Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Car Audio]Budżetowe CA w Mercedesie 190D

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dzieki
    byly w podpisie ale juz sie nie mieszcza :angry:
    ale jak to mowia "nie odrazu Krakow zbudowano"
    moje kompletowanie sprzetu trwalo dosc dlugo
    byly testy, odsluchy, opinie...
    Troche trzeba bylo kasy uzbierac i czekac na okazje
    ale bylo warto...
    A teraz "apetyt rosnie w miare jedzenia" trzeba sie rozwijac i posluchac czegos innego
    jak nie missiony to 3 drogi, a to pasywnie a to w bi ampingu :lol:

w lato bede robil bratu budzet audio
    w planach:
    alpinka do 500zl
    mission + jakas okazyjna 16 w drzwi (moze nawet 3 drogi pasywnie na jakiejs szerokopasmowce ale budzetowo)
    wzmak 4 kanaly stare sony xm lub alpinka
    do bagaznika mam u-dimention, 20/60
    moze mds i napewno kupie 8" awx-a jak sie tylko pojawi
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

To STX chce wypuścic AWXa 22cm?? :) Zapowiada się ciekawie To chyba wstrzymam się z tym RE REX8 jeszcze :)

Skomentuj

takie chodza pogloski
        awx 8 10 i 12"
        sam czekam
        tylko, zeby nie bylo jak z 17sw potrzebna mb lub 1m br
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Te nowe woofery mialybyc juz we wrzesniu...

Skomentuj

ale u stx-a to normalne...:flapper:
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Na innym forum dałem a tu zapomniałem :)

Skomentuj

fajny ursus

Skomentuj

Ja pisałem w grudniu do pana Sławka to mi napisał, że projekty są już na ukończeniu. W styczniu mają się pojawić głośniki wysokiej klasy oparte na świetnym AWX'ie tylko w większych rozmiarach.
                  Nowa 8" AWX prawdopodobnie do nowych kolumn 3 drożnych, bo podobno projektują świetnej jakości kolumnę następcę FX-200 (awx ma być zdecydowanie dużo lepszym głośnikiem od i tak dobrego 22scx)
                  Nowe 10" i 12" AWX typowo do subwooferów.
                  Nowy wysokiej klasy głośnik średniotonowy naszpikowany nowinkami. Średniotonowy ma mieć chyba 15cm średnicy i będzie zbudowany podobnie do szerokopasmówki F155 tyle, że z normalną nakładką przeciwkurzową. Wszystkie głośniki na węglowych membranach to wiadomo. Tyle wiem. Nie zapytałem o nową kopułkę tylko... Kolumna na awx ma być mocną odpowiedzią na nowe wyroby tonsila tylko ze znacznie lepszą jakością dźwięku i bardziej konkurencyjną rozsądną ceną.

Skomentuj

No to i przyszedł czas na suba, oczywiście to nie jest jego docelowe pudełeczko, na wiosnę zabawię się w zabudowe(mam taką nadzieje) i wstawię głośnik w półkę tylną. Raczej będzie to BR, chociaż sam jeszcze się nad tym borykam. Wadą jest to że nie podoba mi się zestawienie z alpinką 3544, myślę na co ją zmienić. Alpina ma kopa ale to nie jest to... Chciałbym mono jakiś lub 2kanały ale 2x300W 4R zeby jednym kanałem ciągnąć. Lub 1x250/300W 4R.
                    Zdjęcia suba, przyszedł troche brudny ale preparat do renowacji gumy plastiku itd czyni po prostu cuda:

Skomentuj

czy to jest W8?

Skomentuj

Tak dokładnie to jest Helix W8 stara seria, teraz zastąpiony jako P8. 250W 4R, wg producenta w skrzynce poleconej, czyli tej na foto łyka 300W. Bujdą to nie jest, mostek alpiny 400W 4R zostaje łyknięty po prostu przez ten przetwornik. Dlatego chce zmienić alpine na coś MONO z większą kontrolą. Nie koniecznie mocą, 300W 4R mi styknie :)

Skomentuj

Jak brzmienie i kultura grania tego W8 ?? Mułek czy dość kulturalny. ??

Skomentuj

Szybki jest, precyzyjny, ale mam problem chwilowy z przesterami itd więc od głosu końcowego się wstrzymam...

Skomentuj

Dla tych co lubią patrzeć: Mały ale wariat :)

Skomentuj

Mała zmiana, helix i alpine na sprzedaż a ja kupiłem coś innego do zasilania przodu, chyba teraz z mocą przegiołem, bo wooferki prują z siebie flaki.

Co do odczuć na szybko, jak gra TEC z dotechami. Góra nie jest wcale jakaś delikatna ale wzmacniacz nie ostrzy, po przesiadce z alpine czuć ze troche się wysokie uspokoiły. Wooferek ma na pewno lepsza kontrole, wcześniej jak na alpinie dokręcałem pod max to były lekkie problemy, jednak więcej SPL z dotechów nieda się wycisnąc, to jest max i maxem jest ich bas który po prostu przy obecnym wzmacniaczu i ustawieniu podbicia na nim przy 45Hz na około 3dB i w radiu 50Hz na 1dB powala iloscią i zróżnicowaniem, szczegółów na pewno jest więcej. Myślę że wzmacniacz zostanie u mnie na dłużej. Pokazał więcej niż alpine. Szkoda tylko że cena jego powala z nóg. No i cięzko nabyć używkę...

p.s. Aż taki wielki nie jest :) Może w przyszłości 1200.1? W moim bagaju o dziwo lepiej się odnalazł z ustawieniem.

Skomentuj

60cm x 21cm to nieduży ??

Czyzbyś rozwiał moje wątpliwości co do kontroli ?? :)

Skomentuj

Tak rozwiane wszelkie wątpliwosci, TEC ma ją po prostu lepszą i tyle. Na razie mi się podoba :) Ciekawe jak grają wzmacniacze klasowo jeszcze lepsze :)

Skomentuj

no jak to jak? Lepiej! :)
                                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jak się troszkę osłucham to powiem więcej, ale to co mi się rzuciło na pierwszy słuch to więcej szczegółów niż pod alpine... teraz trzeba zrobić kolejny krok do przodu i kupić lepsze radio... Myślę o NAKA 400, nie interesują mnie bajerki, teraz tylko płyty AUDIO CD. Koniec z Mp3 i AAC...

---------- Post dodany o 22:13 ---------- Poprzedni post o 16:27 ----------

Dziś pierwsza osoba trzecia (bardziej osłuchana) słuchała mojego audio. Ciekaw jestem jej wrażeń, przy okazji ja posłuchałem zestawu DLS Nobelium 5.2 wspomaganym wooferami 9calowymi dynaudio w najnowszej BMW 3. Wooferki dynaudio schowane pod siedzeniem w miejscach oryginalnych subwooferów które nie grały za przyzwoicie, jednostka została ta sama, wspomagał ją procek audisona i wzmacniacz którego nie pamietam firmy, ale zacny kloc. Po przesiadce z mojego audio rzuciła mi się średnica i wysokie na uszka, jednak zestaw został zbudowany jako 3way i średnie są dużo fajniejsze niż w 2way. Przy tym też średnie były w miejscu ori głosników co daje im lepsza wysokośc i inne promieniowanie srednich. Tak czy siak, połączenie które zaprezentował mi kolega w swoim aucie grało bardzo przyjemnie miekko i z dużą iloscią detali, co mnie wkurzyło, troszkę cykanie wysokiego mimo że nie był ostry ale tak jakoś czasem jakby coś mu odbijało i robił CYK za dużo. Bas podobał mi się średnio, można go nazwać takim przytulnym i misiowatym trochę u mnie bas jest chamski zrywny i ma całkiem inny impet, rzuca się bardziej w ucho, może i jest go trochę więcej, ale słychać inne umiejscowienie głośników. Po powrotnej przesiadce do mego wozu i odpaleniu płyty kolegi na której wczesniej słuchalismy można u mnie odczuc było że wysokie sie troche wybijają ponad pasmo, co mi akurat w ogóle nie przeszkadzało. Tak samo bas dlatego że mam go podbitego około 3dB na 45Hz i 1dB na 50Hz. Granie w U nie jest moim ulubionym ale wysokie nie wybijają się aż tak mocno wg mnie, bas trochę za mocno ale ma grać bez suba i pokazać pazurek! Szkoda że nie zrobiłem zdjęć BMW kolegi bo sprzęt zaaplikował na prawdę bardzo fajnie i miło. Dużym plusem w jego instalacji był procesor audisona, jego czasówki i kokrektor fenomenalnie ubarwiają dzwięk tworząc go całkiem innym. Procesor w przypadku kolegi był konieczny z powodu oryginalnego radia którego nie chciał zmieniać. Teraz tylko sam nie wiem czy chciałbym dołożyć sporo kaski do DLSów ponieważ moje Morele wg mnie nie grają tak na prawde dużo gorzej a można znaleźć miejsca w których grają po prostu lepiej. Cięzko mówić o porównaniu na tym samym poziomie gdyż klocki zestawu też są inne. W każdym razie bardzo podobało mi się granie w aucie Krzyśka :)

Skomentuj

ABO tylko fajnie wyglada w teorii i na papierze. Poczytaj opinie o nim. Mialem z nim stycznosc i potrafi strzelac w glosniki itd.
                                          No ale jak do fabrycznego radia to moze byc fajna opcja.
                                          Btw: ostatnimi czasy troche podrozal ale i tak ciezko znalezc alternatywe dla niego...
                                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X