No tak racja , trza by mierzyć dużej odległości ... ze względu na długość fali...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fountek FW168 + Wavecor TW030WA07
Collapse
X
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaNo tak racja , trza by mierzyć dużej odległości ... ze względu na długość fali...
Fale o niskich częstotliwościach trwają dłużej niż czas pomiaru, więc nie są rejestrowane.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lonevolf Zobacz postabo widziałem taki projekt revelator + neo cd3Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez toopcool Zobacz postaFajne te monitorki .
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTaka zwalista noga podstawek wyglada zle. Monitory powinny miec podstawy o dosc smuklych ksztaltach, w przeciwnym wypadku robi sie z tego jakis wizualny gniot. Ni to podlogowka ni monitor.
Skomentuj
-
Witam po przerwie.
Byłem na krótkim urlopie, sezon narciarski rozpoczęty
W temacie zwrotnicy to ostatnio wróciłem do niskiego podziału (1.6kHz), nachylenie>20dB/okt ale chyba nic z tego nie będzie. Mimo stromego filtrowania i zniwelowania piku impedancji ten Wavecor gra zbyt sucho. Nie tylko ja tak kombinuję, co wy na to?:
http://www.lautsprechershop.de/index...ineline_en.htm
Wyrównałem też charkę bo na wykresie bez wygadzania widać ostre podbicie przy 7kHz i dziurę przy 14kHz. Ciekaw jestem czy w wersji z ferrofluidem też tak to wygląda. Luszti pokażesz ten pomiar bez wygładzania?
Mam jeszcze do odsłuchania zwrotkę z podziałem ok. 2.3kHz ale dopiero w weekend poświęcę czas. Tylko, że tu daję już 3rz dla wofera i pułapka (tego chciałem uniknąć).
Raven LR2? Chyba miałeś na myśli LR4?:)
Mam nadzieję, że w niedzielę wybiorę już ostateczną wersję. Za dużo już kombinuję z tymi zwrotkami. Chyba miałem zbyt wygórowane oczekiwania wobec głośnika za 100zł. Szkoda, że nie mam też wersji z ferro bo chętnie bym porównał. Usher 9950 bardziej mi pasował z tym Fountekiem.Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Witam,
Ostateczna wersja zwrotnicy gotowa. Od razu przyznam, że jest kontrowersyjna i pewnie wywoła dyskusję :) Docelowe elementy dziś zamówiłem w Polinku. Schemat wygląda tak, że dla wysokiego jest tylko jeden rezystor przed układem, brak l-pad'a. Jaką ostatecznie wybiorę wartość tego rezystora zdecyduję jak posłucham na docelowych kondach. Tak więc wstrzymam się jeszcze kilka dni z pokazaniem schematu. Chyba, że jest ktoś kto ma te przetworniki i nie może się doczekać. Jedna osoba jest ze mną w kontakcie PW i sądzę, że te kilka dni zaczeka.
Szczegóły w najbliższy weekend.
PozdrawiamDayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaNie będzie to też zwrotnica szeregowa Pharoh
Tlumienie kopulki wylacznie rezystorem przed filtrem jest niemodne, bo znacznie ciezej jest taka zwrotnice zrobic.
Skomentuj
Skomentuj