Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

coś a'la Avalony ;)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A jak teraz sprawuje się sprzęt? Nareszcie stereo, jakie wrażenia?

Skomentuj

A jak z wytłumieniem? Dałeś jakieś maty/piankę?

Skomentuj

bawolek, wkońcu się zdecydowałem. Maluje je jednak na biało. Myślę, że będą wyglądać super. Jak myślisz, jedna puszka szpachlówki natryskowej mi wystarczy??

KIVLOV, wrażenia niesamowite. Po ustawieniu ich w większym pomieszczeniu w rozsądnych odległościach od ścian znikają.

DIGIPROCOMP, Wełna owcza, bardzo mocno wytłumiona komora średniaka i prawie cała górna część komory basowej. Dałem dość sporo też przy bassreflexie HP68 co kompletnie zniwelowało świsty powietrza.

Skomentuj

Zamieszczone przez Michał K.
          Maluje je jednak na biało
          :shock: spierd...lisz cały efekt, moim zdaniem
          Dałem dość sporo też przy bassreflexie HP68 co kompletnie zniwelowało świsty powietrza.
          ja mam 7,5x26cm i niema świstów, nawet przy włączonym "loudness", ale myślę, żeby boczne ścianki wytłumić.

[ Dodano: 2009-07-15, 08:20 ]
          propo białych kolumn http://www.forodvd.com/showthread.php?t=9089&page=3

Skomentuj

Zamieszczone przez DIGIPROCOMP
            Michał K. napisał/a
            Maluje je jednak na biało

spierd...lisz cały efekt, moim zdaniem
            jak będzie kupa to nadal będę kombinował, tym się nie przejmuje

Skomentuj

jak będzie kupa to nadal będę kombinował, tym się nie przejmuje
              Kupa kupą a gra fajnie, wczoraj byłem u Michała z wujkiem i ogolnie jestem jestem zadowolony, ale skrobne coś dopiero jak Michał skończy i zamieści w dziale GOTOWE :mrgreen: Na początek to przydało by sie pokoj zmienić i uporządkować ten burdel w bierzącym :razz: :razz: :mrgreen:

[ Dodano: 2009-07-20, 11:54 ]
              Michał daj jakieś konkret fotki bo na żywo wygląda wypaśnie, a na zdjęciach jest KUPA :razz:

Skomentuj

Kolumny masz bardzo ładne, dziwię się że jeszcze chcesz coś zmieniać. U mnie to skrzynki mogą być surowe przez rok i dłużej. Ja obecnych nie wykończyłem a już mi się marzy nowa konstrukcja. Ale jak będę wykańczał to tym razem chcę też zrobić jakieś oryginalne wykończenie, bo do tej pory takie proste robiłem. Chcę pokombinować z dwoma rodzajami forniru, żeby ze kontrastowały ze sobą ale i pasowały do siebie.

Skomentuj

dziś rozebrane, zmatowione, poprawione, czekają na nowy fornir :)

foto przed matowieniem ;p

Skomentuj

troche nie rozumiem takiej zmiany... tyle pracy wlozone a pozniej wymiana na nowy fornir... nie wyszloby Cie taniej jakbys sprzedal te paczki i zlozyl nowe z fornirem ktory Cie interesuje ? i co to za fornir bedzie.... ? Nie znudzi sie znowu za jakis czas? :wink:

Skomentuj

koszt samego MDFu to ok. 300zł, sprzedać takie paczki bez głośników - marne szanse. Zakupiłem ostatnio 13m2 ładnego forniru za grosze więc kombinuje, fornir napewno będzie łączony w lustrzane odbicie, nic więcej narazie nie powiem :P

Skomentuj

nic więcej narazie nie powiem :P
                        nie musisz bo wiem juz o jaki fornir chodzi i od kogo :wink:

Skomentuj

podczas zmiany forniru, na foto tył oraz dół.

Skomentuj

Jakiś taki bez wyrazu ten fornir. Skoro na nowo tyle zabawy to nie lepiej było już dać jakiś bardziej ekskluzywny, mam na myśli palisander nie modyfikowany, mahoń piramida, albo jakiś czeczot (chociaż za tego ostatniego był się do takich wielkich skrzyń nie brał, za dużo składania tym bardziej, że czeczot jest w małych formatkach). Oglądałem te forniry w CDO Rzeszów i są piękne, był też palisander podklejony na fizelinie dość tani, co prawda nie miał już takich pięknych słoi jak oryginał, ale też fajny.

Skomentuj

nonameplum, nie zgodzę się z tobą, forniry modyfikowane to badziewie dobre na 1 kontakt z fornirowaniem, zero wyrazu, każde takie same tylko o innych kolorach. akurat fornir naturalny to całkiem inna sprawa. moje budy będą bejcowane a więc nie przykładam uwagi do koloru forniru a do ciekawego usłojenia, które mi się podoba a ten fornir mi to zapewnia. Bejcował będę raczej na palisander lub coś podobnego, będą pokryte bardzo ciekawym lakierem satynowym. po próbkach bejcowania i lakierowania forniru jestem mega zadowolony, świetnie podkreśla słoje, pod każdym kontem inny odcień dzięki temu lakierowi. dla mnie bajka, tobie może się nie podobać a i przeciwko temu nic niemam, każdy ma inny gust a mieć fornir ekskluzywny tylko dlatego że jest drogi to głupota jeżeli w moim guście jest coś innego co niekoniecznie kosztuje naprawde porządne pieniądze.

Skomentuj

Michał K., zgadzam się że te okleiny na fizelinie to badziew. Fornir jest dużo lepszy bo stworzony przez naturę a nie przez człowieka jak te okleiny :razz:

Skomentuj

Michał K. musiał byś sobie zobaczyć ten palisander na fizelinie który widziałem, na prawdę fajny i nie taki monotonny jak inne. Poza tym ja tylko o nim wspomniałem, że tani i w miarę ciekawy jak za te pieniądze (nie taki piękny jak naturalny co też napisałem), reszta o których mówiłem to naturalne. No, ale jak znalazłeś sobie jakąś swoją wizję, która Cię zadowala to nie ma sprawy. Chętnie zobaczę co z tego wyjdzie. Z mojej strony to tylko taka propozycja, albo może uwaga, że jeśli zmieniasz fornir to można już pokwapić się o coś lepszego. Najbardziej podobał mi się mahoń piramida, coś pięknego.

Skomentuj

Zamieszczone przez nonameplum
                                    Najbardziej podobał mi się mahoń piramida, coś pięknego.
                                    mi się to kojaży z PRLowskimi meblami:P

Palisander na fizelinie miałem, wykonałem na nim paczki. Dla mnie bardzo sztuczny, wręcz przesadnie.

powiem, że bedę kombinował z bejcami aby zrobić niektóre krawędzie delikatnie ciemniejsze ale niewiem co z tego wyjdzie więc najpierw na jakiś innych będę próbował choć może dać to ciekawy efekt:P

Skomentuj

Jakich bejc używasz Michał ?

Skomentuj

Rfck, kwestia otwarta, niemam ulubionych.

Ciekaw jestem jak to wyjdzie z tym postarzaniem krawędzi... Mam nadzieje, że da to bardzo ciekawy efekt :)

Skomentuj

Michał K. nonameplum, przeciez wstawialem niedawno monitorki z fornirami o ktore sie spinacie :P boki dąb taki jak ma michał, front palisander modyfikowany... :wink:

http://diyaudio.pl/viewtopic.php?t=16097

Zamieszczone przez dolphin123
                                          Palisander na fizelinie miałem, wykonałem na nim paczki. Dla mnie bardzo sztuczny, wręcz przesadnie.
                                          Co do palisandru do sds164 i 22taf/g beda cale w tym fornirze. Twoj byl sredni, ja dorwalem duzo lepszy:)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X