Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

nie zaduży ten B-r ?

Skomentuj

Nie

Skomentuj

Proszę o opinię pomysłu na obudowę. W sumie to nie 2,5 way ale głośniki te same :smile:

[IMG=http://img697.imageshack.us/img697/589/frontyrev01.th.png][/IMG]

Skomentuj

tak chyba lepiej widać :)

Skomentuj

obudowa jak obudowa, przybliż tylko do siebie oba głośniki, jak najbliżej.

Skomentuj

Monitory wróciły do mnie na plac budowy i odsłuchuje je na docelowej zwrocie.
              Projekt warty każdej swojej złotówki.

Skomentuj

dolphin powiedz coś więcej o tych ściętych rogach, jaka technika ?

Skomentuj

Już to było wcześniej napisane... :???: Zarys ołowkiem, z grubsza szlifierką kątową i na koniec papier ścierny z klockiem...
                  Na zdjęciu jakieś dziwne smugi się porobiły, ale w rzeczywistości równiutko jak trzeba.

Skomentuj

Zrobiłem projekt, który by mnie wizualnie satysfakcjonował :wink: Kolumny maja 105cm wysokości z podstawką i nóżkami. Kopułka umieszczona centralnie i skosy na froncie 5cm- schodzą się do osi niskośredniotonowca. Górny monitor wymiarami praktycznie jak w MX-140, br zewnętrznie ma 72mm, a dolny br chce dać większy o wymiarze zewnętrznym 100mm.
                    Poniżej rysunek jakby to miało wszystko wyglądać:
                    Odleglosc miedzy środkami 18tek AWX to 314mm, a krawędziami koszów 130mm.

Skomentuj

To jest dokładnie to, co kiedyś chciałbym, by stanęło u mnie w salonie- super projekt!

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                        Zrobiłem projekt, który by mnie wizualnie satysfakcjonował :wink: Kolumny maja 105cm wysokości z podstawką i nóżkami. Kopułka umieszczona centralnie i skosy na froncie 5cm- schodzą się do osi niskośredniotonowca. Górny monitor wymiarami praktycznie jak w MX-140, br zewnętrznie ma 72mm, a dolny br chce dać większy o wymiarze zewnętrznym 100mm.
                        Poniżej rysunek jakby to miało wszystko wyglądać:
                        Odleglosc miedzy środkami 18tek AWX to 314mm, a krawędziami koszów 130mm.

tak na szybko :)

Skomentuj

Świetnie się prezentuje
                          marcinsywala.pl
                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Ciekawe ale nie podoba mi sie bassreflex na monitorku.... bardziej by psaował bez... ale to tylko moje zdanie :) Pozdrawiam

Skomentuj

Dolphin123 to tak dla zachęty, żeby Ci się chciało szybciej je zrobić :)

Skomentuj

Skomentuj

Nie zebym sie czepial ale tak jakos nie do konca mi sie podoba ten projekt. Za duzo tych "dziur" BR z przodu. Poza tym dwa AWX i tak nizej nie zejda. To rozbicie na moduly chyba niewiele wniesie. Moze warto troszke poczekac na nowy glosnik niskotonowy z STX?

Skomentuj

Pogromca mitow a kto powiedział, że mają niżej zejść ? 2,5drogi już kilka razy pisałem, że robie ze względu na lekki niedosyt niskich rejestrów z wykorzystaniem jednej 18tki. Obudowa modułowa to tylko zabieg wizualny, który ma pasować przede wszystkim mi :cool:

Skomentuj

Skomentuj

Panowie widział może ktoś coś tańszego równie dobrze wyglądającego ?
                                        http://allegro.pl/item1083306957_mon...mny_sklep.html
                                        140zł na same stopki wydać średnio mi się uśmiecha, a zwykłych podkładek też nie za bardzo chcę... :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                          Panowie widział może ktoś coś tańszego równie dobrze wyglądającego ?
                                          http://allegro.pl/item1083306957_mon...mny_sklep.html
                                          140zł na same stopki wydać średnio mi się uśmiecha, a zwykłych podkładek też nie za bardzo chcę... :wink:

Jak to mówił mój dziadek stać na krowę stać na łańcuch :)

to jest tani taniej kupisz tylko gumowe nogi 5zł 6 sztuk

Skomentuj

Czaruję...
                                          X