OPS5 wygląda zacnie. Borys ma talent :).
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez borys Zobacz postaPlytka OPS5 wyglada narazie tak jak ponizej, sciezki od tranzystorow ida gorem i dolem takze miedzi nie powinno zabraknac.
Last edited by gi; 25.02.2017, 23:42.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz postaOPS swoją drogą , ale trzeba pamiętać że i-PS też należy przygotować na wyższe napięcia zasilania.
Należało by przygotować osobny opis do konfiguracji pod nowego OPS-a z Napięciem zasilania np. +/-70V i np +/-90V .
Źle słyszałem ?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mrc12 Zobacz postaMi się obiło o uszy, że OPS5 będzie miał osobny zasilacz do IPS-ów (wbudowany) tak by nie trzeba było nic zmieniać.
Źle słyszałem ?
W i-AMP200 są wbudowane zasilacze i tutaj też widać że kilka elementów mogły by być właśnie komponentami zasilacza.
Więc pozostaje czekać na Borysa :) .
Skomentuj
-
Wczoraj zachciało mi się pobawic IPSami ... u mnie to troche problematyczne (cisano) ... wiec zrobiłem małą reorganizację przez którą musiałem odłączyć trafka od softsartu ...
no i na szybko źle podłączyłem pierwotne z małego trafka (od preampa Taza) .... poleciał hehe ale przy okazji wymienię też LCD na jakiegos OLEDa
ale przy okazji machnąłem fotkę czegoś co jakiś czas gra...
przymierzam się też wkońcu dac soekrisa do docelowej obudowy (w sumie przymierzam się do tego od prawie 3 miesięcy) ... brakuje mi tylko zasilania solidnego (na razie gra od razu na trafku)
Last edited by bawolek; 26.02.2017, 16:33.
Skomentuj
-
Tak na plytce OPS5 sa zasilacze dyskretne do IPS'ow (zjadaja okolo 1-2V z raila zasilania). Wszystkie IPSy pasuja oczywiscie, niektore trzeba bedzie troche podrzezbic na zasilanie +-90V a niektore beda dzialac bez zadnych modyfikacji.
Troche to zlozony proces bo tak naprawde to powinienem sprawdzic wszystkie plytki IPS na tym stopniu wyjsciowym a jak narazie to sprawdzilem 3 ale wszystko wyglada dobrze. Zamowie PCB i sie zobaczy.
Jak cos sie bedize dzialo to bede updejtowal.
Pozdri-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Mrągowski Zobacz postaMR Borys nie odzywa sie i niechce mi sprzedac pcb :(
Pozdr
i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez brainlogout Zobacz postabawolek jak te trafa supreme od Toroidów? Warto dopłacać?...
1 ....jest całkowicie bezgłośny ... nie ważne jakie obciążenie...
2... zaje....cie wygląda :) co bardzo poprawia mi samopoczucie :) ...
jeżeli chodzi o napięcia ... są takie jakie zamówiłem ...
Skomentuj
Skomentuj