Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ja też zrobiłem właśnie takie monitory, z tym, że bass reflex dałem do przodu, ale proporcje przedniej ścianki prawie takie same (21 x 38 cm).

Teraz myślę, nad zatkaniem tego br i zrobieniem go z tyłu, bo cały czas kombinuje nad wydobyciem jakiegoś basu z tego przetwornika. Chociaż wydaje mi się, że to mój pokój jest jakiś felerny akustycznie :/

Skomentuj

No dobra, monitory wstępnie zrobione :wink: Jutro (dzisiaj) kończymy tak aby mogły zagrać.

Skomentuj

A zwrotkę do nich jakąś już masz, czy na razie pełnym pasmem puścisz?

Skomentuj

Jak już zagrają, to napisz coś o brzmieniu i powiedz czym to zasilasz.

Skomentuj

A zwrotkę do nich jakąś już masz, czy na razie pełnym pasmem puścisz?
            na razie będzie prowizorka
            Jak już zagrają, to napisz coś o brzmieniu i powiedz czym to zasilasz.
            na pewno opiszę... Zasilane będzie Uniampem PCL86 i mam nadzieję EL84 SE wraz z dźwiękówkami PCM: 2702 2704 2912

Skomentuj

Ja właśnie szukam jakiegoś niedrogiego wzmacniacza, który by fajnie pociągnął te AWX'y w niedużym pokoju (16mkw). DIY nie wchodzi niestety w grę. Musi być coś gotowego. Czy Denon PMA 320 by się nadał? Podobno 2x90W, ale nawet jeśli ma te 2x60W to nic, bardziej chodzi mi o fajne brzmienie.

Skomentuj

A zwrotka zastosowana tutaj jest złą :?:
                http://audiohobby.pl/topic/1/4747/1
                Wydaje mi się że projekt przemyślany i dopracowany

Skomentuj

Ziomek86 tam jest do 27TBFC/G seasa a ja mam komplet AWX

Skomentuj

Fakt :mrgreen: sorki ale nie doczytałem

Skomentuj

MDS08 vs. 18AWX

Skomentuj

No no AWX to rzeczywiście masywnie wykonany kawałek głośnika

Skomentuj

Czy można w tym projekcie zamiast Br z tyłu dać go pod GDN AWX, czy wpłynie to na zmianę lub pogorszenie parametrów całej kolumny ?

Skomentuj

bitbober, nie ma znaczenia gdzie dasz bas reflex. Jak będzie z przodu to będziesz mógł ją przysunąć bliżej ściany np.
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Projekt przypadł mi do gustu więc chyba od tego projektu zacznę moją przygodę z diy. Trzeba zacząć zbierać $$$. Ciekawe tylko kiedy stx wypuści dedykowaną pod te głośniki zwrotnicę ?

Skomentuj

Szkoda że nikt ich nie raczył zmierzyć, nawet bym się podjął zwrotnicy pod ten zestaw.

Skomentuj

Zestaw pomiarowy myślę będę miał za jakiś czas, także pomiary muszą z tydzień poczekać jakbym chciał się tym zająć.
                                  Głośniki się wygrzewają... Kond 2,7uF i tłumik 2R2+8R2. Jednak mniej jednak na takim banale zapowiada się bardzo ciekawie...
                                  Na pewno mogę powiedzieć, że góra po kilku godzinach (w aplikacji jaką opisałem wyżej) gra lepiej od DX25 - jest bardziej uporządkowana. Na basie czuje, że będzie bardzo ciekawie, już teraz potrafi kopnąć dość szybko. Ale szerzej później, jak będzie to na finalnej zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                    Zestaw pomiarowy myślę będę miał za jakiś czas
                                    zrób też pomiar MDSa o którego wcześniej pytałem... pliss :grin:

Skomentuj

trochę czasu jeszcz minie zanim będe miał zestaw :wink:

Skomentuj

dolphin123 jak to "kit" to F6,3-7,1 mniejszy czas? i podbić ISo bo widze 200 dac np 400-800 jak Ci ciemno?

Skomentuj

dj_zibi niestety jeszcze kit, mam nadzieję że szybko go zmienię. ISO faktycznie mogłem zwiększyć, ale miałem czas na foty więc wydłużyłem czas po prostu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X