To ty wydajesz na te głośniki jak na mokre zborze:o
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
DiyEnd :)
Collapse
X
-
Piękne te tweetery. Oficjalnie zazdraszczam projektu po raz drugi. Frezowanie 5d obudowy jak najbardziej do mnie przemawia. Teraz już jestem pewien, że obudowy wyjdą idealnie. Jak Ci dobrze pójdzie, to nie będziesz mieć konkurencji obok highendów za 150k. Mam jeszcze pewną propozycję co do wykończenia obudów. Mogłyby ciekawie wyglądać obciągnięte włóknem węglowym. Nie wiem czy da radę obciągnąć tył jednym kawałkiem (raczej nie), ale fronty w grafitowych włóknach wyglądałyby imho obłędnie. W ciągu miesiąca - dwóch zabieram się za laminowanie próżniowe tego materiału metodą infuzji jak już będzie mi wychodzić (a zakładam, że odniosę sukces przy pierwszym podejściu) to oferuję swoją pomoc w fornirowaniu laminatem węglowym. Jak jesteś odważny to możemy spróbować zalaminować również tyły ale z pewnością trzeba będzie zrobić przez środek tyłków "szew" który trzebaby wypełnić szpachlą i ukryć pod czarnym lakierem. Jakby co wal na PW. Sam chciałbym sobie takie coś pierdziachnąć, ale robienie wyszukanych obudów do przeciętnych driverów ma dość mało sensu. Tu z kolei węgiel pasowałby idealnie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Amnes Zobacz postaPiękne te tweetery. Oficjalnie zazdraszczam projektu po raz drugi. Frezowanie 5d obudowy jak najbardziej do mnie przemawia. Teraz już jestem pewien, że obudowy wyjdą idealnie. Jak Ci dobrze pójdzie, to nie będziesz mieć konkurencji obok highendów za 150k. Mam jeszcze pewną propozycję co do wykończenia obudów. Mogłyby ciekawie wyglądać obciągnięte włóknem węglowym. Nie wiem czy da radę obciągnąć tył jednym kawałkiem (raczej nie), ale fronty w grafitowych włóknach wyglądałyby imho obłędnie. W ciągu miesiąca - dwóch zabieram się za laminowanie próżniowe tego materiału metodą infuzji jak już będzie mi wychodzić (a zakładam, że odniosę sukces przy pierwszym podejściu) to oferuję swoją pomoc w fornirowaniu laminatem węglowym. Jak jesteś odważny to możemy spróbować zalaminować również tyły ale z pewnością trzeba będzie zrobić przez środek tyłków "szew" który trzebaby wypełnić szpachlą i ukryć pod czarnym lakierem. Jakby co wal na PW. Sam chciałbym sobie takie coś pierdziachnąć, ale robienie wyszukanych obudów do przeciętnych driverów ma dość mało sensu. Tu z kolei węgiel pasowałby idealnie.
chciałem tak zrobić ale jakoś średnio mi się podobało :)
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez Amnes Zobacz postaMam jeszcze pewną propozycję co do wykończenia obudów. Mogłyby ciekawie wyglądać obciągnięte włóknem węglowym.Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postachciałem tak zrobić ale jakoś średnio mi się podobało
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta[/COLOR]Nowe monitorki na accutonach
nim zbuduje swoje END trzeba na czymś słuchać :)
Projekt podłogówek świetny - już nie mogę się doczekać efektu finalnego. Mam nadzieję, że kiedyś będzie mi dane chociaż posłuchać sprzętu tej klasy (o posiadaniu nie wspominam) ;]
Skomentuj
-
Nie mogę powiedzieć, że nie spodziewałem się, iż węgiel był brany pod uwagę podczas projektowania. Rzeczywiście jakby wykończyć paczki 100% w tym materiale, to mogłyby trumniasto wyjść, ale węglowy front na sucho + czarny fortepian na tył mógłby mieć urok. Zresztą jak na front to nawet nie trzeba się chrzanić i można dać zwykłą okleinę bo są już tak ładne.
Chociaż laminowanie mdfu ma też pozytywny skutek akustyczny a skoro tył będzie czymś zalaminowany to i front warto wykończyć jakimś laminatem, najlepiej właśnie węglem techniką infuzji próżniowej jeżeli pod względem estetycznym by paskowało autorowi. Można taki węgiel potem polakierować na wysoki połysk bezbarwnym, a jak ma być front czarny to zwykłe szkło + lakier wystarczy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaPanowie Może znacie kto by mi dokończył moje kolumny sklejanie szlifowanie,lakierowanie itp ???
Stolarsko chyba jedni z najlepszych na forum.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postatzn co dalej ?
poprostu zrob cos innego
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1Panowie Może znacie kto by mi dokończył moje kolumny sklejanie szlifowanie,lakierowanie itp
Zamieszczone przez nowy1Bo to nie diyaudio.pl
rzeźba w gów... za 5 zł stx i tonsile
Skomentuj
-
Jakie ma znaczenie kto sklei deski, które Marcin sam zaprojektował? Wg. mnie żadne i naturalnym jest, że zleci zrobić to komuś innemu, jeżeli sam nie ma na to czasu, a chce czym prędzej cieszyć się gotowym projektem. Prosty rachunek ekonomiczny. Jakby miał w domu drukarkę 3D to też powiedziałbyś co to za diy skoro "tylko" wydrukował wcześniej zaprojektowane obudowy? Każdy projekt wymagający od użytkownika więcej niż samo zapłacenie za w pełni gotowy produkt to diy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postabo bał bym się dać chyba do zrobienia domorosłym "fachowcą "
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postazresztą obudowy już skleiłem i sam będę robił
bo bał bym się dać chyba do zrobienia domorosłym "fachowcą "
Skomentuj
-
cztery razy zlecałem Forumowym "stolarzą" robotę i 4 razy zjebali wiedz ...
---------- Post dodany o 16:17 ---------- Poprzedni post o 16:06 ----------
Zamieszczone przez colcolcol Zobacz postaTo jeszcze będą Twoje kolumny DIY?
Rozmach konstrukcji i zastosowane przetworniki słusznie budzą respekt oraz zazdrość, czyli spełniły swoje główne założenia konstrukcyjne, może ich nie składaj :) ?
Skomentuj
Skomentuj