Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

z zadnego 18cm nie bedzie masowania watroby ...... wiec nie wiem o co wam chodzi....

z basem do er18rnx czy ca18rnx to ten awx nawet nie pierdnie przy nich ;p
    a chyba wlasnie takie mieli aspiracje .....

wiec lepiej bym widzial 15cm i jakis wiekszy do 3way ...niz 18cm ktoro w 15m juz mocno niedomaga .... a wymaga obudowy ok 20l.....pod tym względem troszkę nie halo .....

ja to widze tak ...jak juz robie 2way na 18cm to po prostu musi zapewniac ten wooferek jakies zejscie...jak nie zapewnia i i tak trzeba go wspomagac na dole to co mi z niego ...?
    (ani basik jak z konkurencji 18cm ...ani srednica jak z dobrych 15cm .....)
    wtedy lepiej zrobic cos na 15cm i srednica bedzie lepsza ;p a dol wspomóc lub od razu robic 3way ...

Skomentuj

Chodzi o to że jednemu wystarczy głośnik 15cm a innemu 15"

Skomentuj

nie rob jaj 15cm i np pokoj 18m to sobie mozna radia sluchac (i to nie rmf-fm bo ma za duza dynamike ;p )....

najzwyczajniej w swiecie jak bedziesz mial okazje troche sie osluchac to zobaczysz o co chodzi :)... (bynajmniej nie o masaz bebechów bo sam tego NIE lubie...)
        "jednnemu wystarczy 15cm drugiemu 15" " ---niestety wogole nie rozumiem tego zdania, wszytko w tej kwestii wyjasnia się ...z biegiem czasu i sluchanych konstrukcji ;p...

po prostu trzeba na to patrzec z dystansem i realnie, nie podniecać sie glupotami, fizyki nie przeskoczy tu nic i tyle ;p

sam mam obecnie er18rnx w 24m i to jednak absolutny max dla przetworników w tym rozmiarze a tak naprawdę to przydalo by sie 3way lub wspomóc to subem.

jak mowilem fajne są te awxy, duzy krok na przód, ale chyba bym sie nie zdecydował, moze za duzo wymagam od 18cm ...nie wiem to bardzo niewdzieczny "rozmiar" bo musi byc po prostu uniwersalny ....nie wiem czy cos innego w rozmiarze 18cm zadowoli mnie oprocz er18rnx ktore mam do tej pory co mam okazje nowego zobaczyc, posluchac to niestety odstaje i niedomaga ....

teraz jak bym cos robil to albo cos na 15cm i do tego sub albo 3way nic innego nie wchodzi w gre ...

Skomentuj

Jeszcze nie spotkałem desperata ktory ładuje 15cm glośnik do 18mkw chodzi oto że każdy człowiek ma inne upodobania tam gdzie dla Ciebie będzie malo basu dla innego człowieka może być wystarczająca jego ilość także stwierdzenie że bez suba sie nie obejdzie jest przesadzone zwlaszcza jak sie tego glośnika nie słyszało

Skomentuj

stwierdzenie że bez suba sie nie obejdzie jest przesadzone zwlaszcza jak sie tego glośnika nie słyszało

heh co do "zwlaszcza gdy sie go nie slyszalo" ...a od kiedy będzie to główne kryterium ?, wiesz zeby to ocenic to popatrz na to co podaje producent, potem zweryfikuj o pomiary niektórych ludzi na AH, i np kolegi wyzej ...i juz jest wszytko jasne !, i wiadomo co mozna z niego wyciskać w jakich aplikacjach jak mu zafundujesz duża bude to bedą buczące kluchy, a w mniejszej brak takiego zejscia jakie moze zapewnic chocby te przezemnie wspomniane seaski akurat obydwa testowalem w budach od 14l do 21l (choc fakt .....polka cenowa 2x wyzsza)...

Skomentuj

Zamieszczone przez bawolek
              choc fakt .....polka cenowa 2x wyzsza
              oto wlaśnie chodzi jeśli chodzi o akx fakt basem nie powala ale też bez przesady ja akx-y mam w16 mk i basu jest wystarczająco mam nadzieje że awx będzie jeszcze lepszy pożyjemy zobaczymy i nawet wracając z koncertu odnosze wrażenie że basu jest wystarczająco zagadzam sie z faktem że przydało by się kilka nowych głośniczków typu gdn 22-140scx bo jak narazie w ofercie stx-a nie ma dla niego konkurenta a szkoda

Skomentuj

dobrze Panowie ale uspokojcie sie juz..
                bawolek, mi dobra 18tka w ok 20m starcza, jesli Ci nie przykro mi, o gustach sie nie dyskutuje, wiec przestan narzucac czy komus 15tka czy 3w musi starczyc, temat jest o AWX!

Skomentuj

Koledzy, przeciez 18AWX wcale nie jest 18centymetrowka. Ten glosnik ma po prostu spory kosz, ale Sd wcale nie jest duze. Ma raczej swoj odpowiednik w glosnikach 16-17cm. Jednak wcale sie nie zgodze ze 18AWX nie pociagnie tak wysoko jak 15stka. Mms jest naprawde male, glosnik zapedza sie w znacznie dalsze rejony niz nie jedna pietnastka. Nie zgodze sie, ze ma za malo basu. U mnie w okolo 16m2 w 15litrowej obudowie generuje tyle samo basu co Paradigmy Titan monitor na 20cm basach, ktore w kazdym tescie chwalone sa za niski bas. Wiec jesli ktos nie slyszal tego glosnika to prosze nie gdybac. Podejzewam, ze w malej podlogowce z linia transmisyjna zapewni swietne zejscie, a przy tym impuls nieporownywalny z zadna zabudowa BR do tego glosnika.
                  dolphin123 buduj buduj, AWX sa git, a 20 litrow to moim zdaniem max, wiecej nie ma co dusic w BR.

Skomentuj

Pogromca mitow na jakiej zwrotce na razie to u CIebie gra? jak mozesz wklej tu

Skomentuj

A to roznie jest, teraz jest cewka okolo 0.6 i kond 10uf na basie i 4.7u z cewka 0.3 na wysokim. Czekam na to co sklei STX, maja wieksze mozliwosci testowe i pomiarowe niz ja choc najchetniej uzylbym aktywnego podzialu.

Skomentuj

dolphin123, napisz coś proszę w odniesieniu do KEPa. Ostatnio słuchałem dyskografii Metalliki w formacie FLAC i zwykle mi brakuje basu (chociaż mam też źle rozstawione), chociaż kiedy utwór tego wymaga to pięknie i konturowo grają.
                        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Kolego dolphin123 czy mogłbyś podać dokładne wymiary obu glośników (awx)

Skomentuj

a to wystarczy ??

http://stx.pl/index.php/product/show/id/484

http://stx.pl/index.php/product/show/id/482

Skomentuj

Dzięki ale nie bo chodzi mi o rzeczywisty wymiar bo w przypadku kopółki akx-a byla różnica

Skomentuj

I jak tam dolphin działasz coś z awx'ami? Jakby nie patrząc zwrotka do awx'a powinna pojawić się w tym tygodniu, a już jutro piątek, więc może z lekkim poślizgiem się pojawi, czyli na przyszły tydzień.

Skomentuj

Zamieszczone przez STX
                                  Witam.
                                  Prawdopodobnie projekt Diy będzie gotowy na 29 listopada.
                                  Pozdrawiam
                                  S.A.
                                  STX
                                  Do tego czasu mam nadzieje firma na dzielni przytnie mi deski.

[ Dodano: 2009-11-17, 13:49 ]
                                  Tym czasem projekt. Buda 20,91641 (zakladam 20litrow netto)
                                  Przu tunelu 68x160 (fi60,57mm @ 45,5Hz)
                                  Przy tunelu 68x220 (fi57,53mm @ 38Hz)
                                  Przy tunelu 68x190 (fi59,05mm @ ok41,5Hz)
                                  Przy tunelu 68x180 (fi59,56mm @ ok43Hz) i przy tej opcji chyba zostane na poczatek

Skomentuj

I jak tam? Temat się ruszył czy nadal czekasz na materiał do budowy skrzyń?

Skomentuj

csbiczek czekam... Ale mniej więcej ma to wyglądać jak w kepach, tylko, że zastosuje jaśniejszy fornirek.

Skomentuj

A jak wrażenia po pierwszym odpaleniu stxów bez budy, bo ponoć 18 gra prawie jak szerokopasmowiec :wink:

Skomentuj

dolphin123, no przyznam że projekt wygląda bardzo fajnie, jestem Ciekaw jak to będzie grało w wersji finalnej... Jeśli będzie taka możliwość to wbił bym do Ciebie na jakiś mały odsłuch :wink:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X