Dzięki za podpowiedź :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX FX-300 - noremorse
Collapse
X
-
Dokładnie Altus 300
- - - - - aktualizacja - - - - -
Polaryzacja jest ok, zastanawiam się czy nie przesadziłem z wygłuszeniem całość wykolejona jest matą bitumiczną z filcem 1cm, wełnę już wywaliłem i może tak jakby ciut lepiej ale nie jest to to czego oczekuję :(Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 21:09.
Skomentuj
-
Musisz się przyzwyczaić do brzmienia które jest neutralne i liniowe. Altusy są tak zestrojone że ma łupać basem, średnica ma być schowana, wysokie mają być ogłuszające. Jaki masz wzmacniacz? To co moim zdaniem powinieneś zauważyć to to że wreszcie wokale i średnie tony brzmią tak jak powinny :) . No i na wysokich nie ma syczenia.
Skomentuj
-
Właśnie jest dokładnie tak jak piszesz jak na moje ucho jest płasko aż za bardzo płasko. Nie bardzo mi to odpowiada ale może tak jak piszesz muszę się przyzwyczaić i zacząć wyłapywać jakieś niuanse. Wzmacniacz żaden szał amplituner sony STR GX315, źródło to JVC QL-A7 z czerwonym ortofonem M2.Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 23:07.
Skomentuj
-
Mam tego świadomość :) kolejny projekt czeka na realizację mam na myśli jakąś lampę pod te głośniczki :) Jeszcze nie wiem jaką, szukam czytam i lipa najchętniej jakiś kit tak by nie kompletować części do końca swych dni :) Oczywiście mam na uwadze też jakieś rozsądne koszta tak bym nie musiał biegać po bankach za jakimś kredytem:):):):)Last edited by kolatek2; 28.06.2019, 23:15.
Skomentuj
-
Dziś była podmianka wzmacniacza może nie high end ale. Yamaha prosta ale jednak zaczyna mi się podobać to co kolumienki z siebie wydawać zaczęły. Zaznaczam zaczyna a nie jestem zadowolony. Poszukiwania wzmacniacza trwają i dylemat lampa co mi się osobiście marzyło czy jakiś tranzystor :mad:
Skomentuj
Skomentuj