Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX FX-300 - noremorse

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dzięki za podpowiedź :)

Skomentuj

Kardiolog zaliczony teraz pora na diagnozę dźwięk jest hmmmmm płaski :( jakieś pomysły?

Skomentuj

Jak chcesz uwydatnić skraje pasma to możesz podwyższyć strojenie tunelu (skrócić go) i zmniejszyć rezystor na wysokotonówce. Basu będzie więcej ale nie będzie schodził tak nisko jak przy dłuższym tunelu.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotr f.
          … nie pisałem złośliwie, chodzi mi o przyzwyczajenie do brzmienia...
          Prawdę napisałeś.

Skomentuj

Dokładnie Altus 300

- - - - - aktualizacja - - - - -

Polaryzacja jest ok, zastanawiam się czy nie przesadziłem z wygłuszeniem całość wykolejona jest matą bitumiczną z filcem 1cm, wełnę już wywaliłem i może tak jakby ciut lepiej ale nie jest to to czego oczekuję :(
            Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 21:09.

Skomentuj

Musisz się przyzwyczaić do brzmienia które jest neutralne i liniowe. Altusy są tak zestrojone że ma łupać basem, średnica ma być schowana, wysokie mają być ogłuszające . Jaki masz wzmacniacz? To co moim zdaniem powinieneś zauważyć to to że wreszcie wokale i średnie tony brzmią tak jak powinny :) . No i na wysokich nie ma syczenia.

Skomentuj

Właśnie jest dokładnie tak jak piszesz jak na moje ucho jest płasko aż za bardzo płasko. Nie bardzo mi to odpowiada ale może tak jak piszesz muszę się przyzwyczaić i zacząć wyłapywać jakieś niuanse. Wzmacniacz żaden szał amplituner sony STR GX315, źródło to JVC QL-A7 z czerwonym ortofonem M2.
                Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 23:07.

Skomentuj

No to po nim nie ma się co czego innego spodziewać .

Skomentuj

Mam tego świadomość :) kolejny projekt czeka na realizację mam na myśli jakąś lampę pod te głośniczki :) Jeszcze nie wiem jaką, szukam czytam i lipa najchętniej jakiś kit tak by nie kompletować części do końca swych dni :) Oczywiście mam na uwadze też jakieś rozsądne koszta tak bym nie musiał biegać po bankach za jakimś kredytem:):):):)
                    Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 23:15.

Skomentuj

A czemu lampa? Dla mnie lampy są przereklamowane. Zrób jakiś normalny wzmacniacz tranzystorowy i od razu odczujesz różnicę na plus od tego amplitunera.

Skomentuj

… o mam kilka płytek i elementów do sprzedania OPS3 i kilka wejściówek.

Skomentuj

a coś bliżej w temacie?

Skomentuj

Dziś była podmianka wzmacniacza może nie high end ale. Yamaha prosta ale jednak zaczyna mi się podobać to co kolumienki z siebie wydawać zaczęły. Zaznaczam zaczyna a nie jestem zadowolony. Poszukiwania wzmacniacza trwają i dylemat lampa co mi się osobiście marzyło czy jakiś tranzystor :mad:

Skomentuj

I tak jest lepiej niż w przypadku poszukiwania kolumn

Skomentuj

Rób sam później będziesz szukał wzmaka :biggrin:

Skomentuj

No przecież robię samemu
                                  Mi chodziło o to że łatwiej jest kupić wzmacniacz używany, czy też odtwarzacz, z racji większego prawdopodobieństwa wysyłki przez sprzedającego... z kolumnami jest już gorzej.

Skomentuj

Czaruję...
                                  X