Zamieszczone przez Pawel S.
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Modyfikacja Jamo Studio 180 → STX 3-Way
Collapse
X
-
Last edited by LightSound; 08.02.2013, 12:30.
-
Odpad już dawno w koszu :unsure:
W sumie to chyba wybiorę opcję z drugim terminalem. Wstawiłbym takie coś:
http://www.stx.pl/terminal-10.html
I przykręcił do tego zwrotnice.
Skomentuj
-
W czasie ostatniego tygodnia dorobiłem przegrody:
Dotarły również elementy z Polinku więc w międzyczasie czeka mnie lutowanie:
Zamówiłem płytkę uniwersalną pod zwrotnicę, co ułatwi mi w przyszłości jej korektę.
I oczywiście urodził się kolejny problem :P Byłem w 4 sklepach i wszędzie mają Wikol tylko w tubkach.
Skomentuj
-
Byłem dziś w STX, kupiłem parę pierdół (BR, terminal, wygłuszenia i przewody). Spytałem się o GDN 22-140-8-SCX, ma być dostępny pod koniec przyszłego tygodnia.
---------- Post dodany 21.02.2013 o 20:40 ---------- Poprzedni post 20.02.2013 o 21:39 ----------
Postanowiłem z wytłumieniem wzorować się na projekcie FX200. Góra, tył i dół wyłożone matą filcowo-bitumiczną. Watę poliestrową będę wygłuszał doświadczalnie po złożeniu kolumny.
Nowa porcja zdjęć:
I nowa porcja pytań:
1) Czy wytłumiać przestrzeń wokół i pomiędzy zwrotnicą i terminalem?
2) Czy wytłumiać filcem komorę średnio-wysoką, skoro jest ona w wytłumionej komorze GDN-a?
3) Czy głośniki przylutować na stałe czy zrobić na wsuwki?
4) Kiedy Pawle pomierzysz tego nowego PJtabo wstrzymuję się z kupnem?
---------- Post dodany o 22:00 ---------- Poprzedni post o 20:40 ----------
5) Czy boki obudowy tez wytłumiać?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mobias Zobacz posta1) Czy wytłumiać przestrzeń wokół i pomiędzy zwrotnicą i terminalem?
Zamieszczone przez mobias Zobacz posta2) Czy wytłumiać filcem komorę średnio-wysoką, skoro jest ona w wytłumionej komorze GDN-a?
Zamieszczone przez mobias Zobacz posta3) Czy głośniki przylutować na stałe czy zrobić na wsuwki?
Zamieszczone przez mobias Zobacz posta4) Kiedy Pawle pomierzysz tego nowego PJta bo wstrzymuję się z kupnem?
musialbym brac znowu wolne w pracy :/
postaram sie jak najszybciej
Zamieszczone przez mobias Zobacz posta5) Czy boki obudowy tez wytłumiać?
---------- Post dodany o 23:28 ---------- Poprzedni post o 23:26 ----------
oj za dlugo odpisuje...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postatak. GDM ma otwarty kosz wiec dzwiek sie rozchodzi po komorze. GDWK jest zamkniety
Skomentuj
-
Po weekendzie kolumny sklejone. Czekam teraz na niskotonowy z STX bo brak na stanie, ale podobno pod koniec tygodnia mają coś "doprodukować".
Oczywiście nie mogłem się doczekać i zrobiłem pierwsze odsłuchy. Głośniki GDM strasznie cicho grają, muszę dużo bardziej rozkręcić amplituner, niż przy starych głośnikach na Visatonach W170. Obawiam się że mój amplituner może okazać się za słaby do 3waya. Mam amplituner 5.1 Pioneer VSX-609RDS 5x80W. A może głośniki powinny się jeszcze "wyrobić"?
Skomentuj
-
Skąd taka teoria..? Układ zwrotki bez głośników wisi w powietrzu. Jak słucha średniotonówki na filtrze docelowym od niej to nie rozumiem co może się stać jak filtr jest dobrze zaprojektowany... Impedancja nie spadnie Ci tak aby wzmaka pojarało... Jedynie może zabić przesterem, bo nie ma basu i wydaje mu się, że gra to cicho.
W momencie jak będzie grało to całościowo, będzie inne wrażenie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz postaSkąd taka teoria..? Układ zwrotki bez głośników wisi w powietrzu.
Skomentuj
Skomentuj