HDF i fornir kupowałeś na miejscu w Radomiu czy gdzieś zamawiałeś?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fountek FW168 + Wavecor TW030WA07
Collapse
X
-
MDF, HDF zmawiam w Damar na Trzebińskiego. www.damar.radom.pl
Fornir w Timber Poland na Kieleckiej. www.timberpoland.pl
Klej biały od producenta na Północnej. www.bochemia.pl
Poliuretan u ciebie koło Pionek :) www.bochem.pl
Aktualizacja fotek:
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Ten stolik wymyśliłem ze dwa lata temu i to był strzał w dychę. Jedyne co bym zmienił to wydłużył go o jakieś 100mm ponieważ przy standardowych podłogówkach (1000mm) nie mogę dać z obu stron 50mm przekładek, tylko 25mm ponieważ nie mieści się podnośnik trapezowy.
Wysokość, głębokość optymalna. Ten patent z odkręcanymi płaskownikami środkowymi podpowiedział mi teść który to spawał. Profile 40x20x2 jeśli dobrze pamiętam. Jak znajdę czas to zwymiaruję ten stolik albo może opatentujęDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNo ale lepiej z przodu niz z tylu ze względów akustycznych (moje prywatne testy)
Skomentuj
-
Mam dwa pytania:
W jakim programie był robiony projekt i wizualizacja 3d?
Po co te nacięcia w sztorcach płyt od strony frontu (1 post w temacie)
---------- Post dodany o 13:46 ---------- Poprzedni post o 13:46 ----------
Fajnie, że relacja z budowy jest szczegółowa, to bardzo pomocne. Pozdrawiam i klikam Dzięki
Skomentuj
-
Co do BR to ja też nie lubię go pokazywać. Prawda jest taka, że te kolumny prawdopodobnie trafią na alledrogo. Ludziska błędnie myślą, że jak port z przodu to można bliżej ściany ustawić. Czyli zadecydowały względy marketingowe :).
Pogromco, FW168 powinien dobrze sprawdzić się w TL (wysokie EBP). Może zaprojektowałbyś wersję labiryntową?
Klama, projekt oczywiście w banalnie prostym SketchUp. Do pobrania:
http://google-sketchup.softonic.pl/
Nacięcia pod lamelki. Chyba wszystko jasne:
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaPogromco, FW168 powinien dobrze sprawdzić się w TL (wysokie EBP). Może zaprojektowałbyś wersję labiryntową?
Zamieszczone przez ov_Darkness Zobacz postaJeśli Sketch Up jest prosty, to ja chyba rezygnuję z robienia swoich kolumn o_O
Skomentuj
-
Jeśli te kolumny dłużej u mnie postoją to mógłbym wysłać do Ciebie jeden przetwornik do pomiarów. Już dwa lata zbieram się aby spróbować sił wTL ale ja bym to pół roku mierzył, badał i wykonywał a ty to ogarniesz w kilka wieczorów. Szerokość frontu trzeba by zwiększyć do 200mm. Głębokość też na pewno urośnie. Wysokość standardowe 1000mm. Te moje wyszły malutkie, zgrabne. TL mogło by być alternatywą dla BR. Mam tylko świadomość, że zwrotnica też musiałby być przeprojektowana ze względu na inny uzyskany poziom niskich tonów. Więc sprawa się mocno komplikuje.
Wczoraj próbowałem zrobić pomiary nowym JIG'em ale mam jakieś zwarcie i dziś wrócę do starego pajączka.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Pomiary zrobione. Wavecor Fr trochę wyższa niż chwali się producent ~500Hz.
Aktualnie słucham tej zwrotki, tak ja też nie mogę na to patrzeć :)
Schematu nie pokazuję bo to wersja rozwojowa. Podział ok. 1.8kHz. Korektor impedancji dla Wavecora. Pułapka na 7,5kHz Founteka. Strome filtry. Jutro zaczynam słuchać w stereo i ciąg dalszy testów.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990Jak wygląda charakterystyka w zakresie 20 do 500 Hz ?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
Skomentuj