Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DiyEnd :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ostatnio Troels zmajstrował coś na Accutonach i nawet chwali je:
    http://www.troelsgravesen.dk/Jenzen-Accu.htm

Skomentuj

Nie na temat...
      Zamieszczone przez jamess8 Zobacz posta
      Ostatnio Troels zmajstrował coś na Accutonach i nawet chwali je:
      mam wrażenie że Troels pakuje wszystko możliwe w tą paczke, to już chyba 4 wersja z tymi accutonami coś chyba magicznego musi byc w tych TL

Skomentuj

Powiem szczerze, że nie rozumiem napinki na temat.

Kolega nowy1 chce komuś zlecić szlifowanie, a reszta już płacze, że to nie jego diy. To, że sam napisał programy na CNC żeby wyciąć te formatki, sam je posklejał to nic nie znaczy. Zwrotka zostanie zaprojektowana być może przez kolegę nowy1, być może nie, ale na pewno z jego pełnym udziałem. Ale to też już nie jego diy. Zrobienie całej wizualizacji, wymyślenie jak to ma wyglądać, zrobienie różnych wersji wykończenia, obmyślenie wszystkiego to nie jego diy.
        Diy to samemu zrobić obudowy wg czyjegoś projektu, wsadzenie tam zwrotki, której się nie słyszało, ale jest na czyjejś stronie. W porównaniu do takiego diy to kolega nowy1 zrobił 5 razy więcej.

Bo to nie diyaudio.pl
        rzeźba w gów... za 5 zł stx i tonsile
        A tego nie skomentuję...nie warto...
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

fajny pomysl z obudową

Skomentuj

ja bym chętnie w wolontariacie poszlifował gdybym miał więcej czasu wolnego :/

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
              ja bym chętnie w wolontariacie poszlifował gdybym miał więcej czasu wolnego :/
              własnie to chodzi o czas :(

ostatnio zero w pracy max !!

Skomentuj

Zamieszczone przez malutkiz Zobacz posta
                mam wrażenie że Troels pakuje wszystko możliwe w tą paczke, to już chyba 4 wersja z tymi accutonami coś chyba magicznego musi byc w tych TL
                akurat tutaj nic nie zostalo z TL.

Skomentuj

Masz tu na ,myśli małe SD na wyjściu ?

Skomentuj

A sorry, spojzalem tylko na druga wersje basrefleks. Ogolnie to chyba nic nowego Troels tu nie wymyslil. Tunel jak typowych AOS, IMF, TDL, czy PMC. Strojenie calego ukladu powyzej rezonansu glosnika, a pojemnosc obudowy znacznie ponizej VAS. Szkoda, ze pokazal odpowiedzi portu. Co ciekawe wytlumienie rowniez bardzo skromne :)

Skomentuj

Dawno mnie na forum nie było i muszę powiedzieć że jestem w ciężkim szoku :)) Konstrukcja mega. Słyszałem te głośniczki (oczywiście na As parę lat temu) w monitorze i byłem zachwycony brzmieniem, mega szczegółowe, dynamiczne, neutralne, bajka. A co dopiero mówić o trzech drogach na nich. Nowy1 niezły z ciebie wariat, z pozytywnym tego słowa znaczeniu. Szacunek i powodzenia

Ps. a tak z ciekawości ile wyszedł cię mdf a i ile robocizna (cnc)? Choć obiło mi się że sam pisałeś program, więc pewnie cnc mniej niż normalnie...?

Skomentuj

Panowie kolumny sklejone,i oszlifowane na dniach fotki

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                          ja rozumiem tak innego lepszego :)

a tu już będzie ciężko :)
                          A kto powiedział ze jak cos sie nazywa Accuton i kosztuje po kilka tysiecy za mały głośniczek to już jest najlepsze na swiecie i niedoścignione ??? Czyli wszyscy inni producencji budujący drogie konstrukcje na innych głosnikach sie zwyczajnie pomylili ?

Skomentuj

Zamieszczone przez arwas Zobacz posta
                            A kto powiedział ze jak cos sie nazywa Accuton i kosztuje po kilka tysiecy za mały głośniczek to już jest najlepsze na swiecie i niedoścignione ??? Czyli wszyscy inni producencji budujący drogie konstrukcje na innych głosnikach sie zwyczajnie pomylili ?
                            Czy Ty musisz się do wszystkiego czepić? nowy1 osłuchał wiele głośników i jeśli wg jego uznania nie ma dla niego nic lepszego to Ty nie masz żadnego prawa tego negować. Ja wiem, że uwielbiasz Tonsile i Visatona...i wiele o nich wiesz...ale każda ma swoje zdanie i nic Ci do tego!
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Witam kolego tylko ,ja testowałem wcześniej

scan speak,seas,visaton,perles ,menager,mivoc,vifa...

to nie jest wybór bo drogi i ładne :)

tylko grają

Skomentuj

Inne też graja. Dla Ciebie te dla innych inne. Opowiadając że te sa absolutnie najlepsze stawiasz się w roli wyroczni jakosci brzmienia. A tak nie jest.
                                Poza tym będziesz miał jeszcze jedną istotną cechę brzmienia do zrobienia. Zwrotnice, od których głównie zalezy efekt. Na tym polu mozesz stale doskonalić konstrukcje.

---------- Post dodany o 23:56 ---------- Poprzedni post o 23:55 ----------

ps. LuSzTi - twojego głupio agresywnego postu nawet nie chce mi się komentować.

Skomentuj

rylko ja mam jeden plus komore bez echową i z 12-15 lat doświadczenia :)

Skomentuj

producenci też maja komory bezechowe - wieksze od tych kanciap na polskich uczelniach i jeszcze więcej lat doświadczenia. Przeciez nie wszyscy producenci hi-endu używaja wyłącznie Accutonów. Gdyby były takim topem absolutnym to w szczycie ofert cenowych nie powinno juz byc innych przetworników :)
                                    Dlatego możesz być pewien, że możliwości doskonalenia konstrukcji te głośniki ci nie zamkną.

---------- Post dodany o 00:21 ---------- Poprzedni post o 00:06 ----------

ps. i oczywiście kibicuję.

Skomentuj

Przepraszam cie zmienię na tonsile :)

Skomentuj

tak trzymać
                                        Może za jakiś czas uznasz, że najlepsze są "grajpudła" na "sabach greencone"? Nie mów z góry "nie".
                                        Last edited by arwas; 27.12.2011, 00:03.

Skomentuj

Opowiadając że te sa absolutnie najlepsze stawiasz się w roli wyroczni jakosci brzmienia
                                          I może tak jest? słuchałeś? nie wiem i nie osadzam,Dla niego sa fajne takie i koniec kropka o gustach sie nie dyskutuje...Mi sie podobało brzmienie altusów i co? Miałem do czynienia z kolumnami za setki tysiecy ale nadal chetnie wrócił bym do altusów i posłuchał na nich"Du hast":)

tylko grają
                                          A ja myslałem ze kolumny nie graja tylko muzyka
                                          Nie no zart oczywiscie nadal kibicuje i mam nadzieje że też kiedyś sobie taki hiendzik odstawie:)

rylko ja mam jeden plus komore bez echową i z 12-15 lat doświadczenia :)
                                          Zazdroszcze i jednego i drógiego:)

audio physic stosuje w swoich konstrukcjach xxls i co to zły głosnik ? Nie po prostu każdy lubi co innego:)
                                          Nowy1 wstydz sie przez twoje 666 postów wzieła mnie ochota na ulubiony zespół z młodych lat"666"

Skomentuj

Czaruję...