a racja, myślałem, że masz je zakończone trwale z jednej strony czymś, podkładką np.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
DiyEnd :)
Collapse
X
-
Z tego co się orientuję to podział będzie leżał dosyć nisko - w tej sytuacji lepiej już zorganizować jakieś lepsze warunki do pomiarów. Myślę, że przy takim projekcie warto się o to postarać i akurat w temacie zwrotki nie warto kusić się na minimalizm - w końcu nazwa tematu coś nam mówi o tym projekcie :)
Skomentuj
-
No ale co Ci da to studio nagrań? Równie dobrze możesz wyjść "na pole" i tam pomierzyć kolumny "z drabinki" - efekty będą pewnie lepsze niż ze studia nagrań a jeszcze do tego te "kilka stów" zostanie Ci w kieszeni... Przy koszcie samych materiałów na te kolumny, taki koszt pomiaru to betka. Myślę, że w tym projekcie nie chodzi o oszczędności
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaSam piszesz "Pewnie" Wiec 100% pewnosci nie dajesz że bedzie lepiej...
W takim razie powiedz mi po co sie tłuc do komory bezechowej jak można w polu kartofli to pomierzć?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BraWo Zobacz postalekki off top:
a przypadkiem te kolumny nie maja grać w domu u właściciela?
i czasem tam nie powiny byc mierzone?
Pozdrawiam
---------- Post dodany o 12:45 ---------- Poprzedni post o 12:43 ----------
Luszti ma rację. Nawet śpiew skowronków przeszkodzi w pomiarach. Plus to przestrzeń otwarta, czyli prawie brak odbić, minus to dodatkowe fale akustyczne z otoczenia w tym wiatr.
Skomentuj
-
El_liero Ma racje wiatr spiew ptaków i inne niezbyt sprzyjajace warunki oczywiscie fala nie ma sie od czego odbi i to jest ogromny + ale tak jak mówiłem jeśli nie mamy dostepu do komory można wnieść to do studia jest w koncu wysadzone po brzegi pianka która niweluje w jakiś sposób poglos i odbicia
Skomentuj
-
Śpiew ptaków raczej mało przeszkadza, pomiar robisz z metra z jakimś tam natężeniem, ptaszki ćwierkają dość daleko i raczej nie za głośno. Poza tym jedna petarda przed pomiarami i ptaszków nie ma :razz: Większym problemem jest wiatr.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios221 Zobacz postaMoim zdaniem spokojnie wystarczy studio nagran
Byłem w jednym i w drugim na zajęciach z akustyki na EiTI PW.
http://www.elka.pw.edu.pl/pol/Badani...ioelektroniki4
http://www.elka.pw.edu.pl/pol/Badani...ioelektroniki5
---------- Post dodany o 20:56 ---------- Poprzedni post o 20:54 ----------
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaTak na politechnice w warszawie będzie mierzone
Skomentuj
-
Może to nie pod ten projekt, ale fajny pomysł na miejsce do pomiarów to jakaś drewniana stodółka wysłana słomą - tym bardziej, że jest po zbiorach i z balotów można niezłą komorę ustawić
nowy1 a jak z muzyką organową - 22 cm w basie to mimo wszystko nie jest maximum tego co można w tej kwestii zrobić. Przy takim budżecie jest kilka alternatywnych rozwiązań, chodź pewnie na decyzję złożyły się jeszcze WAF, metraż salonu i reszta toru (z tego co wiem chcesz utrzymać pasywne podziały i GM70 :) ).
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaNa EiTI właśnie?Zamieszczone przez mor den siur Zobacz postaMoże to nie pod ten projekt, ale fajny pomysł na miejsce do pomiarów to jakaś drewniana stodółka wysłana słomą - tym bardziej, że jest po zbiorach i z balotów można niezłą komorę ustawić
nowy1 a jak z muzyką organową - 22 cm w basie to mimo wszystko nie jest maximum tego co można w tej kwestii zrobić. Przy takim budżecie jest kilka alternatywnych rozwiązań, chodź pewnie na decyzję złożyły się jeszcze WAF, metraż salonu i reszta toru (z tego co wiem chcesz utrzymać pasywne podziały i GM70 ).
Skomentuj
Skomentuj