Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.a.pc.x

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dlatego zawsze podaje wymiary formatek w srodku mniejsze o 1mm. dojdzie klej, lekko sie rozjedzie, lekko wystaje. potem zeszlifowac i mamy rowna kolumne

Skomentuj

projekt sie robi

a "szwagry" tak sie rozmarzyli przy muzyce

Skomentuj

Chłopaki gdzie kupujecie płyte MDF? Dzowniłem do castoramy i sprzedają całe arkusze a ja tylko chciałem kupić sobie na te głośniczki i bez sensu abym taki wielki arkusz brał jak to ma być wersja budżetowa.

edit: już znalazłem na allegro nie wiem czy będzie dobra ale widze że taniej niż w castoramie
        Last edited by Kazik23; 08.01.2019, 14:17.

Skomentuj

W marketach budowlanych prawie zawsze wszystko jest droższe.

Skomentuj

Zamieszczone przez Kazik23 Zobacz posta
            Chłopaki gdzie kupujecie płyte MDF? Dzowniłem do castoramy i sprzedają całe arkusze a ja tylko chciałem kupić sobie na te głośniczki i bez sensu abym taki wielki arkusz brał jak to ma być wersja budżetowa.

edit: już znalazłem na allegro nie wiem czy będzie dobra ale widze że taniej niż w castoramie
            Dziwne, że w casto sprzedaja tylko całe, ja sie z tym nie spotkałem, może z osb pomylili :-)

Skomentuj

Zamieszczone przez gosoft Zobacz posta
              Dziwne, że w casto sprzedaja tylko całe
              Przepisy BHP odnośnie cięcia.

Skomentuj

a jeśli chodzi o frezowanie pod głośniki to co polecacie ? kupić samemu frezarke ? Teraz w lidlu widziałem za 150zł czy zlecić stolarzowi.
                Ile może kosztować wyfrezowanie 2 otworów u stolarza? Wiem że pewnie cena zależy od regionu ale może ktoś zlecał komuś.

Skomentuj

Jeśli chcesz działać w DIY, to kup frezarkę.
                  Jak masz wykonać tylko jeden projekt to łatwiej będzie zlecić komuś wykonanie frezów.

Skomentuj

Jeden projekt się nie opłaca. Jak masz troszkę zaplecza i coś dłubiesz sobie przy domu to 150zł przy okazji zainwestować warto. Jeśli tylko jednorazowy wybryk z audio to może ktoś z formu wyfrezuje front.
                    Robiłem kiedyś jednemu forumowiczowi fronty ale obecnoe brak czasu.
                    Zapytaj żółwik

Skomentuj

Nie na temat...
                      Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                      Wyjdzie, bo i tak byś musiał oklejać HDF-em aby zminimalizować klawiszowanie.
                      Nie wiem co wy robicie że wam łączenia puszczają... Zrobiłem już z 10 kolumn, w tym z MDF jak i z deski dębowej i nic nigdzie nie pościło, a jedyne wkręty to te które trzymają głośniki... Żadnym HDF nie oklejałem ani nic specjalnego nie robiłem, wszystko klejone na biały stolarski klej. Kolumny mam wylakierowane na wysoki połysk więc każde pęknięcie byłoby widać.

Skomentuj

To nie łączenia puszczają, tylko materiał pracuje i zmienia swoje wymiary pod wpływem zmian temperatury i wilgotności.

Skomentuj

Nie mam zamiaru się mądrzyć ani tym bardziej kłócić ale prawidłowo sklejone powierzchnie, w odpowiedniej temperaturze i wilgotności nie mają prawa zapracować, co nie zmienia faktu że jak efekt miałby wystąpić na MDF to i wystąpi na HDF, wystarczy utrzymać +15*C i wilgotność powietrza pomiędzy 35-65% a wszystko będzie ok.
                          Last edited by luki343; 13.02.2019, 14:02.

Skomentuj

Możesz przekazać swoje rady firmie Avalon Acoustics. Może dzięki nim, uda się obniżyć koszty produkcji, a obudowy będą równie dobre :)

www.youtube.com/watch?v=dH8AYkIwGko

Skomentuj

Nie na temat...
                              Zamieszczone przez luki343 Zobacz posta
                              Nie wiem co wy robicie że wam łączenia puszczają...
                              Jesteś na forum od 2011 i nie wiesz jeszcze co to klawiszowanie? :)

Zrobiłem już z 10 kolumn
                              Nie mam zamiaru się mądrzyć ani tym bardziej kłócić ale prawidłowo sklejone powierzchnie, w odpowiedniej temperaturze i wilgotności nie mają prawa zapracować
                              Nie każdy ma możliwość pracy w dogodnej temperaturze i wilgotności.
                              Nawet najlepszym firmom zdarzają się takie wpadki... stawiam piwo że w Twoich kolumnach też bym znalazł klawiszowanie.

Skomentuj

w odpowiedniej temperaturze i wilgotności nie mają prawa zapracować
                                Wystarczy rozgrzać lakier przy polerowaniu i po temacie.

Skomentuj

tydzien temu wrzucilem w pracy na frezarke boki drewniane, ktore robilem lata temu
                                  splanowalem idealnie powierzchnie! stykaly sie ze soba idealnie...
                                  wczoraj je przekladam w domu a one juz wygiete!!! :(

Skomentuj

a ja troche z innej beczki ale odnosnie tych monitorkow, czym je napedzacie?

Skomentuj

Ja wcześniej używałem Technics SU-V3 a obecnie Uniamp Irka :)

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

ja je zasilam od 10 do 60w

Skomentuj

Witam serdecznie ponownie szanowne grono użytkowników tego forum. Dawno pisałem że się przymierzam do budowy tych monitorków i niestety idzie mi to bardzo wolno ale cały czas do przodu. Nadszedł czas na składanie zwrotnic i tu moje pytanie odnośnie cewek. Na elektronice się jako tako znam i wiem że dławik to element bezbiegunowy a jak jest w przypadku zwrotnic audio ? Czy cewkę należy montować w konkretnym kierunku (chodzi tylko o wyprowadzenia końcówek cewki) czy biegunowość też nie ma znaczenia?
                                          Pytanie nr 2. Czy głośnik wysokotonowy jest w przeciwfazie czy zgodnie z fazą woofera? Czytałem że podobno ma być w przeciwfazie a z rysunku w zakładającym ten temat poście nie zauważyłem konkretnej biegunowości.
                                          Przepraszam za być może banalne, żeby nie nazwać głupie pytania, ale do tej pory siedziałem w cyfrówce (programowanie avr'ów i takie tam)
                                          Last edited by matrix; 22.07.2019, 18:01. Powód: literówki

Skomentuj

Czaruję...
                                          X