Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Iglaki MLTL na STX W.12.100.8.MC + T.9.100.8.MS. Pierwsze DIY.

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Owata musi wypełniać cały przekrój tunelu, nie może być luźna. Nawet lepiej będzie nieco ściśnięta. Zerknij na zdjęcia z pierwszej strony.

Skomentuj

Ok, zatem dokładam do pełna.

Skomentuj

W imieniu Pawła S. Wrzucam zdjęcia uzbrojonej przeze mnie przedseryjnej pary Iglaków. Wykończenie w fornirze wenge na to lakier matowy. Ma być jeszcze teak. Czy coś jeszcze to niech Paweł się wypowie. Ja póki co zbieram szczękę z podłogi. Na jednym ze zdjęć za iglakami stoją moje FX200. Powiem tak: naprawdę spójne świetne brzmienie. W tym przypadku wypełnienie 9 warstwami owaty 300 15-18mm. Żona wpadła na pomysł że mam wywalić FX200 i mogą zostać Iglaki Pokłony składam autorowi za projekt i jego udostępnienie. Z niecierpliwością czekam na większą wersję Iglaków na W.18 V3. Bez odsłuchu zrobię ją w ciemno. Myślę że dzięki temu projektowi zarażę DIY audio przynajmniej jednego albo dwóch swoich znajomych którzy do tej pory kręcili nosem że to droga zabawa.

Skomentuj

Chyba najbardziej cieszy mnie informacja, że będziemy mieli kolejnych diyowcow :) Fajnie, że dźwięk przypadł Wam do gustu! To jeszcze bardziej zachęca do pracy nad Iglakami 2.0.

Wyjście tunelu najprościej zamaskować przyklejając rzadką gąbkę-bulpren na silikon.
          Last edited by Pogromca mitow; 22.02.2025, 19:25.

Skomentuj

Gąbka będzie testowana, Paweł dał mi parę próbek. Myślałem o druku ramki pod te gąbki, oczywiście wtedy potrzebny podfrez wyjścia tunelu.

Skomentuj

Kupiłem próbki bulprenu na oględziny gradacji.
              Zamówiłem 3cm arkusze 10 i 20ppi

Skomentuj

Skomentuj

Ja używam czarnego bulprenu o grubości 1 cm.

Skomentuj

Paweł, skąd zdobyłeś fornir do takiego ładnego wykończenia

Skomentuj

Może z California Trading ?
                      Mają bardzo ładne i w przystępnych cenach forniry modyfikowane.

Skomentuj

https://allegro.pl/uzytkownik/californiatrad?order=p

Skomentuj

Cześć, moje słupki tak wyglądają. Olejowałem je twardym olejem.

Last edited by GraY100; Dzisiaj, 10:23.

Skomentuj

jednak podstawka nadaje uroku kolumnie. trzeba by cos dorobic

Skomentuj

Czaruję...
                            X