I jak widać od jej kształtu zależy które pasmo podbije, i jak bardzo. (ukierunkowanie pasma jak w tubie). I w Twoim przypadku bym się zajął Waveguidem, ale pod ten głośnik.
To zwrotnice będziesz robił zanim uporasz sie z frontem? Trochę na odwrót :)
Paczka BR - nie widziałem jeszcze żadnej konstrukcji Sony zamkniętej.
Chodzi Mi o to iż..... najpierw sprawdzę czy to wogóle zagra na zwykłym froncie jeśli pozostanie zwykły front wtedy zrobię go w wielkości takiej jak w oryginalnym projekcie. Natomiast jeśli ma być waveguide to oczywiscie najpierw WG a potem zwrotnica tylko pewnie na szybkiego aplikacja zwrotki z noty katalogowej audaxa tak na szybkiego czy to wogóle ma sens :)
tylko pewnie na szybkiego aplikacja zwrotki z noty katalogowej audaxa tak na szybkiego czy to wogóle ma sens
Hmm ja bym się przyglądnął temu co zrobił Yoshi_80 z missionem w aplikacji właśnie sonego i missiona. Tam jest fajny filtr na missiona 3rząd, prostuje go odpowiednio i gra fajnie, tylko dopasować wtedy zwrotkę do midbasów które zamierzasz kupić.
I czy robimy zwykły ?? Zwyklego z blachy zrobi mi BraWo Z Waveguide bedzie troszkę wiecej problemów
waveguide mnie kusi, ale problem to wytoczenie tego. potreba uchwytu 4 szczekowego a nikomu nie chce sie tych kilkudziesieciu kg zmieniac dla jednej sztuki :/
potreba uchwytu 4 szczekowego a nikomu nie chce sie tych kilkudziesieciu kg zmieniac dla jednej sztuki :/
Paweł a może z dużego okrągłego wytoczyć a potem wyciąć prostokąt ?? albo tak jak ja czyli kwadrat wycentrowany i przykręcony do okrągłego kawałka mdfu zamocowanego w uchwycie tokarki i do tego nóż kopiał (kwadratura koła szkoda że nie mam fotki....)
Sam przy lakierowaniu swoich mogłem pomyśleć wcześniej o masce, ale już za późno.
Opary poliuretanu powodują stany depresyjne czuje się dobrze jak na razie.
Skomentuj