tylko że w oryginale tweeter ma 8om, a mój ma 4omy....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
AWX Series by STX
Collapse
X
-
Zrobiłem jak radziłeś, wywaliłem pułapkę,tlumik zostawiłem, poprawiłem też błąd poprzedniego konstruktora(na odwrót dał kondy w torze wysokotonowym niż na stronie STXa najpierw dał 18uF a za cewką 5,6uF).Pojawiło się więcej średnicy(oczywiście na plus).
Dzięki za poradę, na razie się muszę osłuchać z tą konfiguracją.
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zboruch Zobacz postaDzięki za poradę, na razie się muszę osłuchać z tą konfiguracją.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaOd paru miesięcy słucham klonów mx-140 i niestety muszę to potwierdzić. Nie ma rewelacji. Może po części odpowiada za to też zwrotnica do tego zestawu, na moje ucho kopułka jest po prostu za bardzo stłumiona.
Porównywałem te awx-y z Visaton DT94 i Seasem 27TFFC i AWX wypada blado. I tak, wiem, że DT94 mają nieco inne zastosowanie :)
Nie mam przyjemności ze słuchania kopułki AWX.) i muszę powiedzieć, że nie mam większych zastrzeżeń. Owszem, są lepsze kopułki (np. wspomniane Seasy), ale AWX też nie są złe.
Skomentuj
-
Tyle, że my piszemy tu o 8", więc nie na średnicę ma to być. 18tki miałem gdy robiłem kolumny kuzynowi (a właściwie dabyl), teraz mam 15tki i te zostaną u mnie na dłużej. Do tego wyżej wspomiane woofery z membranami biernymi.Last edited by dolphin123; 10.12.2012, 11:41.
Skomentuj
-
Nie śledzisz, więc nie doczytałeś, że to trzecia konstrukcja na AWXach i za każdym razem jest zupełnie inna... :)
1. 18AWX w 20L br
2. 18AWX w TL
3. 15AWX w br + aktywne doły
Aktywne doły chciałem zrobić od zawsze, ale dopiero teraz właściwie mam wszystko pod ten projekt. No i też nie wiem czy to wyjdzie tak jak chcę, bo dowiaduje się że mogę mieć problem z szumami w DSP jeśli regulacja głośności będzie przed procesorem dla dołów...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postamogę mieć problem z szumami w DSP jeśli regulacja głośności będzie przed procesorem dla dołów
Skomentuj
Skomentuj