Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Pocwicze montaż tranow na bg9 w takim razie, mam pomysł na montaż kolka i dociagniecie nakrętka ale czy to wyjdzie, dam znać

Skomentuj

Nie na temat...
      2x30V@150W w konserwie po śledziach... pamiętaj o dacie ważności

Bardzo ładnie, jeśli będzie filmik to połowa drogi za nami.
      Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Wersja na popularnych toshibkach zyje, tak tylko na szybciocha podlanczona. Musialem dolutowac dwa kondensatorki po 100pF od spodu plyti oraz troche zmienic kompensacje temperaturowa, prad spoczynkowy jest skala, mozna grzac ile wlezie a prad spoczynkowy prawie nie drgnie. Gra bardzo ladnie. W poniedzialek jeszcze troche powalcze.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
        https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

bardzo ciekawie to wygląda, jak by były jeszcze pcb z zakładu to miodzio

Skomentuj

Mam pcb z zakladu jak cos. We wtorek lece do Polski to daj znac to moge ci zabrac i wyslac.

Skomentuj

Nie spieszy się, mam obecnie co składać więc poczekam bo być może grupowe będzie

Skomentuj

Dzisiaj pogralem caly dzien na toshibach. Generalnie jest super, jest moc, jest kopyto, jest jakosc.
                Calosc latwo wykonac i latwo sprawdzic. Wszystkie elementy sa tanie i latwo dostepne, koszt wykonania jednej koncowki to okolo 55pln - 65pln, za ta cene mamy okolo 300W do wykorzystania.
                OPS ma potezna impedancje wejsciowa wiec bardzo latwo nim sterowac. Wejsciowka doszla jeszcze jedna --> A9 Ratchet (z wzmacniaczem operacyjnym w samym wejsciu).
                W zalaczniku stopien wyjsciowy OPS na 3 parkach (mozna go rozbudowac o jeszcze kilka)

Czyli jak narazie mamy wszystkiego po trochu:
                - Wzmcniacz z wejsciowka singleton --> czyli legenda NADa
                - Prosta Hybryde na 12AU7
                - Klasyczny wzmacniacz symetryczny z ciekawym stopniem napieciowym
                - Cos dla wielbicieli/wymieniaczy OP-Ampow (w fazie testow)

Teraz czas na mala przerwe.

Ps
                Tego juz nie bedzie :P
                Załączone pliki
                Last edited by borys; 27.04.2015, 23:14.

Skomentuj

A gdzie wyczekiwany filmik montowania tranzystorów od spodu ?

Skomentuj

Zamieszczone przez nik156 Zobacz posta
                    A gdzie wyczekiwany filmik montowania tranzystorów od spodu ?
                    Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                    Teraz czas na mala przerwe.
                    :) Dobra robota Borys. Możesz coś powiedzieć o brzmieniu, który Ci najlepiej odpowiada? Wiem, że to kwestia indywidualna, ale czy są słyszalne duże różnice?

Skomentuj

nik156
                      Filmik bedzie jak przyjade z mojej ''przerwy''.

sowaz
                      Wlasnie brzmienie to dosc subiektywna sprawa i niekoniecznie to mnie sie podoba bedzie sie podobac tez tobie, tak roznice sa slyszalne, nie sa one duze ale je slychac.
                      Niestety narazie nie mam jeszcze gotowej obudowy wiec nie mam jak zrobic porownania A-B w stereo. Tubka gra bardzo szczegolowo (takie przynajmniej odnosi sie wrazenie), gory jest nawet dosc sporo ale pewnie da sie ja jakos zalagodzic - pracuje nad tym jeszcze. CFP-Mad to dosc ciekawa sprawa, gra moze nie do konca neutralnie ale bardzo przyjemnie dla ucha, na podobnym stopniu wejsciowym NAD zbudowal sowja legende, pewnie nie bez powodu .
                      Naj lagodniej gra jak narazie Cliffjumper, jeszcze chce poeksperymentowac troche z jego ustawieniami. Kwestia basu --> musze zbudowac wieksze kolumny zeby sie lepiej wypowiedziec.
                      Bardzo ciekawy jestem 4 wejsciowki z opampem, ktory robi tez za DC serwo, pozniej napisze ktore opampy bedzie mozna podmieniac.
                      Załączone pliki

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                        Tubka gra bardzo szczegolowo (takie przynajmniej odnosi sie wrazenie), gory jest nawet dosc sporo ale pewnie da sie ja jakos zalagodzic - pracuje nad tym jeszcze.
                        Lubię łagodniej grające lampki, więc poczekam cierpliwie :)

Skomentuj

Dobrym rozwiązaniem by było też stworzyć płytkę na 2 pary. Zawsze to te parę CM mniej. A nikt do domu nie potrzebuje 3par (czy aby na pewno ?)

Skomentuj

Nik
                            Zawsze mozna zalutowac dwie parki zamiast trzech.

Skomentuj

Ja będę robić wyjściówkę na dwie pary i tak poprzestawiam złącza itp żeby było jak w BG9, bo chce sobie zrobić "drop-in replacement" Ale to w przyszłości raczej.

Skomentuj

Holgin
                                Mam taka wyjsciowke o szerokosci 60mm ze bedzie pasowala jako drop-in replacement po BG9.

W USA wzmaczek juz sie testuje !! Kolega wymyslil fajny sposob na 100% zamontowanie tranzystorow od spodu, kawalek deski, otworki oraz okienko do lutowania --> mozna takie cos z latwoscia zmontowac np z kawalka panelu podlogowego.

Kilka fotek

Skomentuj

Mam takie pytanie, wykonałem BG7, z którego jestem zadowolony, ale jego chcę wykorzystać do zasilania subwoofera (chodzi mi po głowie LAB 12), a którą wersję IPSa Borys byś polecił jakbym chciał zrobić samą końcówkę mocy taką 5.0 i czy 2 pary w OPS wystarczyły by żeby mieć tak około 100-120W 8R.

Skomentuj

Z 2 par powinno się nawet więcej wycisnąć.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                      Z 2 par powinno się nawet więcej wycisnąć.
                                      też mi się tak wydaje, tylko tak się zastanawiam czy I-AMP czy BG7 na 2 parach lub BG2

Skomentuj

Jak nie planujesz dalszych eksperymentów w postaci testowania różnych wejściówek, to warto pomyśleć nad końcówką w postaci jednego PCB, ja właśnie do zasilenia suba kompletuję części na BG7.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                          Jak nie planujesz dalszych eksperymentów w postaci testowania różnych wejściówek, to warto pomyśleć nad końcówką w postaci jednego PCB, ja właśnie do zasilenia suba kompletuję części na BG7.
                                          Właśnie się tak zastanawiam, raczej eksperymentów nie będę robił, ja ostatnio mało słucham muzyki i nie mam odniesienia jedynie do BG7 i fabrycznego Pioneera, dlatego pytam się którą wejściówkę by Borys polecił, bo chyba tylko on słuchał kilku wersji IPS.
                                          Last edited by dario67; 30.04.2015, 11:09.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X