Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Od razu mogłeś sobie kevlar kupić (w gratisie powinny być do paczki). A spotkał lub zastosował ktoś takie wynalazki ?
    http://allegro.pl/tranzystor-2sc5200...152920449.html - zobaczcie z nazwe na zdjęciu
    Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Istnieją TTC/TTA, na pewno różnią się Cob.

Bardziej ciekawią mnie te z literką N na końcu z sampli, bo w tej obudowie nie widziałem nigdzie do kupienia.

Skomentuj

Czyli rozumiem że jeśli dokupię po 1 parze na kanał w tradycyjnej obudowie to nie będzie problemu? Bo w polskich sklepach nie znalazłem takich.

Skomentuj

Lepiej w jednym kanale wszystkie takie same dać, czyli jeden na mniejszych, drugi na normalnych.

Skomentuj

Coś ucichło w temacie. borys jak postępy ?
            Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Tak sa postepy, musze zamowic plytki i te szyny z pinami katowymi z tme.
              Generalnie sam OPS juz sie nie zmieni, jest gotowy, jak ktos chce to moge wrzucac pliki.
              i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
              https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

To jak zamawiasz płytki dla siebie to nie chciałoby Ci się zamówić też dla nas? Zawsze to trochę taniej :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Woder Zobacz posta
                  To jak zamawiasz płytki dla siebie to nie chciałoby Ci się zamówić też dla nas? Zawsze to trochę taniej :)
                  Ja tez bym płytki przygarnął bo nie chce mi się trawić.
                  Pozdrawiam.

Skomentuj

Myślę, że jakieś zamówienie grupowe byłoby dobrym pomysłem :)

Skomentuj

Zamowilem kilka plytek, zobacze jak beda wygladac jak przyjda, jak wszystko bedzie ok to zamieszcze gerbery i bedzie mozna wysylac.

Skomentuj

To stereo czy potrzeba po 2 i-ampy?
                        Last edited by SowaZ; 29.03.2015, 22:51.

Skomentuj

I-amp to mono. Na stereo trzeba po 2

Skomentuj

Zamieszczone przez Holgin Zobacz posta
                            Domyślam się, że stopień wejściowy musi być jak najbliżej końcowego? Jakby powstała wejściówka lampowa, to chętnie bym spróbował, tyle że w obecnej obudowie zrobionej pod osobne pre lampowe musiałbym dociągnąć kablami z 15-20cm do stopnia końcowego, co chyba nie wchodzi w grę...?
                            Podbijam pytanie :)

Skomentuj

Zrobie wejsciowke na lampie i dam na kablach - sie zobaczy jak bedzie, nie powinno byc wiekszego problemu, niektore wzmacniacze maja cala barwe puszczona przez NFB i jest to podlaczone przez dosc dlogie tasmy i nie stwarza problemow.

Skomentuj

Super :) E88CC się nadadzą?

Skomentuj

Holgin
                                  Zamierzam to tak zrobic ze bedziesz mogl tam sobie zamontowac dowolna triode, wystarczy pokrecic potenciometrem i ustawic bias. Bedzie to bardzo proste w obslodze ustrojstwo.
                                  Nic nie trzeba bedzie dodatkowo przeliczac, tylko pokrecic potkiem i posluchac. Dodatkowo bedzie to chyba jedyna hybryda z tranzystorami BJT a nie mosfetami.

Skomentuj

Zamowilem podstawki noval 9 pin ale jeszcze nie doszly wiec na szybkosci zrobilem sobie wejscioweczke z mini lampka. Wstepnie uruchomiona i przesluchana. Dziala fajnie.
                                    Nie ma tyle mikrodetali co np z lampka ecc82 ale za to dzwiek jest bardziej relaksujacy, nic nie meczy, gora jest raczej lagodna, bas ma swietna kontrole (chyba lepiej niz ma mosfetach).

Dla mnie wystarczy OPS z 3 parkami ale smialo mozna zrobic wersje z 4 moze 5 parami.

Skomentuj

Masz już jakiś fajny stopień wejściowy bez lampki?

Mam sprawny wzmacniacz, który miał posłużyć za obudowę, ale szkoda mi go wybebeszać, więc mam zamiar dołożyć taką płytkę do aktualnych końcowych i sterujących...

Skomentuj

IPS CFP-Mad w zalaczniku.
                                        Jednakze to nie dziala tak jak sie domyslasz. IPS i OPS to sa pary to znaczy ze obydwa moduly sa testowane razem, to nie dziala tak ze np ten IPS bedziesz mogl sobie zalutowac do dowolnego stopnia wyjsciowego jaki posiadasz w domu.

Ten akurat jest bardzo stabilny i bedzie mozna sprobowac, masz oscyloskop to sobie to dobrze musisz sprawdzic.
                                        Prad spoczynkowy stopnia napieciowego to okolo 5mA.
                                        Jak poskladasz to powiem ci jak dobrac kompensacje.
                                        Załączone pliki

Skomentuj

Stopień wyjściowy wygląda u mnie na oklepany, układ Darlingtona i zwykły mnożnik Vbe, tylko że ciekawi mnie pewna sprawa, jak trochę go mocniej pogrzeję, to na rezystorach 0R22 odkłada się nawet 70mV po wyłączeniu sygnału, czyli po prostu jest to średnio przemyślana konstrukcja, może być to spowodowane tym, że sterujące nie mają radiatora, a jak się podgrzeją, to ich wzmocnienie rośnie? Oczywiście tranzystor mnożnika jest na radiatorze z końcowymi.

DC offset w aktualnej końcówce to -70mV, mogę się tutaj spodziewać uzyskania lepszego wyniku?

Przy takim słabym zasilaniu jak 2x42V mogę się pokusić o włożenie BD140 zamiast KSA1142? (Nie mam ich, a BD się znajdą, także mógłbym bez zakupów przetestować.)

Znosi ta konstrukcja dołączenie 1uF do zacisków wyjściowych?

W jakiej rozdzielczości jest PNG z płytką? Jeśli w jakiejś nietypowej, to prosiłbym o 600dpi.

No i sam jestem ciekaw rezultatów, całą przeróbkę mam zamiar zrobić w pełni odwracalnie. Końcowe podmienię z jakiś fabrycznych słabiaków na trochę lepsze słabiaki TIP35C/36C, z tych wyciskam na rezystorku 100W/4Ohm i nawet mały radiator im niestraszny, choć wtedy strach go dotykać.

Mam nadzieję, że nie załamała Cię tak ilość pytań.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X