Zamieszczone przez globus1987
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX Series by STX
Collapse
X
-
-
jeszcze szczelina między modułami tworzy ci dyfrakcje :) i ścięcia przy wysoktonówceLast edited by scythe1123; 09.04.2011, 16:25.
Skomentuj
-
ble ble ble... :) Jak już pisałem. Zanim projekt powstał, był konsultowany.
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postai głośniki oddalone bardziej od siebie
i różne strojenie obu nisko-średnich
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postalitraż jest ten samJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postama ten sam litraż z uwzględnieniem zajmowanych powierzchni br
Skomentuj
-
Pierwsze odsłuchy AWXa w TLce.
http://stx.pl/t-stx-4-1-250-6-f-a-sc-x.html
http://stx.pl/gdn-18-140-8-awx.html
TL by dabyl. Reszta info w krótce jak wygrzeję swoje gdny..
Skomentuj
-
Zgrywa się SPLem, a zaryzykowałbym nawet stwierdzenie,że niektórzy jeszcze minimalnie by go przyciszyli. Dość jasno i lekko to gra, z dość wyraźnym zaakcentowaniem metalowych elementów intrumentów. Ceramik nie dodaje nic od siebie jak już wcześniej stwierdzono, ale bardzo fajnie to brzmi. Czysto i przejrzyście. Niskie rejestry opiszę później, jak wygrzeją mi się gdny (dabyl testował na swoich,a moje (kuzyna) leżały na półce).
Skomentuj
-
Witam,
dobrnąłem do 37 strony tematu i nie mam już siły na więcej :)
Robię właśnie paczki do tych kolumn i zmartwiła mnie jedna rzecz... na stronie STX'a nie ma już tych głośników.
Miałem zamiar zakupić je pod koniec wakacji ale obawiam się, że mogę ich nie dostać.
Czy w takiej ewentualności podpasuje mi jakiś inny głośnik jeśli zajdzie taka konieczność?
Na razie zrobię paczki bez frezowania otworów na głośniki i bez zwrotek.
Prosiłbym też o poradę gdzie dać wzmocnienia i jaki litraż dla każdego z GDN'ów.
Front robię z płyt wiórowych 2x18mm a reszta z 18mm.
Proszę o to ponieważ nie znam głębokości kolumn, założyłem 30cm a szerokość 21cm jak w projekcie.
Wysokość dolnej części pasuje mi 80cm, ponieważ wtedy będę miał wysokotonowe na wysokości uszu.
Pozdrawiam,
Dawid
Skomentuj
-
Robisz MX-140 czy FX-200...?
Wzoruj się na tych konstrukcjach ze strony. http://www.stx.pl/category/diy-schematy-diy
Zawsze możesz napisać do stxa, aby Ci doliczyli tunel br do konstrukcji jaką tworzysz.
Skomentuj
-
Robię coś na wzór FX-200 (300?) z dwoma GDN'ami tyle, że w tych obudowach dzielonych Twojego projektu.
Z tego co wyczytałem w tym temacie obudowa dla każdego GDN'a to 20l?
Górna część kolumny wychodzi mi dokładnie 22l - port br - wzmocnienie.
Na dole będę musiał dać sporo wzmocnień, ponieważ wyszło mi ~40l.
Czy muszę jeszcze o czymś wiedzieć na tym etapie?
Coś źle założyłem?
Pierwszy raz się biorę za budowę kolumn i chciałbym być zadowolony z efektów.
Mam zamiar to napędzać Uniampem, który już działa.
Skomentuj
-
Przegrodę już miałem dociętą w momencie kiedy pisałem post jednak wzmocnienia myślę, że nie zaszkodzą.
Tylko jeszcze nie wiem jak z otworami na br.
Robić takiej średnicy jak Twoje czy mogę zrobić jednakowe czyli 2x takie jak na górze?
Jakie wymiary br zastosowałeś?
---------- Post dodany o 19:56 ---------- Poprzedni post o 14:31 ----------
Płyty niestety starczyło mi tylko na 38cm wysokości dla górnej części kolumny co da mi 20,6l tylko niestety nie zmieści mi się br na frontowej ściance. Czy w tym wypadku będzie to problem jeśli dam go z tyłu? Wyczytałem, że umiejscowienie br z zachowaniem pewnych zasad jak odległość od tylnej ścianki nie ma znaczenia ale wolę się upewnić.
Skomentuj
Skomentuj