W moich jest SS9700 na górze co dobrze dla całości robi.
Co do forniru to wenge czarne(modyfikowane) polakierowane bezbarwnym(słabo to wyglądało a miało być idealnie czarne) -> następnie zeszlifowane i polakierowane bezbarwnym lakierem + czarny pigment. Lakier 2 składnikowy schodowy, pigment specjalny do lakieru schodowego. W dzień porobię foty to dodam.
Po długiej i nierównej walce udało mi się w końcu dotrzeć do etapu, w którym mogłem w przetestować, jak grają te głośniki... i jestem bardzo mile zaskoczony - góra i średnica bardzo ładna, stereofonia rewelacyjna, gorzej z basem - jest go mało..., ale w trybie loudness jest go już wystarczająco dużo (można go też podkręcić na korektorze).
Niestety, ale żeby w pełni wykorzystać potencjał tych głośników potrzebny jest dobry i silny napęd - u mnie grają z poleconym przez jednego z forumowiczów Grundig'iem FineArts V4 i mam wrażnie, że nie jest to ich ostatnie słowo...
Raven - jeszcze raz wielkie dzięki za ten projekt - odwaliłeś kawał dobrej roboty!
Jak tylko uda mi się skończyć pracę nad tymi kolumnami (bejcowanie i lakierowanie), to wrzucę je do gotowych konstrukcji i wtedy postaram się coś więcej o nich napisać.
Panowie chwilowo mnie nie stać ( chociaż się bardzo napaliłem na ten projekt) więc nie będe taki i się podzielę informacją że w audiotrans.. mają jeden cały komplet głośników do tego projektu. Widoczny jest jako niedostępny ( jakieś problemy techniczne) ale dostałem dzisiaj info że jak najbardziej 1 komplet można od nich kupić. Niestety na sztuki nie sprzedają tylko wszystkie na raz jakkby ktoś chciał wziąć tylko wavecory:)))
Może ktoś skorzysta
Pozdr
Witam wszystkich
udało mi się kupić cały komplet w piątek rano, więc jak paczka dotrze, okaże się czy kolejny projekt ruszy :)
Ten zestaw wisiał u nich już dość długo i był ostatnim. Wiem bo pytałem o niego a dokładniej czy chcieliby sprzedać tylko wavecora ale niestety był tylko w komplecie:)
A może ktoś się odnieść jak to będzie brzmiało w porównaniu do innych popularnych na forum 3-way? Interesuje mnie głównie porównanie do Seas 3-Way Classic oraz do np. 3-Way STX.
Pytanie wynika że tego że przymierzam się do budowy jakiegoś 3-way (obecnie słucham swojego 2-way na Alcone Acoustic) i zastanawiam się jaki projekt wybrać. Ten powyższy fajnie się prezentuje, ale skoro słabo z tym basem?... Pytanie jak to się ma do konkurencyjnych projektów?
Dokładnie to mam coś w stylu Alcone Laplace (AC 6.5 HE + AC 1 HAT w budzie 43L) - w sumie jakoś zapomniałem się pochwalić bo cały czas myślałem że dorobię do nich standy, ale jakoś nie wyszło i od lat stoją bez.
testowaliśmy ten projekt u kumpla na klockach Vincent'a salon ok 20m2,
na płycie Dali nie pamiętam który utwór, jak ..... basem to dobrze, że siedziałem by bym upadł,
a kryształy w witrynach dzwoniły do taktu,
ogólnie bas jest bardzo kulturalny i zacny, nie dudni i nie muli,
po włączeniu loudnes niektóre utwory zaczynały nawet lekko dudnić,
Skomentuj