Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

AWX Series by STX

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

P.S.

Ja tak marudzę z tą dziurą w pasmie przenoszenia (dziurą, albo podbiciem poniżej 42 Hz, nie wiem) aż z tego wszystkiego zapomniałem napisać, że głośnik jest w 100% wart swojej ceny i gdybym tylko miał możliwości i umiejętności, to zdecydowanie zrobiłbym na nim podłogówki 2,5-way. Nie ukrywam, że przemknęło mi też przez głowę zrobienie do nich aktywnych modułów, tylko musiałbym dokupić jednego tiw'a... no ale na razie trzeba wykończyć monitorki.

dolphin123 Teraz dopiero zauważyłem Twoją wypowiedź w innym temacie:

[quote dolphin123]nie MTM a 2,5 drogi.... Dodam, ze jesli nie dojde do zadowalajacej mnie zwrotki, zrobie 2drogi + aktywne doly na AWXach[/quote]

Myślisz, że aktywny dół na AWXach miałby odpowiednio dobre zejście? Bo tak sobie myślę, że zakup dwóch AWXów byłby dużo tańszy, niż kupno jednego TIWa

Skomentuj

Eeee tam 2 i pół drogi, wolałbym poczekać na wersję 8 i 5 calową i zrobić 3 drogi ;]

Skomentuj

A w ogóle ma powstać takero 8 calowa wersja AWX? Średniaki już są, ale w sprzedaży nie ma jeszcze. Kopułka ceramiczna z tego co pisze STX ma się pojawić w 4 tygodniu lutego. To by był ciekawy projekt
        kopułka ceramiczna
        gdm AWX
        gdn AWX

Skomentuj

takero, za jakieś 2 lata pewnie zrobią 8-calówkę AWX

Skomentuj

Zamieszczone przez takero
            Eeee tam 2 i pół drogi, wolałbym poczekać na wersję 8 i 5 calową i zrobić 3 drogi ;]
            ze względów stylistycznych chcę dwie 18tki na froncie :wink:

Zamieszczone przez skal_ar
            Myślisz, że aktywny dół na AWXach miałby odpowiednio dobre zejście?
            Nie bedzie to mialo zejscia jak 3drogi, ale to co dzisiaj oferuje glosnik na basie jest bardzo dobrze i nie odczuwam potrzeby nizszego zejscia. Odczuwam lekki niedosyt bo mam niemaly pokoj.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
              ze względów stylistycznych chcę dwie 18tki na froncie :wink:
              Ze względów stylistycznych to wolałbym ze 30 sztuk 10cm na froncie ;]

Jak kiedyś wkońcu te głośniki wyjdą to będzie można skonfrontować :P

Skomentuj

Ktoś "na oko" jest w stanie stwierdzić, jaka rura BR z oferty STX jest w firmowym zestawie STX AWX? Jakie Wy stosujecie wymiary BR?

Skomentuj

W swoim projekcie mam zakupiony z polinka 68x220 i skrocony.
                  STX ma podobne rury do polinka. Jednak mają inaczej opisane oznaczenia. Jesli chcesz zamawiac wszystko z stxa to spojrz na polinkowy hp68 i zobacz jego wymiar zewnetrzny w dziale technicznym. I o takim wymiarze zewnetrznym zamow z stxa :wink: Czyli ten:
                  http://stx.sote.pl/tunel-bass-reflex-69x218.html :wink:

Skomentuj

Dzięki, po co upraszczać, skoro sobie można komplikować życie :)
                    Czy ktoś z Was, kto zamawiał tydzień-, dwa tygodnie temu GDN 18 AWX dostał już przesyłkę z STX? Mi nawet jeszcze nie przysłali danych konta do wpłaty :shock:

Skomentuj

mbar pokaz zdjęcia zwrotki.

Skomentuj

DOLPHIN123 podaj adres przyjade posluchac )) jeszcze sie okaze ze mieszkasz blok obok hehehe )

Skomentuj

Po wielu mailach na temat 2,5drogi dostałem odpowiedź :grin:
                          Witam.
                          Jednak zdecydowaliśmy się na produkcję wersji 15 ohm głośnika 18-AWX . Pod koniec tego tygodnia będziemy już mieli gotowe do sprzedaży wersję 15 ohm. Schemat już jest w trakcie projektów 2,5 drogi na tej 15 ohm wersji i powinien być dostępny pod koniec przyszłego tygodnia na naszej www.stx.pl
                          Pozdrawiam
                          Sławomir Trzaskowski
                          Także będą dwie i pół drogi w nowych budach :wink:

Skomentuj

Sorki za rozmiar :oops:

Pełnowymiarowe:
                            http://technoportal.pl/photo/DSC01374.JPG
                            http://technoportal.pl/photo/DSC01375.JPG
                            http://technoportal.pl/photo/DSC01376.JPG
                            http://technoportal.pl/photo/DSC01377.JPG

Skomentuj

Na prośbę dolphina:
                              z przyłożenia linijki wychodzi mi grubość drutu cewek: te duże mają 1,0 - 1,1 mm, te małe 0,5 - 0,6 mm, na pewno nie więcej, niż 0,7 mm.

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123
                                Po wielu mailach na temat 2,5drogi dostałem odpowiedź :grin:
                                Witam.
                                Jednak zdecydowaliśmy się na produkcję wersji 15 ohm głośnika 18-AWX . Pod koniec tego tygodnia będziemy już mieli gotowe do sprzedaży wersję 15 ohm. Schemat już jest w trakcie projektów 2,5 drogi na tej 15 ohm wersji i powinien być dostępny pod koniec przyszłego tygodnia na naszej www.stx.pl
                                Pozdrawiam
                                Sławomir Trzaskowski
                                Także będą dwie i pół drogi w nowych budach :wink:
                                No to jestem bardzo happy bo już wiem na jakich głośnikach będę miał nowe kolumny :grin:

Skomentuj

a to tak na zachętę:
                                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

sorry ale nie udało się edytować
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

lklukasz skąd te fotki ? :smile:

Skomentuj

dolphin123, z stx-a