Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LuSzTi
    a ja się z Tobą założę, że odróżnię, poza tym mp3 przy 320kb/s objętościowo jest już prawie jak flac, więc wg mnie nie ma sensu taka kompresja
    Oj bredzisz i to okropnie. Polecam najpierw sprawdzic chociaz na dysku twardym ile zajmuje 5 minut mp3 320kbps, potem flaca ,a nie glupoty wypisujesz. Dodatkowo jestem niemal w 100% pewien, ze sam bys polegl w slepym tescie pomiedzy flaciem ,a mp3 224kbps. Obecne kodeki sa na tyle dobre, ze 192kbps juz w zupelnosci wystarcza.

Skomentuj

LuSzTi, FLAC ze 2x więcej zajmuje, dokładny przykład 21.1MB vs 9MB :), kwestia jak bardzo jest skompresowany FLAC, bo widziałem takowe z ok 450kbps

moim zdaniem różnica jest bardzo mała, ja na razie nie słyszę różnicy jest ona na krawędzi autosugestii, może jak DAC zrobię to usłyszę

proszę:
      http://mp3ornot.com/

Skomentuj

fakt, mogłem przesadzić z porównaniem objętości, ale wiem co słyszę.

Robiliśmy testy ze znajomym testy, zgraliśmy tę samą płytę w różnych bitrate mp3 i we flacu, później jeden puszczał piosenki, ta sama piosenka jedna po drugiej w różnych formatach, z tym, że nigdy nie wiadomo było co leci pierwsze, mp3 czy flac, a drugi słuchał...ja miałem 8/10 trafnych, znajomy 7/10. Jeśli ktoś nie słyszy różnicy między flac'em a mp3 to ja mu zazdroszczę, kolekcja muzyki zajmie mu zdecydowanie mniej miejsca na dysku. Ja niestety słyszę :sad:

Żeby nie było, że mam jakiś kosmiczny sprzęt to mam Uniampa z PRE3 na lampach 6N1P i kolumny Arcus TM85 z 1982r, 3-way na Seasach w BR oraz kartę muzyczną na USB Creative Sound Blaster Live ! 24-bit External czyli żaden Hi-End.
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Żeby nie było, że mam jakiś kosmiczny sprzęt to mam Uniampa z PRE3 na lampach 6N1P i kolumny Arcus TM85 z 1982r, 3-way na Seasach w BR.
          Przedstaw chociaż jakąś fotkę Twojego sprzętu, bo nigdy jeszcze nie widziałem co tworzysz :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
            Żeby nie było, że mam jakiś kosmiczny sprzęt to mam Uniampa z PRE3 na lampach 6N1P i kolumny Arcus TM85 z 1982r, 3-way na Seasach w BR.
            Przedstaw chociaż jakąś fotkę Twojego sprzętu, bo nigdy jeszcze nie widziałem co tworzysz :wink:
            było na forum w topicu "Budowanie na ekranie"
            można obejrzeć i poczytać tutaj: http://www.diyaudio.pl/viewtopic.php...asc&start=5510

kolumny to zwykłe Arcusy, z regenerowanymi zawieszeniami w średniotonówkach...fakt, że są na Seasach, ale swoje lata mają.
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez scythe1123
              a chętnie bym posłuchał z seasem na gorze
              To zapraszam do siebie. Co do mx-140 tak jak pisałem nie zdecydowałem się na nie bo coś mi właśnie nie odpowiadało w górnych rejestrach. Po prostu kopułka awx nie przypadła mi do gustu. Co nie znaczy, że jest zła wręcz odwrotnie, za to połączenie z seasem uważam za świetne. Jest to co pisze dolphin niesamowita przestrzeń.

Skomentuj

Jeśli ktoś nie słyszy różnicy między flac'em a mp3 to ja mu zazdroszczę
                A ja słyszę :cool: :razz: miedzy FLACK950kbps a MP3[320kbps] i to z jednym palcem w du....; yyyyyy... w .... w..... w uchu :mrgreen:

(ps: wg nie trawie tych mp3... słucham tylko wtedy jak muszę....)

Skomentuj

Zamieszczone przez globus1987
                  Co do mx-140 tak jak pisałem nie zdecydowałem się na nie bo coś mi właśnie nie odpowiadało w górnych rejestrach. Po prostu kopułka awx nie przypadła mi do gustu.
                  Od paru miesięcy słucham klonów mx-140 i niestety muszę to potwierdzić. Nie ma rewelacji. Może po części odpowiada za to też zwrotnica do tego zestawu, na moje ucho kopułka jest po prostu za bardzo stłumiona.
                  Porównywałem te awx-y z Visaton DT94 i Seasem 27TFFC i AWX wypada blado. I tak, wiem, że DT94 mają nieco inne zastosowanie :)
                  Nie mam przyjemności ze słuchania kopułki AWX.

Skomentuj

Seas 27TFFC to inna liga i inny rodzaj gry. Jest dużo delikatniejszy od AWX.
                    Dla mnie z kolei AWX w zwrotnicy nie jest za bardzo stłumiony na górze, nie lubię jak kopułka wychodzi na pierwszy plan. Często właśnie seasa 27TBFC/G odbierałem za mało stłumionego :wink: Myślę, że to kwestia własnych preferencji.

Skomentuj

Od paru miesięcy słucham klonów mx-140 i niestety muszę to potwierdzić. Nie ma rewelacji. Może po części odpowiada za to też zwrotnica do tego zestawu, na moje ucho kopułka jest po prostu za bardzo stłumiona.
                      To wywal tą idiotyczną korekcję Rp, Cp, Lp z kopółki, to tylko wyrównuje charakterystykę przy czym zamula jej brzmienie.

Skomentuj

Rfck ale wtedy góra wychodzi na przód i już to się może nie podobać, ale sprawdzić warto :wink:

Skomentuj

Raczej zmniejszę tłumienie lpada, bo ten rezonans na charakterystyce wygląda koszmarnie...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                            ...Myślę, że to kwestia własnych preferencji.
                            jak najbardziej podzielam to stwierdzenie, nie od dzis wiadomo że "jakby wszyscy ludzie byli tacy sami to by nudno" - to samo tyczy się gustów/upodobań...

Jeśli można to chciał bym jeszcze nawiązać do formatów dżwięku: (bo właśnie się mi coś przypomniało) Czy słuchaliście "myszy" MousePack? Ja mam kilka utworów w tym formacie MPC i muszę powiedzieć że kładzie on MP3 bezprecedensowo na łopatki... - bardzo dobra jakość w stosunku do "wagi"pliku - waży w przybliżeniu tyle samo co MP3....

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide
                              Jeśli można to chciał bym jeszcze nawiązać do formatów dżwięku: (bo właśnie się mi coś przypomniało) Czy słuchaliście "myszy" MousePack?
                              Chyba musepack a nie mousepack :wink:
                              http://www.musepack.net/

Skomentuj

czy wy przypadkiem poprawiacie zwrotkę missiomora, który pracował nad nią kilka miesięcy :?:
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez modrzew
                                  Chyba musepack a nie mousepack
                                  No tak sry za tą literówkę - pisałem z rozpędu , masz racje...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz
                                    czy wy przypadkiem poprawiacie zwrotkę missiomora, który pracował nad nią kilka miesięcy :?:
                                    Nie poprawiają tylko chcą chyba przestroić według własnych upodobań....

Skomentuj

Po urlopie wracam. Glosniki sie docieraja ale na basie w monitorach nie narzekam jest git. Wysokie tony tak jak Dolphin 123 napisał bardziej stłumione ale gra tak jak mi sie podoba.
                                      Dolphin 123 a fotki moze mi sie uda dzisiaj wrzucic.
                                      Pozdrawiam

Skomentuj

To że zwrotnica jest zaprojektowana poprawnie TECHNICZNIE to nie znaczy że dla nas dobrze zagra. Preferencje misiomora są znane... niskie thd, płaskie charakterystyki itp. Cenię go za wiedzę ale czy chciałbym słuchać jego kolumn (w kategorii open) to już nie jestem taki pewny.

Skomentuj

Czaruję...