Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Podłogowe d'Appolito na STX+Fountek

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez coval_tk Zobacz posta
    Co do samego układu wzmacniacza to jego ustawienie ze wzmocnieniem 1:1 zrobiłem po to, żeby kalibrację karty przeprowadzać razem ze wzmacniaczem, co pozwoli uniknąć lub przynajmniej zmniejszyć ewentualne przekłamania podczas pomiarów.
    kalibrację karty dźwiękowej przeprowadza się bez podłączonego wzmacniacza. Być moze chodzi o impedancje wejsciowe i wyjsciowe. Włączając szeregowo wzmacniacz możesz nie przeprowadzić prawidłowo kalibracji. O kalibracji masz wszystko napisane w HELPie w programie.
    Zamieszczone przez coval_tk Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie odnośnie samego pomiaru nearfield. Jak mam go wykonać mając w obudowie układ WTW?
    dobre pytanie. Prawdopodobnie drugi nisko-srednio tonowy nie będzie miał wpływu na na pomiar pierwszego. Wiec uważam, ze nie musisz odłączać.
    patrząc na kalibrację nie widzę niepokojących rzeczy

Skomentuj

Gdybys mierzyl obudowe TL, to trzeba sciagac charki bliskiego pola z obu glosnikow osobno zapietych. Nastepnie sumowanie i pozniej sumowanie z odpowiedza portu. Natomiast w OZ czy BR chyba mozna sobie to odpuscic i pomiarowac oba podlaczone jednoczesnie.

Skomentuj

Czaruję...
      X