Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ala TIDAL Contriva Toxic

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...

Jesteś z Chechła czy wpadasz tam nad jeziorko tylko ? :)

Skomentuj

Nie na temat...
      Byczę się nad jeziorkiem Niestety rzadko bo daleko

Skomentuj

No tak , wieniu się narobił jak głupi przez parę miesięcy. Chciał sie pochwalić tym co samodzielnie zrobił, zrobił ładne zdjęcia swojej pracy, zrobił opis budowy i został zjechany bo nie wrzucił jakiegoś wykresu z którego i tak mało kto coś rozumie :lol: .

Dziwne jak ktoś buduje kopie kolumn akustyka, troelsa, zpaha, stx'a to nie musi wrzucac wykresów. Nikt pewnie nawet nie docieka jak on wygląda

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
          Dlaczego na mnie czyli nowicjusza jest tyle bluzg, że nie udostępniłem projektu, zworki itp?
          Zaoferowałem swoja pomoc. Czy to mało?
          troche zacofany jestem z tematami... ale doskonale ciebie rozumiem. zaplaciles zapewne nie mala sumke za pozadny projekt zwrotnicy, ktory i tak malo kto by wykozystal!
          wiec wydaje mi sie ze zainteresowane osoby i tak sie odezwa na PW

Skomentuj

Śliczny fornir... i to tylko woskiem pociągnięte?

Skomentuj

Niektorzy mysla, ze jak jest w gotowych konstrukcjach, to od razu ma byc GOTOWE do sklonowania/skopiowania ze wszystkimi detalami oraz pomiarami :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tomasz620 Zobacz posta
                Śliczny fornir... i to tylko woskiem pociągnięte?
                Witam
                Tak, tylko twardym woskiem. Pociągnięte są 2-3 warstwy.
                Wosk aby zrobił się twardy należy odczekać jakieś 10 dni :)

Pozdrawiam

Skomentuj

Witam Wszystkich. Nazywam się Rafał, jestem nowy na forum.
                  Piękne kolumny. Sam właśnie głęboko zastanawiam się nad budową jakiś kolumn, a ten projekt jak już ktoś powiedział jest docelowy i pewnie wystarczy na wiele, wiele lat.
                  Proszę mi wybaczyć brak doświadczenia, być może moje pytania wydadzą się Wam śmieszne.
                  Generalnie póki co mam mam ampli yamaha r663 + jamo 606 hcs. U mnie 70% muzyka, 30% kino. Generalnie marzy mi się aby wymienić kolumny na coś, co generalnie w końcu zagra. Nie mam w chwili obecnej zamiaru zmieniać ampli, z kina tez nie zrezygnuje. Myślicie że warto porywać się na taki projekt, zwłaszcza do apmli kina domowego? Czy jednak skupić się na czymś tańszym? Chciałbym aby projekt był tak jak napisałem docelowy:)
                  Pozdrawiam

Skomentuj

Nie na temat...
                    Wpadnij do mnie za jakieś 2 tygodnie, posłuchasz sobie różnych rzeczy (będę miał na stanie 3 różne konstrukcje 3-way za różną kasę) i będziesz wiedział co i jak, ampli też możesz wziąć ze sobą.
                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie na temat...
                      taka paro godzinna wizyta u LuSzTi'ego da ci wiecej niz miesiac czytania forum!
                      wiec umawiaj sie na konkretny dzien, pakuj ampli + plyty z muzyka i jedz
                      aha - nie zapomnij o odpowiednim zalczniku

Skomentuj

Panowie, nie spodziewałem się tak pozytywnego odzewu, naprawdę! Jeżeli będę mógł posłuchać 3 konstrukcji i pogadać z kimś, kto się na tym zna to rewelacja:) odezwę się na pewno, LuSzTi .Pomogliście mi tylko podjąć decyzję że warto coś samemu (ostatnio już miałem chwilę zwątpienia i myślałem nad zakupem gotowych Paradigm monitor 9V7.)

Skomentuj

Zamieszczone przez Rafał29 Zobacz posta
                          ostatnio już miałem chwilę zwątpienia i myślałem nad zakupem gotowych Paradigm monitor 9V7
                          Wszystkie kolumny paradigm jakie słuchałem grały dla mnie beznadziejnie. Nie mogę zdzierżyć ich manierowatych i kłujacych wysokich tonów, jakiś głuchy koleś im to projektuje albo trafiałem na takie "modele".

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                            Wszystkie kolumny paradigm jakie słuchałem grały dla mnie beznadziejnie. Nie mogę zdzierżyć ich manierowatych i kłujacych wysokich tonów, jakiś głuchy koleś im to projektuje albo trafiałem na takie "modele".
                            Bo to strojone na rynek niemiecki jest. Oni lubia jak daje po uszach.

Gratulacje, piękne kolumny.
                            Last edited by panerai_47; 09.06.2013, 11:58.

Skomentuj

wieniu26,
                              gratuluję świetnej roboty. Ciekawi mnie jak to gra na górze? Duże różnice w porównaniu do morela? Zakładam, że zakres średnio- i niskotonowy podobny.
                              Pozdrawiam i gratuluję decyzji bez kompromisów.
                              Pzdr. Wojtek

Skomentuj

mirfak co tu dużo pisać gra tak samo dobrze jak u Ciebie.
                                Różnice są jak najbardziej, ale myślę, że nie ma co pisać czy lepiej czy gorzej bo klasowo przetworniki są takie same.
                                Upodobania są jak wiadomo różne. Myślę, że też ta "szpilka" by Ci się spodobała.
                                Może kiedyś obie konstrukcje staną obok siebie. Na co po cichu liczę :rolleyes: więc będziemy mogli to sprawdzić.

Pozdrawiam

Skomentuj

Dzięki gościnności i uprzejmości Artura:
                                  widziałem, macałem i słuchałem tematowe grzmoty
                                  Na żywo robią wrażenie - zdjęcia to nie to samo
                                  Brzmienie : szpilka + magnezowy w18 w aplikacji Yoshiego to jeden z lepszych zestawów w tej galaktyce :)

Skomentuj

Dzięki raven1985 za spotkanie.

Następnym razem zapraszam ze swoim wzmacniaczem no i płytkami
                                    Może napisz coś więcej o brzmieniu bo pewnie ludzie czekają na takie informacje.
                                    Pozdrawiam

Skomentuj

Będę milczał jak zaklęty :)
                                      O brzmieniu z zasady nie piszę

Skomentuj

Witam.

Sprzedam Kolumny z tego tematu.

Pozdrawiam

Skomentuj

Zamieszczone przez wieniu26 Zobacz posta
                                          Witam.

Sprzedam Kolumny z tego tematu.

Pozdrawiam
                                          A z jakiego powodu sprzedajesz jak można wiedzieć? Coś lepszego już w planach? :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X