Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Iglaki MLTL na STX W.12.100.8.MC + T.9.100.8.MS. Pierwsze DIY.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Cześć, wykonałem głośniki wg projektu. Użyłem płyty MDF 16mm z zachowaniem kubatury. Wyszło super. Jednak eksperymentuję z gąbką T35 3cm na tylną ściankę + proponowana owata (mniejsza ilość). Moim zdaniem taka kombinacja dała dobry efekt.
    Dodatkowa zmiana to tylną ściankę przykręciłem do przyklejonych wewnątrz na bocznych ściankach cienkich listewek 12x12mm. Ułatwia to znakomicie dostęp do wnętrza. Oczywiście u mnie też wszyscy podchodzą i sprawdzają czy to te maluchy robią muzykę :) Z podziękowaniami dla autora projektu.
    Last edited by GraY100; 01.12.2024, 22:51.

Skomentuj

Polaczenie pianki z owata to bardzo dobry pomysl! Tak samo okrecana tylna scianka.

Ciesze sie, ze brzmienie projektu przypadlo Ci do gustu.

Skomentuj

Tak to wygląda u mnie.
        Załączone pliki

Skomentuj

Również zamówiłem głośniki i elementy na zwrotnice.
          Spróbuje MLTL

Skomentuj

Zamieszczone przez GraY100 Zobacz posta
            eksperymentuję z gąbką T35 3cm na tylną ściankę + proponowana owata (mniejsza ilość).
            O ile mniej owaty w tym przypadku poszło? Gąbka jest na całej tylnej ścianie?

Skomentuj

Przy czterech warstwach cienkiej owaty jest słabo (różnica przeogromna), przy dwóch b.dobrze, przy jednej może jeszcze lepiej, ale to już mi trudno ocenić. Być może bez owaty też spróbuję. Owatę mam mniej więcej taką:
              Last edited by GraY100; 02.12.2024, 22:16.

Skomentuj

Griluję temat, ale wykonałem kilka prób. Bardzo dobrze brzmią cztery paski owaty i jedna gąbka, ta z samej góry.

Sprawdziłem jeszcze taki układ: owata naokoło i jedna pianka. Moim zdaniem jest naprawdę dużo fajnego basu, choć nie wiem czy nie lekko męczącego/za dużo?
                Może jeszcze jedna pianka? Do sprawdzenia mam jak projekt zachowa się przy głośniejszym odsłuchu. Posłucham kilka dni i dam znać.

"Przykrywka" też jest oklejona, od wysokości pianki do terminala.
                Projekt pogromcy jest niesamowity :)
                Last edited by GraY100; 08.12.2024, 20:30.

Skomentuj

Hej!

Zamówiłem wszystkie elementy do budowy.... po nowym roku powinienem skończyć składać

Dziękuję za udostepnienie projektu

Pozdrawiam

Skomentuj

Czołem, doszły elementy zwrotnicy. Zakupiłem w loudspeakershop, jako płytka pod nie posłuży mi pleksa
                    Próbuje dodać zdjęcie użytych i wstępnie ułożonych elementów (udało się :) )

Last edited by BraWo; 22.12.2024, 11:44.

Skomentuj

dobra robota :)

Skomentuj

To eksponujesz gdzieś zwrotnicę?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                          To eksponujesz gdzieś zwrotnicę?
                          Nie... Pleksa jest tylko dla tego ze ją po prostu mam :)

Pytanko do Ciebie Paweł, będziesz działał w sprawie obudów fornirowanych do tej konstrukcji? jakie by były koszty +/-

Pozdrawiam

Skomentuj

Tak, mam kupiony materiał na 16 par kolumn.
                            Koszta wylicze jak coś zrobię.
                            Bo na chwilę obecną 2 próbki forniru idą do śmieci

Skomentuj

Zamieszczone przez BraWo Zobacz posta
                              Hej!

Zamówiłem wszystkie elementy do budowy.... po nowym roku powinienem skończyć składać

Dziękuję za udostepnienie projektu

Pozdrawiam
                              Mogę się wprosić na odsłuchy ?? jak skończysz ??

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta

Mogę się wprosić na odsłuchy ?? jak skończysz ??
                                Pit, jasne jak najbardziej

Skomentuj

Szkoda ze mało czasu w ciągu doby bo by się co nie co pogadało i porobiło narazie ogarniam garaż motocyklowy

Skomentuj

Panowie, nie wiem czy tu mogę napisać ale jakie macie doświadczenie z reklamacjami w STX...? Pisze bo jeden z tweeterow do tego projektu jest nieżywy i na 100% nie jest to moją winą. Głośniki już raz miałem wymieniane bo wysłali mi zły model a teraz to... Jeśli post jest niezgodny z regulaminem proszę o usunięcie. Pozdrawiam

Skomentuj

odeslij i dolacz kartke, zeby klejny sprawdzili przed wysylka

pewnie to jakies utlenienie, bo glosnik jest centrowany na generatorze, wiec musial grac

Skomentuj

Dzięki Paweł za podpowiedź

Jak tak sobie dłubałem to postanowiłem zakupić jeszcze wzmacniaczyk od chińczyka co by nie było mezaliansu :)

D-class i powiem wam ,że jest uczciwe granie :)
                                        635a0759e04d5ce6e8a23c0c54e76972_1735504577.jpg
                                        Last edited by BraWo; 30.12.2024, 14:00.

Skomentuj

Testowałem ZK-502H na małych TL na TB W3 i było całkiem poprawne LOW-ENDowe granie.
                                          Spróbuję tego chińczyka z tymi Iglakami.
                                          Last edited by Adzik94; 30.12.2024, 22:58.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X