Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx wm.stx.5.1.140.8.f.s.mc.x (gdn-14-100-scx) + t.stx.4.1.200.8.f.a.pc.x

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    A to przy przesterze nie jest przypadkiem całe pasmo zniekształcane?
    Wydawało mi się, że można na słuch rozróżnić przesterowany wzmacniacz i za słaby głośnik, jakoś przy przesterowaniu przeważnie najpierw palą się TW, a puszczając większą moc w SCXa, TW grał normalnie.
    Last edited by ampli; 12.04.2017, 19:13.

Skomentuj

a ja trochę odkopię... są te głośniki w stx teraz? próbuję się jakoś przekopać z nowymi oznaczeniami, ale ciężko mi to idzie... :/

Skomentuj

Prosze,
        http://stx.pl/t-10-200-8-pcx.html
        http://stx.pl/w-15-140-8-mcx.html

- - - - - aktualizacja - - - - -

Prosze,
        http://stx.pl/t-10-200-8-pcx.html
        http://stx.pl/w-15-140-8-mcx.html

Skomentuj

po raz kolejny uaktualnilem linki i nazwy

Skomentuj

Dzięki wielkie :) Przy tej cenie za głośniki, czyli niecałe 300 zł, chyba jednak warto popróbować coś więcej, niż 2x2 l, które będą się nadawały bardziej do "boomboxa" niż normalnego słuchania w domu :) ale najpierw trzeba się nauczyć obróbki drewna i popaść w samozachwyt, potem tylko budżet będzie ograniczeniem :P

Skomentuj

to sa bardzo fajne glosiki do ktorych lubie wracac
              obecnie wygrzewa sie wersja z ALXem na gorze
              a wersje z PC zrobie sobie do pracy

Skomentuj

ALX lepszy? Trzeba coś zmieniać przy jego użyciu?

Skomentuj

ALX mniej szelesci
                  zaczalem wygrzewac na zwrotnicy od PCXa i po dniu sciszylem wysokotonowke
                  wiem ze ten glosnik moze jeszcze lagodniej zagrac wiec zobaczymy co bedzie po pomiarach
                  ostateczne wnioski jak skoncze zwrotnice do ALXa

Skomentuj

Ciekawe czy ktoś próbował wersji z awx już ale alx też fajnie gra, nie jest to seasik ale źle nie jest

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

A próbowałeś pułapkę do pcxa na 10k jak Branża robił?

Skomentuj

nie
                        nie widze/slysze sensu
                        no i to powinna byc tania zwrotnica a taka pulapka podnosi cene

Skomentuj

Witam panowie.
                          Od jakiegoś czasu robię ten zestaw i obecnie wygląda to tak : https://imgur.com/gallery/j872t
                          Dzisiaj mam zamiar zrobić zwrotnice, a w poniedziałek zamknąć budę. Co do wymiarów to je zmieniłem i jeśli sprzęt będzie grał słabo oraz nie będę w stanie tego poprawić to obudowy idą na opał. Co do wykończenia to najbardziej chciałem użyć forniru lupkowego, lecz czas oczekiwania (4tyg) oraz cena około 300zl skutecznie mnie odepchnela, wiec chyba użyje forniru dąb silver. Jedyny problem jaki mam to zwrotnice. Nie potrafię zrozumieć projektu od Pawła, wiec jeśli mogę Was prosić to poleccie mi tutorial dla debila.
                          Bardzo możliwe, że za tydzień zamknę ten projekt.

Skomentuj

Zamieszczone przez TowarzyszLenin Zobacz posta
                            Jedyny problem jaki mam to zwrotnice. Nie potrafię zrozumieć projektu od Pawła, wiec jeśli mogę Was prosić to poleccie mi tutorial dla debila.
                            z czym masz problem? nie rozumiesz oznaczen elementow?

Skomentuj

Ten projekt, który dales to jest tam source oddzielnie dla każdego schematu. Chcę to zrobić pod jedno źródło, wiec nie wiem czy to mostkowac czy co.

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Skomentuj

tak, polacz razem
                                w tym programie symuluje sie kazdy glosnik osobno i dlatego tak jest na schemacie

Skomentuj

Trochę odświeżę temat bo mam pytanie odnośnie cewek w tej zwrotnicy.

000-1880 Cewka ind. 0,300mH +/-3% 0,430? dr.0,70mm śr.33 dł.8mm
                                  000-2025 Cewka ind. 1,200mH +/-3% 0,490? dr.0,80mm Fe 0,064kg. śr.38 dł.20mm

Jaka by była różnica jak bym zakupił cewki o średnicy drutu od 1 mm do 1,25 mm? Z tego co czytałem i słyszałem im średnica drutu większa tym lepiej to prawda? I do tego czy cewki powietrzne nie są lepsze?

Pozdrawiam

Skomentuj

Podane masz rezystancje cewek mają się zgadzać.

Skomentuj

Zamieszczone przez Argden Zobacz posta
                                      I do tego czy cewki powietrzne nie są lepsze?
                                      lepsze ale i drozsze
                                      stad podalem kompromis

jak zgadza sie rezystancja (+/- 0,1) to smialo bierz jakie tylko chcesz :p
                                      ale roznicy raczej nie uslyszysz

Skomentuj

Witam.Ma ktoś rozpiskę wymiarów 12L?Nie jestem specjalisą w tej dziedzinie.Jak powinien wygladac przod jesli chodzi o otwory?Jeśli 12L to z tylu czy z przodu BR? I gdzie umiejscowiony?

Skomentuj

a jak wolisz? b-r okragly czy szczelina? jak nie masz frezarki to nie wykonasz szczeliny
                                          bym sie moze zmusil do wrzucenia projektu 10-12l

Skomentuj

Czaruję...