To chyba jest Accuton stylizowany na AWX-a :)no co Ty AWX w kolumnach za 24Kz?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX Series by STX
Collapse
X
-
Zamieszczone przez roman763 Zobacz postaTo chyba jest Accuton stylizowany na AWX-a no co Ty AWX w kolumnach za 24Kz?
Swoja droga szkoda, tutaj tez narzut jest sporty.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaw kolumnach Ketsus siedzi 15AWX
http://allegro.pl/stx-gdn-16-carbon-...822371299.html
A ten głośnik ma inne parametry niż 15AWX choć jest zbudowany na jego podstawie.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postateraz mam 15tki i te zostaną u mnie na dłużej.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaA ten głośnik ma inne parametry niż 15AWX choć jest zbudowany na jego podstawie.
Skomentuj
-
Nie zamianiem na seasa, bo nie za bardzo go lubię. Gdybym chciał polepszyć górę to wybór byłby prosty: Usher T9950. Jednak to dodatkowy koszt ok 600zł..
Tymczasem AWX bez kopułki przeciwpyłowej:
http://www.audiostereo.pl/awx-series...0#entry2723259
Skomentuj
-
Z odpowiedzi autora "modyfikacji" wynika, że będzie tam instalował jakąś wysokotonówkę (choć dodany do wypowiedzi uśmieszek burzy jej jednoznaczność). Jeśli tak, to po prostu powstanie coś w okolicach konstrukcji współosiowej. Swego czasu chciałem wypróbować takie rozwiązanie instalując Missiona do szwendającego się po warsztacie jakiegoś starego SCX'a... Skończyło się na tym, że teraz SCX nadal szwenda się po warsztacie, tyle że wykastrowany z krążka przeciwpyłowego
Skomentuj
-
Kiedys pojawialy się pytania na temat wariantu STX FX-300 w obudowie TL, jeśli ktoś chciałby zbudować taka obudowę w oparciu o oryginalna zwrotnice, to mogę zaprojektować do tego tunel. W praktyce kolumna miałaby zachowane wymiary frontu, czyli szerokości i wysokości, jedynie glebokosc musi ulec zmianie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaKiedys pojawialy się pytania na temat wariantu STX FX-300 w obudowie TL, jeśli ktoś chciałby zbudować taka obudowę w oparciu o oryginalna zwrotnice, to mogę zaprojektować do tego tunel. W praktyce kolumna miałaby zachowane wymiary frontu, czyli szerokości i wysokości, jedynie glebokosc musi ulec zmianie.
Może faktycznie lepiej byłoby spróbować coś z 15AWX? Sam chętnie coś takiego bym wykonał..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPrzy takim samym ustawieniu głośników?
Może faktycznie lepiej byłoby spróbować coś z 15AWX? Sam chętnie coś takiego bym wykonał..
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaPrzy takim samym ustawieniu głośników?
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaMoże faktycznie lepiej byłoby spróbować coś z 15AWX? Sam chętnie coś takiego bym wykonał..
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaLuszti zaprojektował kiedys TLke na 2x15AWX, wykonałem ja jednak to nie było to Dlasze prace wstrzymane ze względu na brak czasu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postamonitor czy podlogowka?Tak wstępnie w ilu litrach by to mogło zagrać?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaMoglbys cos więcej o tym napisac? Lub Luszti. Ciekawi mnie co nie pasowalo i jaki był zarys projektu.
Ja tego nie budowałem, nie mierzyłem, nie bawiłem się z wytłumieniem. Nie pamiętam jakie były założenia co do Sd i taperu, ale zamieszczam zwymiarowany rysunek. Z tego co wiem, to rozbiło się chyba o zbyt małą wytrzymałość mocową. Wypadałoby pewnie zmniejszyć przekroje tuneli, być może trochę je skrócić.
Projekt był symulowany pod 2 x 15AWX 15R. Nie wiem czy dj_zibi miał wkręcone głośniki na jakiejś zwrotnicy czy grały pełnym pasmem. Jeśli grały pełnym pasmem to mogło znacząco wpłynąć na ocenę grania tej TLki. To był pierwszy projekt, a jak to w TL bywa...pierwszy rzadko jest dobry.
Więcej info musisz wyciągnąć od budowniczego. Może zdalnie z nim - z racji, że ma obudowę i głośniki - uda się wspólnymi siłami coś wymodzić.
Ja jak będę miał więcej czasu też coś takiego zbuduję, bo dzięki uprzejmości kolegi dj_zibi mam jedną parkę tych głośników u siebie.
Na razie na warsztacie 3-way na 10 calach AWX w TL.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj