radecky wrzuć zdjęcia swoich paczek :wink:
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX Series by STX
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitowmialem porownanie z monitorem TL, i niskiego basu jest znacznie wiecej. Ze nie wspomne co by bylo w podlogowce TL...
W pomiarze wylotu tunelu spadek -3dB przy 25Hz, różnica efektywności głośnik/tunel ~6dB - wylot tunelu na dole kolumny, do przodu. Patrząc na wielkość głośnika i słysząc jak to coś gra aż dziw bierze, że takie małe coś aż tak nisko schodzi - przy tym wcale nie tracąc na efektywności tych najniższych rejestrów. Co prawda linia nie jest jeszcze dopracowana - przekrój za duży i momentami bas traci na dynamice - po przeróbkach strojenie może się podnieść ale i tak jest bardzo dobrze.
Co by nie mówić o STX'ie, co by nie gadać na temat Forum - że STX'owskie i takie tam - głośnik zdecydowanie wart polecenia!!!
Skomentuj
-
nowy1 na zdjeciach sie wydaje, ale faktycznie otrzymalem dwa rodzaje, ten calkiem po lewej jest idealny i barwny, tez po prawej juz troche gorzej. Co do pofalowan do nie jest pofalowany za mocno, kiedys mialem orzech i duzo bardziej byl pofalowany :wink:
scythe1123 poczekaj az to polakieruje to zobaczysz jaka to ma barwe :smile:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1scythe1123 napisał/a
nowy1, czemu twierdzisz, że bejca zniszczy ten fornir
bo robiłem testy i zaciera sie te fajne słoje
Ja też uważam że jakaś mdła trochę ta jabłoń... ale to też kwestia gustu jedni lubią pastelowe barwy a ja wolę nasycone, "żywe", kontrastowe itp. (no chyba że foty są nie ostre, na żywo nie miałem okazji...)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ir0nhideZamieszczone przez nowy1scythe1123 napisał/a
nowy1, czemu twierdzisz, że bejca zniszczy ten fornir
bo robiłem testy i zaciera sie te fajne słoje
Ja też uważam że jakaś mdła trochę ta jabłoń... ale to też kwestia gustu jedni lubią pastelowe barwy a ja wolę nasycone, "żywe", kontrastowe itp. (no chyba że foty są nie ostre, na żywo nie miałem okazji...)
[wygasnie]
Skomentuj
Skomentuj