Zastanawiał się ktoś nad MB do tego projektu?
Zwracam bardzo dużą uwagę na wygląd i jako MB myślałem żeby użyc kosza i mambrany od AKX, zastanowiło mnie jak by takie cuś się sprawowało?
Czy umiejscowienie MB ma znaczny wpływ na brzmienie?
Bardzo Panu dziękuję za sugestie. Właśnie takie opinie są dla nas najcenniejsze.
Odnośnie zwrotnic do monitora dla serii AWX - prace trwają już od 3 tygodni, setki projektów, testów etc. Mamy nadzieję, że będziemy mogli zaprezentować finalną wersję dla monitora AWX za około dwa tygodnie. Następnie zajmiemy się projektem MTM (będzie o wiele szybciej dostępny).
Sugerując się Pańską wypowiedzią być może stworzymy dwa układy różniące się klasą obudów, od dobrej klasy średniej do dość zaawansowanych.
Jeszcze raz dziękuję za rady i pozdrawiam
Sławomir Trzaskowski
STX Soundstation
keisan wstawiajac mb to na froncie i tak generalnie wyglada jakbys mial dwa takie same glosniki.. wiec tak jak napisal Tasior, podlaczony awx musi byc blisko kopulki, natomiast mb mozna umiescic sobie duzo nizej.
dolphin123, może pisałeś o tym a ja przeoczyłem ale chyba raczej nie bo śledzę ten temat, nie powiem, z zaciekawieniem od samego początku Generalnie raczej chwalisz sobie GDNa a nic nie piszesz o kopółce AWX. Na audiohobby też jest temat o nowych STXach, też je testują i też GDN zbiera dobre opinie ale co do GDWK to zdania są podzielone i to chyba z przewagą tych, że głośniczek jest co najwyżej "taki sobie". Nie jest zły ale też nic nadzwyczajnego, trochę jeszcze za ostry. Jak Twoje wrażenia po odsłuchach?
Też właśnie czytałem, że kopułka AWX nie jest jakaś super, ale jest bardzo poprawna, za to 18AWX wypada świetnie w testach i jeszcze nie spotkałem się z negatywną opinią. Podobno chłopaki z Stxa tworzą już tam kopułkę z ceramiczną membraną :wink: Z tego co wiem jest to jeden z najlepszych materiałów jeśli chodzi o kopułki. Jestem ciekawy czy nowa kopułka, to nie będzie to samo co AWX, tylko z inną membraną jak myślicie? Bo kopułka AWX zbudowana jest bardzo poprawnie i ciekawe jak by wypadała w testach z inną membraną. Membrana droga 59zł http://stx.sote.pl/cewka-z-membrana-...zna-8-ohm.html
Skomentuj