Rysowane cyrklem i wycinane wyżynarką bo Tonsil ma dość cienki kosz wiec frezów nie robiłem
Na foto wyglądają dziwnie ale ich pod głośnikiem nie widać ......
Jak zrobiłem dziury wyrzynarką pod GDN-y w odsłuchach scenicznych, też się czepiali.
W jakim celu? nie mam pojęcia...
Najlepsze jest to, że te dziury jakoś wielkiego jaja nie przypominają, a i tak znalazły się osoby które skrytykowały cięcie wyrzynarką... no bo przecież mam frezarkę :rolleyes:
Najlepsze jest to, że te dziury jakoś wielkiego jaja nie przypominają, a i tak znalazły się osoby które skrytykowały cięcie wyrzynarką... no bo przecież mam frezarkę
Nie narzekajmy to tylko DIY a nie dzieło sztuki poza tym u mnie frezarkę kupiłem na drugi dzien po wycieciu wyrzynarką można nawet CNC wycinać ale to wtedy nie jest DIY :P
Pytanie do was ... ładniesze standy na 4 nogach czy na 3 ?? Nie mam jeszcze fotki porównawczej bo szpachla schnie...
Ja bym ząłączył te cztery "nogi" by powstała jedna bryła (noga) z 2cm przerwami pomiedzy lączeniami. Możesz to zrobić na sucho i porównać, bo to co jest teraz na zdjęciach, to bez urazy ale dla mnie wygląda pokracznie. A tak może być masywna, schludna jedna noga złożona z czterech klocków z 2cm przerwami między nimi. Ja tak to widze.
Wyglada jak ochyda poskladana przez bezdomnego z byle czego zeby miał podstawkę na cokolwiek.
A te Twoje 4 nogi plotek to klasyka, wiele brytyjskich tak ma. Pooglądać sobie rozne. Kwestia moze byc w proporcjach no i czy taki klimat pasuje do całości wnętrza pokoju. Ale jak dla mnie to fajne sa, moze mogłyby byc nieco węższe, ale finał finałów ma sie Tobie podobać i fajnie wyglądać w miejscu odsłuchu. Jak masz jąkas znajoma co ma wyczucie architektury i stylu, to Ci podpowie co bedzie ładne jak jej pokażesz kilka rożnych wariantów (np. Takie jak w sonusach, 3 nogi, 4 nogi, kwadratowe, okrągłe itp)
Te cztery masywne nogi świetnie wyglądają, na stojaku do worka na śmieci może to wyglądać jakby zaraz miało się przewrócić. Kolumna wygląda na masywną i ciężką wizualnie. Musi się łączyć wizualnie z podłogą i na tych czterech masywnych nogach ma to połączenie. Jedyne co bym zmienił to, żeby nogi były kontynuacją narożnika obudowy, źle to wygląda gdy nogi wychodzą z głębi obudowy.
Tak samo kombinowałem z aluminiowymi nóżkami ze swojego subwoofera. znacznie lepiej wyglądały gdy były naturalnym przedłużeniem ścianek obudowy. Gdy były nieco schowane wgłąb już nie wyglądało to dobrze.
Skomentuj