Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Dla podtrzymania tematu... :)

Skomentuj

Kamelia ?? ......... I pattex

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
        Dla podtrzymania tematu... :)
        Piekny fornir :thumbsup:

Skomentuj

dolphin123 - jak tam wygrzewanie GDNów? Możesz już coś napisać o brzmieniu AWX-ów w TL-ce? Mam monitory na AWX-ach i kusi mnie bardzo budowa takiej linii, ale nie wiem czy warto.

Skomentuj

Warto. Opisałem już kilka razy jak to wszystko gra. Wg mnie dabyla obudowa jest bardzo dopracowana i wg mnie dużo lepsze warunki pracy głośnik ma w tej linii transmisyjnej.

Skomentuj

Czy ktos myslal nad czyms takim aby nie bylo golego otworu a jakas ozdobna np. aluminiowa ramka z siatka , bo latwo by cos tam wpadlo szczegolnie jak sa dzieci

Skomentuj

ja myslalem juz nad ramka z tkanina do maskownic
                w przypadku dzieci trzeba ja zboric metalem :p

Skomentuj

Wlasnie o metalowa mi chodzi(siatke) , a u Ciebie nie dalo by sie wykonac takiej ramki z nierdzewki jak cyrkle .

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
                    Wlasnie o metalowa mi chodzi(siatke) , a u Ciebie nie dalo by sie wykonac takiej ramki z nierdzewki jak cyrkle .
                    można maskownice kupić w pakiecie :)

Skomentuj

Metalowa siatka na pewno by się sprawdziła jako solidna ochrona ale pod nią i tak bym założył dodatkową siateczkę z materiału co by drobniejsze rzeczy typu np szpilki tam nie wpadły.

Skomentuj

Zamieszczone przez lukanio981 Zobacz posta
                        a u Ciebie nie dalo by sie wykonac takiej ramki z nierdzewki jak cyrkle .
                        a chcesz czekac kolejne pol roku jak na cyrkle?

Skomentuj

Jak chcecie robić jakieś takie sztuczki to pomiary przydałyby się również, aby stwierdzić jaki to wpływ ma na promieniowanie tunelu...

Skomentuj

W starych altusach były siatki montowane w otworach BR i efektem były świsty powietrza na takiej siatce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              a chcesz czekac kolejne pol roku jak na cyrkle?
                              Na cyrkiel nie czekalem tyle bo kupilem od Ciebie prototyp wiec moze i tak samo sie pofarci z ramkami ,a jak nie to poczekam, cisnienia nie ma.

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                                W starych altusach były siatki montowane w otworach BR i efektem były świsty powietrza na takiej siatce...
                                O świsty to ja bym się tu raczej nie obawiał, TL to nie bass reflex, tunel na końcu ma przekrój prawie 140cm2 więc AWX musiałby ostro pompować żeby coś wypompować :P

Skomentuj

potem wrzuc jakis filmik ;D

Skomentuj

zainteresowała mnie ta konstrukcja, zamówiłem już głośniczki, a jako że jestem laikiem w HA i kompletnie nie znam tych przetworników STX-a , prosiłbym o udostępnienie schematu zwrotnicy. może być na PW, obiecuje jej nie rozpowszechniać.

Skomentuj

Zamieszczone przez hehepack Zobacz posta
                                      zainteresowała mnie ta konstrukcja, zamówiłem już głośniczki, a jako że jestem laikiem w HA i kompletnie nie znam tych przetworników STX-a , prosiłbym o udostępnienie schematu zwrotnicy. może być na PW, obiecuje jej nie rozpowszechniać.
                                      siema hehe
                                      zwotnica to zadna tajemnica
                                      jest na stronie
                                      http://stx.pl/mx-140-heban.html
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Albo tu http://stx.pl/zwrotnica-mx-140.html
                                        Ładniejsza ta nowa wersja strony.

Skomentuj

Nie na temat...
                                          Zamieszczone przez hehepack Zobacz posta
                                          jako że jestem laikiem w HA i kompletnie nie znam tych przetworników STX
                                          widzę że kolejny samochodziaż próbuje swoich sił w domu

Skomentuj

Czaruję...
                                          X