Ładny statyw :P
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Aktywnie zDeSPerowane 3-way by LuSzTi
Collapse
X
-
Nie na temat...Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaOkazuje się, że mam choć jednego kibica
Skomentuj
-
Zamieszczone przez malutkiz Zobacz postatak trochu wielgachną obudowe na tego uni będziesz potrzebował. Jak podłączyłeś dodatkowe kondensatory?
Dziś wymyśliłem sobie jak tym sterować i jak wizualizować nastawy. Jak dobrze pójdzie to pojadę po bandzie jeszcze bardziej, ale na razie nie zdradzę szczegółów żeby nie zapeszyć. Dodatkowe kondensatory od dołu są połączone grubym drutem do kondensatorów na górze. Generalnie blok końcówek mocy wyniesie mnie śmieszną kasę jak na możliwości:
3 x PCB + 3 x komplet części do Uniampa wyszły mnie ok 220zł. Te radiatory ze zdjęcia kosztowały mnie chyba z 7zł, trafa: jedno 8,5zł (ok 150VA), jedno za friko od kumpla (ok 400VA) i jedno chyba za 35zł z przesyłką (ok 250VA). Komplet części do zabezpieczeń i systemu monitoringu temperatur i załączania traf to koszt ok 55zł ze zrobionymi przeze mnie PCB. W razie czego w przyszłości będę musiał dołożyć jeden radiator. Póki co koszt całego bloku końcówek mocy wyniósł mnie ok 330zł - chyba nie dużo.
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaŁadny statyw :PAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Dla tych co lubią słuchać oczami :razz:
Porównując Seasy i Ushery to tak jakby Seasa było mniej :P Magnes sporo mniejszy, kosz chudszy, ale cały układ na pewno lepiej wentylowany. Głośnik w ogóle sporo lżejszy, Usher sprawia wrażenie dużo bardziej solidnego i zaawansowanego technicznie. Seas póki co wygrzewa sie free air, zobaczymy co powie w obudowie, tej samej TL, która pojawiła się tu w wątku, ale to za jakiś czas.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaZasilasz je uniampem?
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaOstatnio nawet popularne są aluminiowe Seasy na forum.
Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz postaWe free air słuchac dośc mocno ze Ushery ciągna znacznie wyzejAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTak, też mi się wydaje, że Ushery grają wyżej..
Ten seas jest o tyle fajny, że osiąga w 30-35L to co inne osiągają w 50. Ma tylko ciut niższą efektywność i trudniej zestroić bo trzeba większej kanalizacji.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaluszti jaki kolejny krok przed tobą w robicie?
Później projektuję i robię cały cyfrowy preamp. Na to sobie daję ok 2 tygodni. Na sam koniec pomiary i projektowanie zwrotki. Czas mnie goni. Na pewno prace muszą ulec przyspieszeniu!!!Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez tomq88 Zobacz postaHehe, teraz zapewne powatpiewanie w moim pierwszym poscie w tym temacie nie wydaje Ci sie takie dziwne Zawsze tak jest, ze wydaje sie ze sie zrobi, ze spokojnie, ze duzo czzasu. Ale jak sie sprężysz to dasz rade.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez El_liero Zobacz postaja bym pieprzył testy wytłumień i różnych tuneli. Zajął się najważniejszymi rzeczami ja np: ten preamp a mniejsze rzeczy na koniec jak zostanie czas.
Czy ktoś się orientuje jak szybkie muszą być odbiorniki TOSLINK? Jaką przepustowość muszą mieć? Bo jest tego na rynku sporo. W dokumentacji firmy TOSHIBA odbiorniki audio posiadają przepustowości 6Mb/s, 12.8Mb/s i 15Mb/s (te ostatnie niby do f próbkowania 96kHz). Wspomniane przez Ravena TORX179 mają 12.8Mb/s, więc zakładam, że to takie minimum. Może ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie?
Kolega załatwił mi odbiorniki HFBR-2523Z, ale to są przemysłówki, z wydłużonym linkiem (nawet do 110m) z przepustowością 40kB/s. W dokumentacji nie ma nic na temat zwiększenia prędkości przy krótszym światłowodzie. Może się do czegoś kiedyś przydadzą.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Tak się zastanawiam jak zrobisz regulację głośności. Mogę użyć np 3xPGA2311, lub PGA4311 (kostki mam na stanie). Regulacja odbywała by się już po prockach DSP. Nie chcę robić regulacji przed DSP. Mogę też użyć do tego algorytmów z DSP, ale zawsze jest to jakaś tam dokładność przeliczania, coś tam zawsze zostaje zaokrąglone. Z drugiej strony i tak filtry są w locie przeliczane z jakąś tam dokładnością, więc może się nie przejmować i zrobić regulację głośności na DSP?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postawięc może się nie przejmować i zrobić regulację głośności na DSP?
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaRegulacja odbywała by się już po prockach DSP. Nie chcę robić regulacji przed DSP.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz postaDlaczego?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj