Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

DiyEnd :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
    Moze ktos mi sensownie wytlumaczyc, jaki jest sens robienia pomiarow glosnikow w komorze bezechowej, robienie zwrotnicY pod te pomiary tylko po to, zeby pozniej sie rozczarowac podczas odsluchu w pokoju ktory kompletnie nie jest przystosowany akustycznie ?
    Wpierw musisz zrobić pomiary "pewne " na których dopiero stroisz kolumnę
    i wtedy słuchasz i dostrajasz sobie.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
      Moze ktos mi sensownie wytlumaczyc, jaki jest sens robienia pomiarow glosnikow w komorze bezechowej,
      glowna roznica to pomiar basu

Skomentuj

Im lepsze pomiary, tym mniej trzeba się domyślać, dopowiadać i działać po "omacku".:) Szczególnie jest to ważne dla konstrukcji z większą ilością głośników niż w 2 drogach i przy niskich podziałach.
        Last edited by jamess8; 26.10.2011, 16:03.

Skomentuj

Mozna tez kopsnac flaszke rolnikowi i skorzystac z jego wielkiej stodoly wypelnionej sloma. Swietne miejsce na pomiary.

Skomentuj

Dotarły ostatnie elementy z cnc
            klejenia niema końca ...

Skomentuj

ale ten krzyzak chyba nie pod te kolumny?

Skomentuj

będzie z kwasówki 15 mm ten tylko do powiercenie dziurek i jako przymiarka

Skomentuj

bo juz sie balem...
                  przeciez on by nie utrzymal tych 100kg

Skomentuj

1,5 litra kleju na jedną kolumnę zastanawiam sie nad całym frontem z aluminium lub kwasówki ale to spore koszty , zobaczymy :)

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                      1,5 litra kleju na jedną kolumnę
                      to nie tak źle jak na tak dużą ilość powierzchni klejonych
                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ciekawy sprzęt w rogu :)

Skomentuj

te pod frezowanie u góry to na te wystające pierścienie co martwił się Paweł :) ,że krzywo ułożone.

Generalnie roboty masa to dopiero jedna kolumna sklejona !!

---------- Post dodany o 20:34 ---------- Poprzedni post o 20:29 ----------

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                          Ciekawy sprzęt w rogu :)
                          monitorki na accutonach

mam wszystko głośniki, terminale, zwrotki tylko niema czasu złożyć :)

Skomentuj

tak bardziej w roku pokoju, ukryte pod zasłoną :razz: To chyba nie accutony....to chyba Logitech :razz:
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

nowy1 ten klej którego używasz jest bezwonny? Patrząc na zdjęcia wnioskuję że wszystko powstaje "na salonach" :) Domownicy się nie skarżą?
                              Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                              Grado SR125i

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                tak bardziej w roku pokoju, ukryte pod zasłoną :razz: To chyba nie accutony....to chyba Logitech :razz:
                                tak do TV

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                nowy1 ten klej którego używasz jest bezwonny? Patrząc na zdjęcia wnioskuję że wszystko powstaje "na salonach" Domownicy się nie skarżą?
                                Bezwonny

spoko mieszkanie do remontu to mogę walczyć

szlifowanie,nakładanie żywicy będzie w warsztacie robione

obmyśliłem szlifowanie zlecę na 5 osiowa frezarkę z planowanie o 2mm całej budy łącznie z tym tyłem
                                Last edited by nowy1; 01.11.2011, 19:48.

Skomentuj

Zamieszczone przez nowy1 Zobacz posta
                                  obmyśliłem szlifowanie zlecę na 5 osiowa frezarkę z planowanie o 2mm całej budy łącznie z tym tyłem
                                  ale leniwy jestes! :p
                                  swoja drogą nawet nie chce wiedziec ile to bedzie kosztowalo... :???:

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    ale leniwy jestes! :p
                                    swoja drogą nawet nie chce wiedziec ile to bedzie kosztowalo... :???:

Mniej niż myślisz dobrego whiskacza :)

Skomentuj

za program + prace maszyny? :o
                                      to masz kolege wlasciciela firmy?
                                      czy mozecie sobie z kierownikiem sie dogadac?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                        za program + prace maszyny? :o
                                        to masz kolege wlasciciela firmy?
                                        czy mozecie sobie z kierownikiem sie dogadac?
                                        znajomy, program na cam sam robię

Skomentuj

To masz fajnie, ja tu się cieszę że mogę coś na moich 3-osiach pofrezować a tu proszę 5-osiowa. Mamy jedną Fidię i jakby zobaczyli że tam jakieś dechy robię to by mnie za ja... na suwnicy powiesili
                                          Nowy1 mam nadzieje że nie mieszkasz w bloku na 4 piętrze bo nie chciałbym tego targać po schodach

Skomentuj

Czaruję...
                                          X