Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Visaton Studio 1 - wersja dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez LightSound Zobacz posta
    Mi się ten pomiar nie podoba w porównaniu do innych. Przeglądnij je sobie.

Normalnie mission wychodził także z waveguidkami, które wyrównywały jego pasmo od 2-8kHz:

http://www.audax.com/archives/tm025c1.pdf
    http://www.audax.com/archives/tm025f9.pdf
    http://www.audax.com/archives/tm025f1.pdf

I jak widać od jej kształtu zależy które pasmo podbije, i jak bardzo. (ukierunkowanie pasma jak w tubie). I w Twoim przypadku bym się zajął Waveguidem, ale pod ten głośnik.

To zwrotnice będziesz robił zanim uporasz sie z frontem? Trochę na odwrót :)

Paczka BR - nie widziałem jeszcze żadnej konstrukcji Sony zamkniętej.
    Chodzi Mi o to iż..... najpierw sprawdzę czy to wogóle zagra na zwykłym froncie jeśli pozostanie zwykły front wtedy zrobię go w wielkości takiej jak w oryginalnym projekcie. Natomiast jeśli ma być waveguide to oczywiscie najpierw WG a potem zwrotnica tylko pewnie na szybkiego aplikacja zwrotki z noty katalogowej audaxa tak na szybkiego czy to wogóle ma sens :)

Skomentuj

A nie masz wiecej missionow? http://www.mksoundsystem.com/wp-cont...1-854x1024.jpg

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
        Nie kuś ;D

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
          tylko pewnie na szybkiego aplikacja zwrotki z noty katalogowej audaxa tak na szybkiego czy to wogóle ma sens
          Hmm ja bym się przyglądnął temu co zrobił Yoshi_80 z missionem w aplikacji właśnie sonego i missiona. Tam jest fajny filtr na missiona 3rząd, prostuje go odpowiednio i gra fajnie, tylko dopasować wtedy zwrotkę do midbasów które zamierzasz kupić.

Skomentuj

I czy robimy zwykły ?? Zwyklego z blachy zrobi mi BraWo Z Waveguide bedzie troszkę wiecej problemów
            waveguide mnie kusi, ale problem to wytoczenie tego. potreba uchwytu 4 szczekowego a nikomu nie chce sie tych kilkudziesieciu kg zmieniac dla jednej sztuki :/

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
              potreba uchwytu 4 szczekowego a nikomu nie chce sie tych kilkudziesieciu kg zmieniac dla jednej sztuki :/
              Paweł a może z dużego okrągłego wytoczyć a potem wyciąć prostokąt ?? albo tak jak ja czyli kwadrat wycentrowany i przykręcony do okrągłego kawałka mdfu zamocowanego w uchwycie tokarki i do tego nóż kopiał (kwadratura koła szkoda że nie mam fotki....)

Troels robił do swojego projektu waveguide http://www.troelsgravesen.dk/JA8008.htm pytałem w polinku jaka cena takiego cuda :) - 180zł

A w MDFie moznaby wyskrobać takim nożem :) i to dosć powtarzalne by było

Last edited by ploter; 24.03.2013, 12:21.

Skomentuj

oj tu masz racje. przykrecic okragly kawalek plyty i na uchwyt 3-szczekowy
                szkoda ze w pracy nie moge nic robic bo mam idealna maszyne do tego

Skomentuj

Dobra .... gdybania gdybaniami...a tu kolumienki sie robią i grają no moze nie Studio1 ale TLki bo kurde nie mogłem sie doczekać :)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/138/dsc06450ac.jpg/]

Skomentuj

Po kilku miesiącach przestoju powracam do DIY tym razem na poważnie

Głośniki zakupione blachy na fronty palą się na laserze...

Skomentuj

Coś tam ruszyło...

Skomentuj

Faktycznie ruszyło, blacha jak na panel do suba

Skomentuj

Nie no nie aż tak wielka to tylko złudzenie

No ale cóż moja wersja będzie w czerni głośników

Skomentuj

Po tym jak słuchałem kiedyś couplet chyba w wersji podlogowej mam sentyment do tych głośników, a te nawet fajnie się prezentują

Skomentuj

Bezpieczeństwo przede wszystkim :)

Skomentuj

Ale te okulary nie są "ochronne" :flapper:

Skomentuj

Pisałem o masce. :-)

Skomentuj

szkoda ze nie zrobiles blachy z alu
                                    bys fazke zrobil

Skomentuj

Bezpieczeństwo przede wszystkim :)

Sam przy lakierowaniu swoich mogłem pomyśleć wcześniej o masce, ale już za późno.
                                      Opary poliuretanu powodują stany depresyjne czuje się dobrze jak na razie.

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                        Opary poliuretanu powodują stany depresyjne
                                        dziwne - ja tak mam od ogladania tv!
                                        a ja od butaprenu robie sie glodny :p

Skomentuj

Zamieszczone przez piglet11 Zobacz posta
                                          Sam przy lakierowaniu swoich mogłem pomyśleć wcześniej o masce, ale już za późno.
                                          Myśl w trakcie, nie po fakcie :)

Skomentuj

Czaruję...
                                          X