No to twój wynik jest poprawny
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jeszcze raz Fountek FW 168 + Wavecor TW030 WA07
Collapse
X
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaNo to twój wynik jest poprawny
przy zmiennej częstotliwości . Miernik zamówiłem taki żeby mial zakres 200 mV zmiennego.
No i ta metoda powinna sie pokryc z pomiarami Jigiem. Jako generator bedzie słuzył program generator,
znaleziony w Internecie.
Zastanawiam się jeszcze czy może za krótko głosnik nie był "wygrzewany".
Przez godzine dostał 50Hz /14V z transformatora, moze to za mało ?
Skomentuj
-
Jeszcze jedna kombinacja zwrotnicy. Co można powiedzieć ?
Po pierwsze faza, po drugie faza i po trzecie faza :biggrin:
. Teraz okazuje się że korekta RC (6.2 Ohm +1uF )nie jest konieczna na wysokotonówce, tak jak koledzy podpowiadali.
Cewki:
0.4mH /0,6 Ohm
2.4mH /0.2 Ohm
2.2mH /2.5 Ohm
Kondensator 47uF /100V - bipolarny
Podział wyszedł na ok 1.9kHz
Jak gra ? Wg mnie lepiej niz poprzednie zwrotnice. Wysokotonówka pokazuje co potrafi :)Last edited by wiesiek9990; 01.06.2015, 19:47.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez wiesiek9990 Zobacz postaWysokotonówka pokazuje co potrafi
Skomentuj
-
wiesiek
Generalnie tak nie mozesz zrobic, tak napisali chlopaki wofer musi byc filtrowany, skorzystaj z opcji ''goal'' i postaraj sie do niego jakos dorobic filtracje, wofer nie moze robic roboty ktora nalezy do wysokotonowki, trzeba to troche ''nizej schowac''.i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTen woofer nie jest wogole filtrowany
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ifonik Zobacz postaspróbuj pułapki RLC jeśli te -30db niskotonowego jeszcze zaznacza się charakterystyce wypadkowej
Skomentuj
-
Jeszcze zwrotka do poprzednich obrazków. Optymalizowane Boxsimem na tzw. angielskie brzmienie (wysokotonówka lekko wycofana).
Na niskotonowym mozna dać 2,5mH ale wtedy srednie są wycofane, stąd u mnie obecnie gra 2.2mH - kompromis między basem a średnimi.
Przy zmianach w granicach 2mH do 2.5mH na FW168 faza się w zasadzie nie rozjeżdza.
Filtracja łagodna zblizona do Linkwitza-Realey-a.Last edited by wiesiek9990; 13.10.2015, 21:15.
Skomentuj
Skomentuj