Prestige na dół.
Papierowy Illuminator na średnich i papierowy Revelator na dole,
Zasadniczo wystarczy aby miał ten sam kolor - czarny z czarnym, srebrny ze srebrnym itp.
Przynajmniej ja tak uważam :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj