Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

OPS5 wygląda zacnie. Borys ma talent :).
    Last edited by mrc12; 25.02.2017, 22:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
      Plytka OPS5 wyglada narazie tak jak ponizej, sciezki od tranzystorow ida gorem i dolem takze miedzi nie powinno zabraknac.
      Pamiętaj o dużych padach/przelotkach na wyjściu (i wejściu, choć to nie ta płytka) :-)
      Last edited by gi; 25.02.2017, 23:42.

Skomentuj

Jakie maksymalne napięcie wytrzyma ten OPS?
        Jakiej mocy można się spodziewać na 4 Omach obciążenia?

Skomentuj

OPS swoją drogą , ale trzeba pamiętać że i-PS też należy przygotować na wyższe napięcia zasilania.
          Należało by przygotować osobny opis do konfiguracji pod nowego OPS-a z Napięciem zasilania np. +/-70V i np +/-90V .

Skomentuj

Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz posta
            OPS swoją drogą , ale trzeba pamiętać że i-PS też należy przygotować na wyższe napięcia zasilania.
            Należało by przygotować osobny opis do konfiguracji pod nowego OPS-a z Napięciem zasilania np. +/-70V i np +/-90V .
            Mi się obiło o uszy, że OPS5 będzie miał osobny zasilacz do IPS-ów (wbudowany) tak by nie trzeba było nic zmieniać.
            Źle słyszałem ?

Skomentuj

Zamieszczone przez mrc12 Zobacz posta
              Mi się obiło o uszy, że OPS5 będzie miał osobny zasilacz do IPS-ów (wbudowany) tak by nie trzeba było nic zmieniać.
              Źle słyszałem ?
              Może i masz rację .
              W i-AMP200 są wbudowane zasilacze i tutaj też widać że kilka elementów mogły by być właśnie komponentami zasilacza.
              Więc pozostaje czekać na Borysa :) .

Skomentuj

Byłoby fajnie, bo wtedy uniwersalność 100% z iamp 100 czy 200 czy OPS2 czy to OPS3 Wszystkie wejściówki takie same :).

BIG ROMAN tak czekamy na Borysa :).

Skomentuj

Wczoraj zachciało mi się pobawic IPSami ... u mnie to troche problematyczne (cisano) ... wiec zrobiłem małą reorganizację przez którą musiałem odłączyć trafka od softsartu ...
                  no i na szybko źle podłączyłem pierwotne z małego trafka (od preampa Taza) .... poleciał hehe ale przy okazji wymienię też LCD na jakiegos OLEDa

ale przy okazji machnąłem fotkę czegoś co jakiś czas gra...

przymierzam się też wkońcu dac soekrisa do docelowej obudowy (w sumie przymierzam się do tego od prawie 3 miesięcy) ... brakuje mi tylko zasilania solidnego (na razie gra od razu na trafku)

Last edited by bawolek; 26.02.2017, 16:33.

Skomentuj

Tak na plytce OPS5 sa zasilacze dyskretne do IPS'ow (zjadaja okolo 1-2V z raila zasilania). Wszystkie IPSy pasuja oczywiscie, niektore trzeba bedzie troche podrzezbic na zasilanie +-90V a niektore beda dzialac bez zadnych modyfikacji.
                    Troche to zlozony proces bo tak naprawde to powinienem sprawdzic wszystkie plytki IPS na tym stopniu wyjsciowym a jak narazie to sprawdzilem 3 ale wszystko wyglada dobrze. Zamowie PCB i sie zobaczy.

Jak cos sie bedize dzialo to bede updejtowal.
                    Pozdr
                    i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                    https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

OPS 80 się składa.

Trochę podobne.

Wydawała się być nie duża.
                      Last edited by toopcool; 28.02.2017, 08:21.

Skomentuj

bawolek jak te trafa supreme od Toroidów? Warto dopłacać?

toopcool - skąd to masz i kiedy mogę mieć i ja? :)
                        Coś więcej napiszesz?

Skomentuj

Opisał już chwilę temu, to jego wariacja na temat OPS, tylko mniejszego.

Też ciekaw jestem dalszych prac.

Skomentuj

MR Borys nie odzywa sie i niechce mi sprzedac pcb :(

Skomentuj

A ile minut temu napisałeś? :)
                              http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie na temat...
                                Mrągowski jakiego PCB potrzebujesz? Mam kilka w zapasie od Borysa

Skomentuj

Cierpliwości. Borys jak będzie miał czas to odpisze.
                                  Może nie chce sprzedać bo ostatnio się pojawiło trochę nowych użytkowników z nie konieczne dobrymi intencjami.
                                  Last edited by Adzik94; 28.02.2017, 15:14.

Skomentuj

Zamieszczone przez Mrągowski Zobacz posta
                                    MR Borys nie odzywa sie i niechce mi sprzedac pcb :(
                                    Zbyt malo danych mam zeby ci cos doradzic. Nie wiem jakiego odbijanca potrzebujesz.

Pozdr

Skomentuj

Nie na temat...
                                      Odbijaniec standard nie był czasem po 5750 zł/sztuka? Wersja SE + 1000 zł, a SE MK2 to już 10000 zł. Borys weź sprawdź swój cennik czy dobrze napisałem:) Jak coś to się edytuje post
                                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                      Grado SR125i

Skomentuj

Wlasnie zamowilem nowe PCB, za dwie niedziele bedzie juz na notoniu.

Skomentuj

Zamieszczone przez brainlogout Zobacz posta
                                          bawolek jak te trafa supreme od Toroidów? Warto dopłacać?
                                          hmm powiem Ci ze nie wiem ...
                                          1 ....jest całkowicie bezgłośny ... nie ważne jakie obciążenie...
                                          2... zaje....cie wygląda :) co bardzo poprawia mi samopoczucie :) ...
                                          jeżeli chodzi o napięcia ... są takie jakie zamówiłem ...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X