Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.a.pc.x

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez matrix Zobacz posta
    To jak mam udowodnić że głośnik strzela jeśli nie podeślę filmu (link do filmu)? Jeśli film to mało poważne podejście do tematu to ja nie mam pytań.
    Nie masz udowadniać, masz wysłać do działu reklamacji z opisem :)

W tym przypadku jest podobnie jak z kartonikami (może posiadam zdjęcie paragonu)
    Nie masz podstaw do złożenia reklamacji...
    Moze uda się po dacie i numerze zamówienia historia w systemie na pewno jest.

Tu jestem ciekawy jak bez zbadania mojej kolumny chcą stwierdzić czy wina leży po stronie głośnika czy też mojej (w zasadzie to kolegi Pawła) aplikacji ? Chyba że wezmą pod uwagę tylko sprawowanie się głośnika, to rozumiem.
    Składasz reklamację na cześć nie na obudowę, pracuje w firmie co też reklamację są rozpatrywane i nie nagrywa nikt filmików do pokazu typu Panie pompa wody przecieka zobacz Pan filmik.
    Last edited by marian; 14.01.2020, 12:45. Powód: na prośbę autora

Skomentuj

odlacz zwrotnice (profilaktycznie, zeby wyeliminowac ich problem) i podlacz oba glosniki obok siebie najlepiej pod jeden kanal
      i wtedy porownaj czy dziala tak tylko jeden czy oba?

ale na AVS duuuzo mocniej je katowalismy i dopiero wtedy cos sie dzialo :/

Skomentuj

Mam 2 takie głośniki, adaptuje je do małego subika do małego samochodu. Obejrzałem to video i powiem, że miałem dokładnie takie stukanie już przy średniej mocy na nie za mocnym wzmacniaczu na TPA3116 (głośniki równolegle w tandemie). Pomogło dodanie przedwzmacniacza (na zwykłym TL071), a i dużo daje subsonic na 30Hz, nic teraz nie stuka.

Skomentuj

Witam
          Nie mogę znaleźć 000-2025 Cewka ind. 1,200mH +/-3% 0,490? dr.0,80mm Fe 0,064kg. śr.38 dł.20mm
          PrZepatrzylem już kilka sklepów i nic
          Czym mogę ją zastąpić bądź gdzie taka znajdę

Skomentuj

W BlackDotAudio jak podasz jej numer to Ci ją ściągną.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Nie maja takiej w BlackDotAudio i nie dadza rady sciągnąc
              Czy zamias cewki 1,200mH 0,49omh dr0,8mm moge zastosowa 1,200mH 0,8omh dr 0,8mm

Skomentuj

Kup np. w Greltonie:
                http://www.grelton.pl/page8.php?view...rchCategory=21
                http://www.grelton.pl/page8.php?view...rchCategory=23
                Last edited by Patefil; 11.02.2020, 11:32.

Skomentuj

Gdzie ty tam widzisz 1,200mH 0,49omh dr0,8mm ??

- - - - - aktualizacja - - - - -

27 łełro:

http://loudspeakerfreaks.com/Product...oduct_ID=10234

Skomentuj

Zamieszczone przez marcin102_5 Zobacz posta
                    Nie maja takiej w BlackDotAudio i nie dadza rady sciągnąc
                    Czy zamias cewki 1,200mH 0,49omh dr0,8mm moge zastosowa 1,200mH 0,8omh dr 0,8mm
                    Ale pytałeś?
                    W katalogu polinka od nich ze strony jest...

Skomentuj

Wartość rezystancji ma marginalne znaczenie. Ta poszukiwana musi mieć syfiasty rdzeń skoro ma więcej druta o tej samej średnicy potrzebnego do uzyskanie tej samej indukcyjności. Lepiej zastosować powietrzną.

Skomentuj

Zamieszczone przez Patefil Zobacz posta
                        Lepiej zastosować powietrzną.
                        Możesz taką cewkę powietrzną wstawić co Patefil propnuje:
                        https://www.blackdotaudio.eu/jantzen...mm-p-2686.html
                        Last edited by toopcool; 11.02.2020, 12:11.

Skomentuj

Juz sie wszystko wyjaśniło
                          Na loudspeakershop.eu juz jest dostępna po moim emailu do nich
                          Na blackdotaudio.eu tez była tylko ja żle szukałem ponieważ szukałem cewki powietrznej a to jest cewka rdzeniowa
                          Dzieki za podpowiedzi

Skomentuj

Wartość rezystancji ma marginalne znaczenie.
                            i tu sie mylisz!
                            bardzo duze ma znaczenie
                            przesymuluj sobie wplyw Re cewki

Skomentuj

Odgrzeję trochę temat.
                              Czy próbował ktoś zamiast niskotonowego MCX wsadzić FCX i zamiast wysoko MSX dać ALX.
                              Czy wymagana jest przeróbka zwrotnicy ?
                              Jeżeli było to przepraszam nieudolnie szukałem.

Skomentuj

Każda zmiana względem oryginału ,wymaga korekty ,jakiej to już trzeba by to na nowo pomierzyć :)

Skomentuj

Bardziej chodziło mi o to czy ktoś miał porównanie czy w ogóle ma to sens i się opłaca. Obliczenia - pewnie jakaś zmiana będzie ale może ktoś już to przerabiał i ma wnioski z punktu widzenia praktycznego.

Skomentuj

Zamieszczone przez Edwin Pock Zobacz posta
                                    Czy próbował ktoś zamiast niskotonowego MCX wsadzić FCX i zamiast wysoko MSX dać ALX.
                                    Czy wymagana jest przeróbka zwrotnicy ?
                                    to zupelnie inna liga za inne pieniadze
                                    robilem takie monitory jeszcze jak nazwyaly sie AWX
                                    bardzo fajne woofery
                                    przez pewien czas byly malo oplacalne przez zanizone ceny SBa... ale skoro teraz podrozaly to mozna rozwazyc
                                    ale na gore wlasnie MSX lub cos lepszego innej firmy bo woofer zacny i trzeba gonic jakoscia

Skomentuj

Cześć!
                                      I ja złożyłem swoje monitorki, ale wykonałem je w całości z mdf 19mm, zachowując oczywiście wenętrzne wymiary.
                                      Grają świetnie ale potrzebuje porady. Czym je napędzić w powiedzmy budżecie 200zł? Może to być oczywiście jakiś projekt diy. Aktualnie grają pod (o zgrozo) amatorem 2b i niestety to słychać.

Pozdrawiam i dzięki za świetny projekt kolumn

Skomentuj

Poszukaj wzmacniacza klasy D. Najtaniej ściągnąć z aliexpress. A jeśli nie to bierz to co będziesz mógł osłuchać sam czy jest sprawne. W budżecie 200 zł ciężko podać coś konkretnego. Zresztą pod te głośniki to co byś nie dał to zagra to praktycznie tak samo

Skomentuj

Zamieszczone przez LaxigenForte Zobacz posta
                                          Poszukaj wzmacniacza klasy D. Najtaniej ściągnąć z aliexpress. A jeśli nie to bierz to co będziesz mógł osłuchać sam czy jest sprawne. W budżecie 200 zł ciężko podać coś konkretnego. Zresztą pod te głośniki to co byś nie dał to zagra to praktycznie tak samo
                                          Dobre!!
                                          Więc po co ma zamieniać tego AMATORA na cokolwiek innego jak i tak zagra talk samo.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X