Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

To chyba jest Accuton stylizowany na AWX-a :)no co Ty AWX w kolumnach za 24Kz?

Skomentuj

Zamieszczone przez roman763 Zobacz posta
      To chyba jest Accuton stylizowany na AWX-a no co Ty AWX w kolumnach za 24Kz?
      Do tego szerokopasmowce visatona za 30zl sztuka i cena musi byc adekwatna do jakosci dzwieku :) No ale moze faktycznie sa tak dobre... w podobnej cenie mozna kupic to http://allegro.pl/pmc-ob1i-odsluchy-...901281658.html
      Swoja droga szkoda, tutaj tez narzut jest sporty.

Skomentuj

a to by bylo jakby tam siedzialy STXy za 30zl?!

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
          w kolumnach Ketsus siedzi 15AWX
          To chyba nie jest typowy 15 AWX, patrząc na napis na koszu to może być to:
          http://allegro.pl/stx-gdn-16-carbon-...822371299.html

A ten głośnik ma inne parametry niż 15AWX choć jest zbudowany na jego podstawie.
          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

teraz mam 15tki i te zostaną u mnie na dłużej.
            Po takich kombinacjach nie pozostaje mi nic innego jak również kompletować zestaw 15awx i coś złożyć

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
              A ten głośnik ma inne parametry niż 15AWX choć jest zbudowany na jego podstawie.
              SW stwierdzil ze roznica jest dopiero na wyzszej srednicy

Skomentuj

Widzę ogólnie że doły się zmieniają a kopułka zostaje, gra na tyle dorbze że nie myślisz nad zmianą na seas ?

Skomentuj

Nie zamianiem na seasa, bo nie za bardzo go lubię. Gdybym chciał polepszyć górę to wybór byłby prosty: Usher T9950. Jednak to dodatkowy koszt ok 600zł..

Tymczasem AWX bez kopułki przeciwpyłowej:
                  http://www.audiostereo.pl/awx-series...0#entry2723259

Skomentuj

zmiana nakladki na carbon?

Skomentuj

A skąd mam wiedzieć? :) Zadałem to pytanie na as...

Skomentuj

Z odpowiedzi autora "modyfikacji" wynika, że będzie tam instalował jakąś wysokotonówkę (choć dodany do wypowiedzi uśmieszek burzy jej jednoznaczność). Jeśli tak, to po prostu powstanie coś w okolicach konstrukcji współosiowej. Swego czasu chciałem wypróbować takie rozwiązanie instalując Missiona do szwendającego się po warsztacie jakiegoś starego SCX'a... Skończyło się na tym, że teraz SCX nadal szwenda się po warsztacie, tyle że wykastrowany z krążka przeciwpyłowego

Skomentuj

tam naprawdę ma być tweeter. W dodatku do konstrukcji kolumny wszechkierunkowej z lustrem akustycznym powieszonym nad membraną :-)

Ja bym jednak wypróbował jakiegoś sztyfta fazowego.... Może z oprawki od szminki??? Popytajcie kobiet jaki kolor będzie najlepszy.

Skomentuj

Kiedys pojawialy się pytania na temat wariantu STX FX-300 w obudowie TL, jeśli ktoś chciałby zbudować taka obudowę w oparciu o oryginalna zwrotnice, to mogę zaprojektować do tego tunel. W praktyce kolumna miałaby zachowane wymiary frontu, czyli szerokości i wysokości, jedynie glebokosc musi ulec zmianie.

Skomentuj

ja bym chętnie posłuchał 15 awx w linii

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                Kiedys pojawialy się pytania na temat wariantu STX FX-300 w obudowie TL, jeśli ktoś chciałby zbudować taka obudowę w oparciu o oryginalna zwrotnice, to mogę zaprojektować do tego tunel. W praktyce kolumna miałaby zachowane wymiary frontu, czyli szerokości i wysokości, jedynie glebokosc musi ulec zmianie.
                                Przy takim samym ustawieniu głośników?
                                Może faktycznie lepiej byłoby spróbować coś z 15AWX? Sam chętnie coś takiego bym wykonał..

Skomentuj

Może faktycznie lepiej byłoby spróbować coś z 15AWX? Sam chętnie coś takiego bym wykonał..
                                  Luszti zaprojektował kiedys TLke na 2x15AWX, wykonałem ja jednak to nie było to:) Dlasze prace wstrzymane ze względu na brak czasu.

Skomentuj

Tak, żeby nie było potrzeby zmiany w zwrotnicy i projekcie przedniej scianki.

No można, ale monitor czy podlogowka?

Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
                                    Luszti zaprojektował kiedys TLke na 2x15AWX, wykonałem ja jednak to nie było to Dlasze prace wstrzymane ze względu na brak czasu.
                                    Moglbys cos więcej o tym napisac? Lub Luszti. Ciekawi mnie co nie pasowalo i jaki był zarys projektu.

Skomentuj

monitor czy podlogowka?
                                      Moim zdaniem fajnie by było wpakować go w monitor, taka alternatywa dla b-r. Jak coś z tego wyjdzie to zamieniam im obudowy Tak wstępnie w ilu litrach by to mogło zagrać?

Skomentuj

Tez jestem za monitorem
                                        A na górę proponuje wavecory 30
                                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Moglbys cos więcej o tym napisac? Lub Luszti. Ciekawi mnie co nie pasowalo i jaki był zarys projektu.
                                          2x15AWX TL.jpg

Ja tego nie budowałem, nie mierzyłem, nie bawiłem się z wytłumieniem. Nie pamiętam jakie były założenia co do Sd i taperu, ale zamieszczam zwymiarowany rysunek. Z tego co wiem, to rozbiło się chyba o zbyt małą wytrzymałość mocową. Wypadałoby pewnie zmniejszyć przekroje tuneli, być może trochę je skrócić.
                                          Projekt był symulowany pod 2 x 15AWX 15R. Nie wiem czy dj_zibi miał wkręcone głośniki na jakiejś zwrotnicy czy grały pełnym pasmem. Jeśli grały pełnym pasmem to mogło znacząco wpłynąć na ocenę grania tej TLki. To był pierwszy projekt, a jak to w TL bywa...pierwszy rzadko jest dobry.
                                          Więcej info musisz wyciągnąć od budowniczego. Może zdalnie z nim - z racji, że ma obudowę i głośniki - uda się wspólnymi siłami coś wymodzić.
                                          Ja jak będę miał więcej czasu też coś takiego zbuduję, bo dzięki uprzejmości kolegi dj_zibi mam jedną parkę tych głośników u siebie.
                                          Na razie na warsztacie 3-way na 10 calach AWX w TL.
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X