Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dolphin123, wygląda prawie jak szafka z Ikei
    Ładnie , ładnie - popieram asymetrię.

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
      Ładnie , ładnie - popieram asymetrię.
      gdzie tu asymetria?

moje kepy od roku nie mogą się doczekać finalnych skrzynek :/
      ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Zastanawiał się ktoś nad MB do tego projektu?
        Zwracam bardzo dużą uwagę na wygląd i jako MB myślałem żeby użyc kosza i mambrany od AKX, zastanowiło mnie jak by takie cuś się sprawowało?

Czy umiejscowienie MB ma znaczny wpływ na brzmienie?

Obrazek zapożyczony oddolphin123,

Skomentuj

Nie lepiej poczekać na MTM?

Bardzo Panu dziękuję za sugestie. Właśnie takie opinie są dla nas najcenniejsze.
          Odnośnie zwrotnic do monitora dla serii AWX - prace trwają już od 3 tygodni, setki projektów, testów etc. Mamy nadzieję, że będziemy mogli zaprezentować finalną wersję dla monitora AWX za około dwa tygodnie. Następnie zajmiemy się projektem MTM (będzie o wiele szybciej dostępny).
          Sugerując się Pańską wypowiedzią być może stworzymy dwa układy różniące się klasą obudów, od dobrej klasy średniej do dość zaawansowanych.

Jeszcze raz dziękuję za rady i pozdrawiam
          Sławomir Trzaskowski
          STX Soundstation

Skomentuj

http://www.audiostereo.pl/Stx____i_i...sci_39735.html

Prosze zwrócić uwagę na post usera : Tomant z dnia 24.11.2009 godz 0:45

PZDR

Skomentuj

Zamieszczone przez keisan
              Zastanawiał się ktoś nad MB do tego projektu?
              Zamieszczone przez ttoip
              http://www.audiostereo.pl...osci_39735.html

Prosze zwrócić uwagę na post usera : Tomant
              po przeczytaniu tego posta też zacząłem się zastanawiać czy nie warto by wstawić MB..

Skomentuj

ładnie to mogłoby wyglądać zamiast rurki taka membranka :) chociaż droższa sporo niż rura.

Skomentuj

Myślałem o czymś na wzór:

Gdzie to żółte to MB, tak jak pisałem z AKX'a.

Skomentuj

keisan, Mysle ze to zly pomysl bo b daleko odsuniety niskosredniak i to bedzie słychac.

Skomentuj

keisan wstawiajac mb to na froncie i tak generalnie wyglada jakbys mial dwa takie same glosniki.. wiec tak jak napisal Tasior, podlaczony awx musi byc blisko kopulki, natomiast mb mozna umiescic sobie duzo nizej.

Skomentuj

Ja tam był zrobił TL ;-) tak w ogóle to kurde ciśnienie wszyscy macie na ten głośnik ;-)

Skomentuj

A co się stanie, jeśli poszerzę obudowy i jednocześnie je "zniżę", ale tak, aby zachować objętość 21 l?

Skomentuj

nic, będą niższe, jeśli słuchasz leżąc to nawet lepiej ;p

Skomentuj

dolphin123, może pisałeś o tym a ja przeoczyłem ale chyba raczej nie bo śledzę ten temat, nie powiem, z zaciekawieniem od samego początku Generalnie raczej chwalisz sobie GDNa a nic nie piszesz o kopółce AWX. Na audiohobby też jest temat o nowych STXach, też je testują i też GDN zbiera dobre opinie ale co do GDWK to zdania są podzielone i to chyba z przewagą tych, że głośniczek jest co najwyżej "taki sobie". Nie jest zły ale też nic nadzwyczajnego, trochę jeszcze za ostry. Jak Twoje wrażenia po odsłuchach?

Pozdrawiam

Skomentuj

Odsłuchów jeszcze niestety nie miałem, jak coś będę wiedział to od razu napiszę

Skomentuj

Też właśnie czytałem, że kopułka AWX nie jest jakaś super, ale jest bardzo poprawna, za to 18AWX wypada świetnie w testach i jeszcze nie spotkałem się z negatywną opinią. Podobno chłopaki z Stxa tworzą już tam kopułkę z ceramiczną membraną :wink: Z tego co wiem jest to jeden z najlepszych materiałów jeśli chodzi o kopułki. Jestem ciekawy czy nowa kopułka, to nie będzie to samo co AWX, tylko z inną membraną jak myślicie? Bo kopułka AWX zbudowana jest bardzo poprawnie i ciekawe jak by wypadała w testach z inną membraną. Membrana droga 59zł http://stx.sote.pl/cewka-z-membrana-...zna-8-ohm.html

Skomentuj

Zamieszczone przez elvis18
                                    :???: Radzę spojrzeć ile kosztują wysokotonówki z ceramicznymi membranami.

Skomentuj

Ciekawe czy ktoś próbował wstawiać takie membrany do np PJki albo tych droższych wysokotonówek. Mogłoby być całkiem ciekawie .

Skomentuj

w temacie o nowosciach stxa bylo to juz poruszane...

Skomentuj

O jakiej mocy wzmacniacz jest potrzebny do napędzenia kolumienek na tych AWX ? I co z tą zwrotnicą od STX ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X