Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ta030wa07 + fw146 + seas l22rn4xp lub dayton rs225 - projekt by raven1985

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Się domyślam że usherów nie położył
    Aż takim czarodziejem nie jestem

Pokaż fornir :)

Skomentuj

W moich jest SS9700 na górze co dobrze dla całości robi.

Co do forniru to wenge czarne(modyfikowane) polakierowane bezbarwnym(słabo to wyglądało a miało być idealnie czarne) -> następnie zeszlifowane i polakierowane bezbarwnym lakierem + czarny pigment. Lakier 2 składnikowy schodowy, pigment specjalny do lakieru schodowego. W dzień porobię foty to dodam.

Skomentuj

Po długiej i nierównej walce udało mi się w końcu dotrzeć do etapu, w którym mogłem w przetestować, jak grają te głośniki... i jestem bardzo mile zaskoczony - góra i średnica bardzo ładna, stereofonia rewelacyjna, gorzej z basem - jest go mało..., ale w trybie loudness jest go już wystarczająco dużo (można go też podkręcić na korektorze).

Niestety, ale żeby w pełni wykorzystać potencjał tych głośników potrzebny jest dobry i silny napęd - u mnie grają z poleconym przez jednego z forumowiczów Grundig'iem FineArts V4 i mam wrażnie, że nie jest to ich ostatnie słowo...

Raven - jeszcze raz wielkie dzięki za ten projekt - odwaliłeś kawał dobrej roboty!

Jak tylko uda mi się skończyć pracę nad tymi kolumnami (bejcowanie i lakierowanie), to wrzucę je do gotowych konstrukcji i wtedy postaram się coś więcej o nich napisać.

P.S. Zwrotnica w wersji z pochylonym frontem.

Skomentuj

Z L22 na froncie wygląda znacznie fajniej niż z RS.

Skomentuj

Zamieszczone przez jucez Zobacz posta
            P.S. Zwrotnica w wersji z pochylonym frontem.
            Jednak na zdjęciach pochylenia nie widać... Zrobiłeś proste kolumny?

Skomentuj

Kolumny proste - pochylenie (ok. 4 stopnie) na razie realizowane jest przez kawałek płyty mdf widoczny na zdjęciu...

Skomentuj

Zamieszczone przez czarecki Zobacz posta
                Panowie chwilowo mnie nie stać ( chociaż się bardzo napaliłem na ten projekt) więc nie będe taki i się podzielę informacją że w audiotrans.. mają jeden cały komplet głośników do tego projektu. Widoczny jest jako niedostępny ( jakieś problemy techniczne) ale dostałem dzisiaj info że jak najbardziej 1 komplet można od nich kupić. Niestety na sztuki nie sprzedają tylko wszystkie na raz jakkby ktoś chciał wziąć tylko wavecory:)))
                Może ktoś skorzysta
                Pozdr
                Witam wszystkich

udało mi się kupić cały komplet w piątek rano, więc jak paczka dotrze, okaże się czy kolejny projekt ruszy :)

Skomentuj

Swietnie :)

A zdjęcia prosze wrzucać na nasz serwer za pomocą mechanizmu dostępnego pod edycja posta :)
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wavecor dostępny?

Skomentuj

zdjęcie poprawione. (sorki nie doczytałem reg.)

wavecor07 raczej nie dostępny, po moim zakupie wyskoczyło brak towaru na półce :P, jutro paczka powinna być u mnie to się przekonamy...

dostałem super prezent od Zajączka na Święta :)

Skomentuj

Ten zestaw wisiał u nich już dość długo i był ostatnim. Wiem bo pytałem o niego a dokładniej czy chcieliby sprzedać tylko wavecora ale niestety był tylko w komplecie:)

Skomentuj

zestaw dotarł w komplecie z wecorem :)
                          hehee

Skomentuj

Mili ludzie jaką długość BR kupić?

Skomentuj

Hp 68/220

Skomentuj

ok, dziękuję

Skomentuj

A może ktoś się odnieść jak to będzie brzmiało w porównaniu do innych popularnych na forum 3-way? Interesuje mnie głównie porównanie do Seas 3-Way Classic oraz do np. 3-Way STX.
                                  Pytanie wynika że tego że przymierzam się do budowy jakiegoś 3-way (obecnie słucham swojego 2-way na Alcone Acoustic) i zastanawiam się jaki projekt wybrać. Ten powyższy fajnie się prezentuje, ale skoro słabo z tym basem?... Pytanie jak to się ma do konkurencyjnych projektów?

Skomentuj

Kwestia preferencji. Mi się taki bas podoba. Nie zatyka uszu, ale jak trzeba to jest.

Skomentuj

Zamieszczone przez pawlo00 Zobacz posta
                                      (obecnie słucham swojego 2-way na Alcone Acoustic
                                      Mozesz napisac jaki to dokladnie zestaw?

Skomentuj

Dokładnie to mam coś w stylu Alcone Laplace (AC 6.5 HE + AC 1 HAT w budzie 43L) - w sumie jakoś zapomniałem się pochwalić bo cały czas myślałem że dorobię do nich standy, ale jakoś nie wyszło i od lat stoją bez.

Skomentuj

testowaliśmy ten projekt u kumpla na klockach Vincent'a salon ok 20m2,
                                          na płycie Dali nie pamiętam który utwór, jak ..... basem to dobrze, że siedziałem by bym upadł,
                                          a kryształy w witrynach dzwoniły do taktu,
                                          ogólnie bas jest bardzo kulturalny i zacny, nie dudni i nie muli,
                                          po włączeniu loudnes niektóre utwory zaczynały nawet lekko dudnić,
                                          Last edited by lklukasz; 02.12.2015, 13:56.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X