Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

coś a'la Avalony ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Michał K., JIG to 10zł wiec robiac taki sprzet zal nie wydac 10zł na odpowiedni "miernik" :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
      Paweł JIGa porzyczyć nie chce
      bo byl mi potrzebny :P
      a pozatym sam JIG ci nic nie da

teraz mam juz przelaczniki do zwrotnic strojonych wiec bedzie mozna zaczac zabawe

Skomentuj

polakierowane, pozostała jeszcze polerka

Skomentuj

jaki lakierek i ile warstw ?:) w gotowe konstrukcje zrob dobre fotki bo te nie obrazuja jak fajna jest konstrukcja

Skomentuj

LUXMAL Hydroparkiet Boazeria połysk nakładany wałeczkiem welurowym.

Skomentuj

Michał K., przeciez wspominales ze masz kompresor - czemu go nie uzywasz?

Skomentuj

Pawel S., po primo niemam warunków do pryskania, po drugie primo nie umiem, po trzecie primo wałkiem zajebiście wyszło

tutaj jeszcze przed polerką

Skomentuj

Trumna :mrgreen:

Skomentuj

i jak Seas przy Morelu wypada ?

Skomentuj

Jest conajmniej o klase lepszy, bardziej szczegółowy, rozdzielczy, nie męczy i nie jest tak przesadnie zmiękczony i ocieplony jak morel.

Skomentuj

a ja sie spytam w ten sposob, czy slyszal ktos kiedys 27tffc i ushera 9950?
                        mam 8945p i 9950, chcialbym zrobic sobie za jakis czas tą konstrukcje, ale mam obawy co do wysokotonówki, usher mi sie bardzo podoba i niechcialbym schodzic w dół, co oferuje seas w porownaniu do usherowej wysokotonowki? :]
                        pozdrawiam

Skomentuj

Witam! Może nie w czas bo już kolumny są skończone i nie powinienem w nich nic grzebać ale myślę o polakierowaniu ich na biało. Fornir już mi się znudził, szukam czegoś nowego. Może na forum jest jakiś lakiernik, który mógłby udzielić fachowej rady na ten temat. Czy zrywać fornir czy może tylko oczyścić i wyrównać powierzchnie? Jakiej farby użyć, jaką techniką to malować. Dostęp do pistoletu i sprężarki posiadam a więc będę się uczył. Z góry dzięki za odpowiedź.

Skomentuj

A może pójść krok dalej i do białego koloru domalować czarne łaty. Reklama Mleka Łaciate jak znalazł. Masz piękne kolumny, biały kolor moim zdaniem je zabije i zaczną wyglądać jak trumny dla lidera Ich Troje. Proszę Cię- nie zmieniaj ich- tak jest super. :)

Skomentuj

Michał ... nic nie zrywaj zmatuj lakier rzuć dobry podkład i jedziesz ...

jak masz wprawe to leciałbym perłą ...ale uwazaj bo tutaj nawet inna pozycja malowania i już będzie się różnic (inaczej ułożą się kryształki bazy) ...pozatym najdrobniejsze niedociągniecia w powierzchni spotęguje perłowy lakier..

ale jak się dobrze przygotuje to efekt końcowy jest piorunujący

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                                jak masz wprawe to leciałbym perłą
                                :lol:
                                biala perla to 1000zl/litr :!: :razz:

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
                                  Michał ... nic nie zrywaj zmatuj lakier rzuć dobry podkład i jedziesz ...

jak masz wprawe to leciałbym perłą ...ale uwazaj bo tutaj nawet inna pozycja malowania i już będzie się różnic (inaczej ułożą się kryształki bazy) ...pozatym najdrobniejsze niedociągniecia w powierzchni spotęguje perłowy lakier..

ale jak się dobrze przygotuje to efekt końcowy jest piorunujący
                                  Też tak właśnie myśle ale za perłe się raczej nie wezmę, musze się najpierw nauczyć lakierować zwykłą farbą i licze przedewszystkim na wskazówki odnośnie tego :)

Nie na temat...

Zamieszczone przez Pawel S.
                                  bawolek napisał/a
                                  jak masz wprawe to leciałbym perłą

biala perla to 1000zl/litr
                                  niema to jak offtopicujący moderator...

Skomentuj

ja swoje leciałem perłą grafitową kupiłem coś 0,5l i kosztowało to jak dobrze pamietam ~200zł (sama baza) ...do tego podkład i potem lakier bezbarwny ...

Michał zrób jak mówię i bedzie git.. zmatuj to, jak masz duże pory to kup sobie szpachlę natryskową i pistoletem ją nałóż odczekaj z 1 dzien przeszlifuj .... ewentualnie drugą warstwe natryskowej ......potem nie spiesz sie niech sobie postoi troche przed ostatecznym szlifem po takim czyms powierzchnia powina byc jak pupa niemowlaka ...potem podkład baza i bezbarwny..

mi tak robił kumpel i wyszło piorunująco (z tym ze ja zrobilem mały błąd po szpachlowaniu zwykłą szpachlą przed finalnym szlifem i szpachla natryskową) trzeba bylo z tydzień odczekać
                                    (ja tyle nie miałem czasu) bo było idealnie ale po jakimś czasie (wlasnie po tych 7 dniach) widać pod światło łączenia płyt..

pod metalic a tym bardziej pod perłę powierzchnia musi być idealna i dobrze ugrunotwana/ wyschnieta...

[ Dodano: 2009-05-28, 14:18 ]
                                    a widze ze na AS ten sam watek zalozyles...

co do szpachli natryskowej to zlapie ona duzo lepiej niz taka zwykla pozatym bedzie lepszym podłozem pod lakier, lepszą tez zrobi robote niz ktos Ci tam na AS pisał ze jakas blaszką nakladac podklad... podkład nie słuzy do uzupełniania porów ;p ....

oczywiście czego byś nie wybrał trzeb dobrze to zmatowić przed nakladaniem jak doysć grubo lakieru to nawet papierem 80-120 bym się pokusił ..i na to natryskową jak będzie dobrze zmatowione to nie ma bata szpachle natryskowe trzymają sie jak podłoża jak diabli ..

kumpel nie raz przecierał plastikowy zdezak na to szpachla natryskowa i potem lakier by zdezak byl w kolorze nadwozia... kiedys jeden taki polamany który miał juz 2 lata to nie dosc ze dalej się to idealnie trzymało to wziąłem z 10 razy wciskałem powierzchnie w jedną i drugą strone zeby spróbować czy zrobi się pajeczyna i odejdzie od plastiku ale ni cholery ...

Skomentuj

Jednak nic nie kombinuje, dobrze jest jak jest. Muszę jeszcze tylko wykończyć drógi cokół.

Skomentuj

:lol:
                                        widze ze wywaliles cwiartke pokoju tylko po to zeby miec dobra stereofonie? :lol:

Skomentuj

Pawel S., dokładnie :P I męcze się ze strasznie niewygodnym biurkiem ;/

Skomentuj

Czaruję...
                                          X