Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car Audio]Budżetowe CA w Mercedesie 190D

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Dawid-SS
    Radio Kenwood KDC-5047U
    Ja właśnie jestem po montażu tego radyjka w swojej Vectrze B. Ogólnie jestem zadowolony, ale po przesiadce z Clariona odczuwam lekki niedosyt basu. Sprawę powinno poprawić założenie wzmaka na przód, ale jakoś nie mam czasu na montaż :/ Słuchałeś już może tego wzmaka? Jak się sprawuje?

Skomentuj

no i w aucie chyba jest jakiś upływ prądu, dziś sprawdzałem miernikiem ale ten noob nic mi nie wskazuje
      A jak multimetrem to sprawdzales ze zapytam z ciekawosci?
      Kto tu jest tym noobem hehe.

Skomentuj

pegelmesser noob to multimetr, sprawdzam amperomierzem, włączonym szeregowo, ale dokładnie wszystko sprawdzę jak już AKU bede miał, bo teraz jechałem na jakimś szrocie tez, co tylko pompa od podcisnienia chciała chodzić na tym a kontrolki nawet nie zapalały sie od grzania swiec itd...
        skal_ar powiem Ci że GLOW leży u mnie i podłączyłem zeby sprawdzić czy gra tylko, czy ma kopyto? nie wiem okaże sie jak przyjda głośniki, ale i tak bede je katował mostkiem czyli 2x200W 4R :twisted: Co do radia, słuchałem niższego modelu i spodobało mi sie jak gra, no i cena/jakość jest rewelacja w Kenach, 24BIT za 550zł, co jest niemozliwe w ALPINE i CLARION... Ja jade na samych AAC, miałbyć WAV ale okazuje się że WAV czyta tylko CD, na pendrive nie ma takiego formatu... No i zmuszony jestem jechac na AAC albo nagrywać płyty AUDIO CD :) Co do samego basu radia, wg mnie jest go sporo i mi styka
        ploter to moje pierwsze CA, następne będzie na pewno jeszcze lepsze i bardziej przemyślane i w dużo lepszym aucie. U Ciebie na pewno robiłbym już z żywicy boczki pod wysokie oraz skaj naciągał i lepił kick-panele. W swoim tego nie robię, brak kasy na wymysły, może kiedyś się przerobi.

Na razie z etapu prac jestem zadowolony, mogłoby to troche szybciej wszystko sie robić ale coż ja poradze. Wiadomo, mam problemy z złożeniem auta, bo jest po remoncie, do tego zle wskazuje mi paliwo wskaznik, jest te upływ prądu(dziwne bo teraz jak zakładam kleme nawet iskierka sie nie pojawia) no i gdzieś tylną szybę źle wkleili i lekko woda do bagaja zacieka, ale wszystko się zrobi... Autem mam jezdzić pare lat, pare tzn tyle az silnik sie nie rozleci i flinstonów nie zobacze w aucie :)
        Jak na "budżet" to cena wyszła już niezła Szkoda ze ja już kasy nie mam :cry:

Skomentuj

Prad z aku to sie mierzy miernikiem cęgowym.

Skomentuj

pegelmesser nie tylko, kiedyś z kolegą mierzyłem mu upływy na bezpiecznikach czyli wyjmowałem bezpiecznik i sprawdzałem czy nie idzie za duży prąd bo miał wszystko powatowane i wkładalismy właściwie wartosci. Ale niemożliwe że auto jest nieodpalone i miernik nie daje rady zmierzyć kilku A czy tam mA... Coś z miernikiem chyba mam nie tak... Jak kupie nowe aku to sprawdze na dwa multimetry przy bezpiecznikach. Obawiam się że za kolorowo to nie będzie. Tylko czemu nie iskrzy teraz jak zakładam kleme? Wcześniej iskry szły aż... W aucie chodzi tylko zegarek, oraz załącza się przy założeniu pompa podcisnienia i otwiera lub zamyka zamki wszystkie. Więc myślę że chwilowo może pokazać się prąd dość spory około 2-4A nawet ale potem powinno wszystko się unormować. Przebuszowałem już 3/4 kabli w aucie całym i nie widziałem żeby jakiś był przerwany czy coś, wszystko idealnie jak od nowosci... Nie wiem, pobawie się za jakiś czas jak już wszystko skończe składać. Możliwe że to rozrusznik ma szczote zawieszoną i coś tam siąga, wtedy nieda sie tego prądu zmierzyć multimetrem bo jest on za słaby, cęgi lepsze wtedy by były... Wujek ma wujek da

Skomentuj

Co do samego basu radia, wg mnie jest go sporo i mi styka
              Źle się wyraziłem. Basu nie jest mało, ale ma inny charakter niż w Clarionie. Clarion miał większego kopa :) Po montażu wzmacniacza (Alpine PMX T320) poprawi się brzmienie na basie - już sprawdzałem, bo nie mogłem się powstrzymać :)

Skomentuj

skal_ar ja na razie będę męczył glowem wszystko, zobaczymy co on gra, ale za jakiś czas idzie na sprzedaż na pewno, będę chciał za niego około 500zł na gwarancji z wszystkimi papierkami, myślę ze za jakies pół roku. Nie pamietam czy gwarka na 12m czy na 24m. Wzmacniacz z firmy essa. Jutro naprawie kilka elementów znów. Myślałem że złoże do końca tygodnia...chyba nie dam rady jednak...

Co do radia, hmm wydaje mi się że przez te "turbo dopalacze" basu robi się tylko przester, ja staram się jechać na flat EQ ale nie zawsze się da :) Basofilia mi przeszła chyba, ale myślę o subie do Mieczysława :)

Skomentuj

Co do radia, hmm wydaje mi się że przez te "turbo dopalacze" basu robi się tylko przester, ja staram się jechać na flat EQ ale nie zawsze się da Basofilia mi przeszła chyba, ale myślę o subie do Mieczysława
                  Dawid jak to

no bass no fun :)

Skomentuj

nowy1 no może i tak hehe Ale nie musza mi włosy latać od basu I tak będzie fajnie :) Tak mi się wydaje Jak to zagra do D... to się wkurzę :) Co do kasy, na razie nie żałuje, jak się bawić to się bawić, most zaspawać turbo wstawić ! :)

Skomentuj

ja staram się jechać na flat EQ ale nie zawsze się da
                      ja też nie chciałbym być postrzegany jako fan łupiącego z bagażnika basu i drgającej tablicy rejestracyjnej Po prostu lubię wiedzieć, co się dzieje tam na dole :) Lubię słyszeć jak gitarka basowa gdzieś tam w tle sobie gra. Nie słucham muzyki typu "umcy umcy", wolę klimaty typu Dire Straits, Pink Floyd, Satriani itp, itd.....

Skomentuj

skal_ar tyle że dobre fronty zagrają ładnie całe pasmo, no ale nie jest to jednak jeszcze szczyt możliwosci a raczej szczyt tego czego oczekujemy, sub jednak ma lepsze zejscie, no i taki 25cm czy 30cm głosnik minimalnym ruchem membrany nawet o 1mm wyda lepszy dzwięk jakościowo niż fronty. O ile w ogóle ceny tych zestawów są zbliżone. Ja jak złoże auto będę wrzucał 100W RMS i sprawdzał czy dzwięk z niego przedostaje się do kabiny, jak tak to już mam kilka fajnych pomysłów. A co do kondesatora, daje go u siebie na przody jednak, potem dokupie drugi na "suba".

P.S. Będę miał kondensator firmy Hollywood Energetic, jest on automatem, czego trochę się boje bo podobno nie zawsze się włącza itd. Jak z tym jest na prawde, wie ktoś moze??

Skomentuj

Mikroetap prac wykonanych już dość dawno temu...

Skomentuj

Dodam jeszcze skończone kabelki, głośnikowy 2x1,5mm2 firmy hollywood za 2,5zł metr(do wysokotonowych, oraz zasilanie radia. Wszystko w oplotach nylonowych :) Żeby nie deszcz który leje od rana to już bym wkładał je do autka, ale niema pospiechu, głośniki przyjdą za tydzień :)

Skomentuj

Jak CI zostanie trohche oplotu to dasz za darmolca :> ??

Kurde chyba się zgadany ma jakiegoś spota kiedyś w połowie drogi :)

Skomentuj

ploter oplotu zazwyczaj kupuje na styk, zostało mi może resztek łącznie z 1m, więc wiesz Mogę Ci to oddać :) Tylko nie wiem co zrobisz z kawałkami takimi jak wszystko kolorowe(czerwono-czarne) Co do spota, bardzo chętnie ale takie dalekie odległości to raczej już jak będzie ciepło Do tego czasu jak znajde pracę to będę myślał nad nowym klockiem do całości :) No i basie w podszybiu :) Ale to jak Bóg da

Skomentuj

Skomentuj

No, wypatroszony jak karp na wigilie :)

Skomentuj

2x1,5mm2 firmy hollywood za 2,5zł metr(do wysokotonowych
                                      a potem się dziwić ze urywają się końcówki do mocowania. 1,5mm to ja mam do midbasów 160W 2 ohm - i tutaj słusznie. Ale 1,5mm na wysokotonówkę to przegięcie - do radia rozumiem.

Skomentuj

LightSound, może i racja, ale kable beda przymocowane tak zeby nic się nie stało, nie było mniejszego przekroju wiec dałem 1,5... Co do tych kabelków, są bardzo elastyczne i miedz w srodku jest bardzo drobna, malutkie niteczki :)
                                        Shiver "karpia żeś pan wpierd****" Co do wybebeszenia, nie jest źle, dziś zastałem kałuże wody w bagaju, ech... coś z szybą nie tak bo była wstawiana na nowo, i widać do kitu....trzeba zasylikonowac...

Skomentuj

Pierwsze wrażenie z złożonego niekompletnego sprzętu, jak gra strona pasażera :) Ogólnie do dupy :) Ani z tego basu, ani to nie gra jak trzeba, tylko jazgocze i pierdzi a głośnik lata jak szmata bez efektu basowego No coż, troche kasy na to poszło, chciałbym żeby dzwięk się zmienił jak już wszystko poskładam

Skomentuj

Czaruję...
                                          X